Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Λειτουργία – Μνημόσυνο , για τον Μακαριστό Μητροπολίτη Ιερισσού και Αγίου Όρους Νικόδημο .

Λειτουργία – Μνημόσυνο , για τον Μακαριστό Μητροπολίτη Ιερισσού και Αγίου Όρους Νικόδημο .
Ο συνοικότροφος στο “Αριστευόντων Μαθητών Μυτιλήνης”, τη μακρινή δεκαετία του ’60 και καλός φίλος Δημήτρης Σαρρής μου τηλεφώνησε ενώ βρισκόμουν στο νησί, για να με προσκαλέσει στη λειτουργία – μνημόσυνο που οργανώνει στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη Ιερισού και Αγίου Όρους Νικοδημου. 
Τούτο θα γίνει στο Άγιο Δημήτριο (τον ανακαινισθέντα με τη φροντίδα του Δημήτρη και τη χρηματοδότηση του Μακαριστού Νικοδήμου) στην Πλάτη Μιστεγνών, το Σάββατο 26 Αυγούστου. Όταν του είπα ότι ατυχώς θα είχα φύγει τότε απ’ το νησί, μου είπε ότι θα ήθελε να γράψω στο f.b. σχετικά και να σας προσκαλέσω εκ μέρους του στην λειτουργία – μνημόσυνο για τον σεπτό αυτόν Ιεράρχη και απ’ όλους μας αγαπητό τότε Προϊστάμενό μας στο Οικοτροφείο στις μακρινές πιά δεκαετίες του ’60 και ’70 .
Συμπληρώνονται πέντε τώρα χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο με Α κεφαλαίο άνθρωπος αυτός, αλλά πολλοί από μας τον θυμόμαστε. Ένας απ’ αυτούς και ίσως ο περισσότερο από όλου μας ο φίλος Δημήτρης ο οποίος έχει επιμεληθεί τα σχετικά της εκδήλωσης του ερχομένου Σαββάτου και μας περιμένει.
Δημήτρη, φίλε μου καλέ βοήθειά σου. «Άξιος ο μισθός σου»..
Σε ότι με αφορά, για τον άνθρωπο αυτόν απ’ τον οποίο τόσο ευεργετήθηκα θα αναρτήσω πιο κάτω αυτό που έγραφα σχετικά προ 5ετίας : 
«Εις Μονάς Αιωνίους, Ιεράρχου Νικοδήμου η εκδήμηση.
Άνθρωποι υπάρχουν πολλοί. ΑΝΘΡΩΠΟΙ με κεφαλαία λίγοι. Αυτοί που το πέρασμά τους πάνω στη Γη, με τα λόγια τους, τα έργα τους , την εν γένει παρουσία τους, αφήνει ανεξίτηλο αχνάρι που οι επιγενόμενοι για γενεές ολόκληρες εύκολα θα ιχνηλατούν και θα το αναγνωρίζουν. Ένας ΑΝΘΡΩΠΟΣ, Λέσβιος, που άφησε την τελευταία του πνοή εκεί που για 35 ολόκληρα χρόνια εποίμανε κοσμικούς αλλά και κληρικούς στην μητρόπολη Ιερισσού και Αγίου Όρους ήταν ο Ιεράρχης Νικόδημος Αναγνώστου. Ο μακαριστός πιά Ιεράρχης, που η Μητρόπολή του και το ποίμνιό του τόσο ετίμησε από την εκδήμησή του προ τριμήνου. Αυτός που στο νησί μας, πριν φύγει για την Ιερισσό ο κόσμος του τον είχε γνωρίσει ως τον Πρωτοσύγκελο Μυτιλήνης και ως το Διευθυντή του Οικοτροφείου Αριστευόντων Μαθητών. Στον ΑΝΘΡΩΠΟ αυτό που ευεργέτησε και εμένα εκεί που ως μικρός μαθητής τον γνώρισα ως τον καθοδηγητή μας στο οικοτροφείο, έγραψα το «Εις Μονάς Αιωνίους, Ιεράρχου Νικοδήμου η εκδήμηση.»
Τούτο δημοσιεύθηκε στα τρίμηνά του στο ΕΜΠΡΟΣ της Μυτιλήνης στις 18 Δεκεμβρίου 2012.».

20.08.2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: