Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017

ΟΨΟΜΕΘΑ ΕΣ … ΑΥΓΟΥΣΤΟΝ!

ΟΨΟΜΕΘΑ ΕΣ … ΑΥΓΟΥΣΤΟΝ!
Μετά το ΝΑΙ, κατά την προ ημερών δήλωση του καθ’ ύλη Υπουργού για το «ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ ΛΕΣΒΟΥ».
Η προχθεσινή δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη «Ο Δήμος Λέσβου θα σπάσει με την αναθεώρηση του “Καλλικράτη” που θα ψηφιστεί το καλοκαίρι», η οποία ανακοινώθηκε προς την Περιφερειάρχη Χρ. Καλογήρου κατά την συνάντησή του με τους Περιφερειάρχες της χώρας, έρχεται να σπάσει τη μακρά Κυβερνητική σχετική σιωπή για το οξύ αυτό θέμα, που επτά συναπτά έτη τώρα ταλανίζει το νησί μας και εμάς όλους τους Λέσβιους.
Η δήλωσή του αυτή ευτυχώς, απαλείφει την ΜΗ πολιτική βούληση της Κυβέρνησης για το σπάσιμο του Δήμου Λέσβου, την επί Υπουργού Π. Κουρουμπλή, ως αυτή προκύπτει από το επίσημο κείμενο της Προτάσεως που εκδόθηκε πρόσφατα από την Επιτροπή των 25 ειδικών, του Υπουργείου Εσωτερικών, που επί λέξει αναφέρει «…η κατεύθυνση που δόθηκε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών στην Επιτροπή του άρ. 5 του ν. 4368/2016 ήταν να μην τεθεί εκ νέου προς συζήτηση η χωροταξική διάρθρωση των Ο.Τ.Α. στο πλαίσιο των εν εξελίξει επεξεργασιών.»
Μακάρι ! Μακάρι η δήλωση αυτή του Υπουργού Σκουρλέτη να γίνει πραγματικότηξτα.
Επί τέλους, να πραγματοποιηθεί αυτό για το οποίο μήνες τώρα αγωνιστήκαμε από το περασμένο καλοκαίρι, ως εν δυνάμει επιτροπή αγώνα, που ως στιγμής απαρτίζεται από 3.500 μέλη, Λέσβιους συναγωνιστές.
Αλλά, αν θυμηθούμε τα αντίστοιχα με τις σχετικές δηλώσεις των αρμοδίων υπουργών της Ν.Δ. , Αθανασίου και Μιχαλάκη από το 2012 ως την Άνοιξη του 2014, όπου τελικά ουδέν έγινε και έτσι οι τότε εκλογές έγιναν με το ΔΗΜΟ ΤΕΡΑΣ ΛΕΣΒΟΥ «ΑΣΠΑΣΤΟ», νομίζω ότι καλό είναι να κρατούμε τις κάποιες επιφυλάξεις μας.
Έτσι, μέχρι το καλοκαίρι θεωρώ ότι είναι σωστό ως επιτροπή να αναστείλουμε την δράση μας και να περιμένουμε.
Αν παρ’ ελπίδα η υπόσχεση του αρμόδιου Υπουργού και αυτή τη φορά δεν τηρηθεί, τότε «παλιά μου τέχνη κόσκινο»!. Η επιτροπή μας θα επανέλθει δριμύτερη. 
Έτσι λοιπόν , 
 ΟΨΟΜΕΘΑ ΕΣ … ΑΥΓΟΥΣΤΟΝ!
Δρ. Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.) .................17.04.3017

Δεν υπάρχουν σχόλια: