Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ – ΣΙΓΡΙΟΥ. Σε αυξημένη εγρήγορση η γι΄ αυτόν, από το 2003 Επιτροπή Αγώνα. 4η ΠΑΝΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΣΚΑΛΟΧΩΡΙ;;



ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ – ΣΙΓΡΙΟΥ.  Σε αυξημένη εγρήγορση η γι΄ αυτόν, από το 2003 Επιτροπή Αγώνα.
 4η ΠΑΝΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΣΚΑΛΟΧΩΡΙ;;

Έγραφα προ οκταμήνου. « Τι συμβαίνει με τον «οδικό  άξονα  Καλλονής Σιγρίου;;»
Ποιος θα μπορούσε να μας δώσει μία πειστική απάντηση;;!!
Δρ. Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης …. 22.9.2016».

Δυστυχώς ουδεμία απάντηση από κανένα. «Φωνή βοόντος εν τη ερήμω».  Το έργο μας, ατυχώς σε πλήρη στασιμότητα εδώ και δεκαοκτώ μήνες. Στασιμότητα που ατυχώς καλά κρατεί, όπως διαπίστωσα και προ ημερών που ήμουν στο νησί.
Και σα να μη έφταναν αυτά προχθές δόθηκε ευρεία δημοσιότητα από τον Υπουργό Σπίρτζη και για το δρόμο μας.  Αντιπαρατιθέμενος με το Βουλευτή Ηλείας Τζαβάρα που τον ερωτούσε στη Βουλή γιατί ακόμη δεν έχει αρχίσει το έργο, οδικός άξονας Πατρών Πύργου  που υπεγράφη το 2015, παρέπεμψε το θέμα στην αρμόδια  επιτροπή της  Βουλής μαζί με το δικό μας δρόμο. Πώς και γιατί,  ένας Θεός ξέρει. 
Δύο έργα παντελώς ανόμοια :
Το δικό μας με υπογεγραμμένη σύμβαση το 2012. Το δικό μας άρχισε να κατασκευάζεται το 2013. Το δικό μας είναι ένα έργο των ~ 50 εκατομ. Ευρώ . Το δικό μας μία εργολαβία. Το δικό μας ενιαίο έργο των μόνο ~ 50  χιλιομέτρων.
Το άλλο έργο που υπεγράφη το 2015, δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, είναι σπασμένο σε ένα αριθμό εργολαβιών (τέσσερις;;), είναι κάποιων εκατοντάδων χιλιομέτρων, είναι κάποιων εκατοντάδων εκατομμυρίων Ευρώ. 
Στα μαθηματικά  λέγεται ότι σύγκριση γίνεται μόνο μεταξύ ομοίων. Όταν υπάρχουν πράγματα ανόμοια κανένας συσχετισμός, καμμία σύγκριση δεν μπορεί να γίνει.
Στην πολιτική αυτός ο κανόνας της λογικής δεν ισχύει απόλυτα. Υπάρχουν οι σκοπιμότητες. Υπάρχει το λεγόμενο «ξεκάρφωμα» για κάποιο τρίτο λόγο. Υπάρχει ο λεγόμενος συσχετισμός.
Τώρα για το δικό  μας  δρόμο τι απ’ όλα αυτά ισχύει, μένει να δούμε.
 Πάντως εμείς δεν μπορούμε πιά να μείνουμε αδρανείς.
Το 2009 όταν αισθανθήκαμε ότι η Πολιτεία μας ενέπαιζε δίδοντας μας μόνο 20.000.000 Ευρώ  δηλ. λιγότερο από το μισό κόστος του έργου κάναμε την πρώτη (1η) Πανολομέλεια της Επιτροπής Αγώνα στο Σκαλοχώρι. Όταν  το 2010 δεν είχε ακόμη ενταχθεί το έργο μας στο ΕΣΠΑ κάναμε την  δεύτερη (2η) Πανολομέλεια στο ίδιο τόπο. Τα ψηφίσματα των Πανολομελειών μας αυτών έδρασαν καταλυτικά για να αρχίσει επί τέλους το Σεπτέμβρη του 2013  να κατασκευάζεται το έργο μας. Έτσι  κάναμε την  τρίτη (3η ) Πανολομέλειά μας, αυτή τη φορά ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ,  γιορτάζοντας την επιτυχία της Επιτροπής μας .Όταν κλείναμε τη διαδικασία αυτής ευχηθήκαμε να ολοκληρωθεί γρήγορα το έργο μας και να μη χρειαστεί να κάνουμε άλλη Πανολομέλεια.
Ελπίζουμε να μη χρειαστεί. Αλλά αν εντός του ενός – δύο μηνών δεν ξεκινήσει το έργο μας πάλι, τότε τον Αύγουστο θα γίνει η 4η Πανολομέλειά της Επιτροπής μας. Σ’ αυτή θα αποφασισθεί το εκ μέρους μας πρακτέο.
Έτσι ξανατονίζω ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση αυξημένης εγρήγορσης.
Μακάρι, να μη χρειαστεί η νέα ΠΑΝΟΛΟΜΕΛΕΙΑ.

Δρ. Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης …. 27.5.2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: