Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΝΤΙΣΣΑΣ: Επιστολή της Επιτροπής Αγώνα στο Δήμαρχο Λέσβου με υπογραφές κατοίκων του Σιγρίου.


ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΝΤΙΣΣΑΣ: Επιστολή της Επιτροπής Αγώνα στο Δήμαρχο Λέσβου με υπογραφές κατοίκων του Σιγρίου:

 Δρ Παναγ. Χ. Ιορδάνης( Ph. D.) …..…………… Προς τον

 -  Επικεφαλής της Επιτροπή Αγώνα για ….…………… Δήμαρχο Λέσβου
να λειτουργήσει το ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ Αντίσσης……………κ.Σπυρο Γαληνό
- Πρόεδρος του Συνδέσμου για την Ανάπτυ-…………   Παλιό Δημαρχείο
 ξη της Λέσβου «ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ» ………..…ΜΥΤΙΛΗΝΗ

 - π. Διευθύνων Σύμβουλος της 


    Ελληνική Βιομηχανίας Όπλων ……………… Κοιν: 1) Πρόεδρο του Δ.Σ  του


 - Αγησιλάου 9   - Ηλιούπολη 163 46…….. ………….. Δήμου κ. Γεώρ. Ψάνη


Τηλ.- Fax 210 9737053   κιν. 6977503461: ….……2)  Υπουργείο Εργασίας &

……………………………………………………………………..Κοινωνικής Ασφάλισης 
…………………………………………….……………………….3)Πρόεδρο κ. Θεολ. Ψωμά

………………………………………………….…………………..και τα μέλη του Τ.Σ.

……………………………………………….…….……………….της Δ.Κ. Άντισσας 
Αθήνα, .28 Μαρτίου 2019…………….………………..…4) Υποψηφίους Δημάρχους
……………………………………………….………………………του Δήμου Δυτικής Λέσβου
…………………………………………………….……………….κ.κ..Βέρρο Ταξ., Ζαφείρη Στρ.,
……………………………………………….…..…………………Συκά Ιωάν., Χήρα Νικόλαο
 ……………………………………………….…..………………5) ΟΛΣΑ,
……………………………………………….…..……………….6) Σύλλογο Αντισσαίων & ……………………………………………….…..…………………..ΗΧΩ της Άντισσας
……………………………………………….…..…………………7) ΜΜΕ   Λέσβου
ΘΕΜΑ :  Για το «ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ»  Αντίσσης .

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε, γειά σας   

Το περιουσιακό στοιχείο/κεφάλαιο «Γηροκομείο Αντίσσης», για το οποίο έχουν επενδυθεί από την Κοινότητα Αντίσσης (κατά την από  28.2.2019  απάντηση του Υπουργείου  Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης  ) κεφάλαια της τάξεως των τριών εκατομμυρίων (3.000.000) Ευρώ, όπως ήταν αναξιοποίητο επί των Δημαρχιών Δ.Βουντάτσου,  Σ. Καρδαρά, και Π. Αμπατζή, έμεινε ατυχώς  αναξιοποίητο και κατά τη δική σας πενταετή ήδη Δημαρχιακή περίοδο.
Τούτο δε δυστυχώς, παρά την εκ μέρους σας απάντηση προς το προαναφερόμενο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, του Φεβρουαρίου 2016  με το υπ’  αριθμ. Πρωτ. 5953/ 10.02.2016 έγγραφό σας, όπου επί λέξει αναφέρατε :
 «Ο Δήμος Λέσβου συνεχίζει να διερευνά κάθε δυνατότητα λειτουργίας του Γηροκομείου ώστε να αξιοποιηθεί το ως άνω δημοτικό ακίνητο προς όφελος των ηλικιωμένων δημοτών του. »
Αυτά, κατά πως μας πληροφορούσε το ως άνω αναφερόμενο Υπουργείο με το έγγραφό του υπ’ αρ. πρωτ. ΓΠ/Δ2/οικ. 9290 / 29129-02-2016, απαντώντας σε δικό μας σχετικό (της 19ης Αυγούστου 2015), το οποίο είχε κοινοποιηθεί  και σε σας.
Έκτοτε και παρά την παρέλευση τριών και πλέον ήδη ετών, ουδέν  ατυχώς πράξατε  «ώστε να αξιοποιηθεί το ως άνω δημοτικό ακίνητο (Γηροκομείο) προς όφελος των ηλικιωμένων δημοτών του Δήμου Λέσβου».
Εκ του λόγου αυτού και με δεδομένο ότι οι δημότες Αντίσσης, Σιγρίου, Ερεσού, Χιδήρων, κ.άλ. δεν μπορούν να βλέπουν το ευαγές αυτό ίδρυμα, που τόσο ανάγκη έχει η Δυτική Λέσβος, να απαξιώνεται παλαιούμενο και να μετατρέπεται προοδευτικά σε ερειπιώνα εκ δευτέρου (κατά πως μου έλεγε θυμόσοφος γέροντας στο χωριό,  σε λίγο εκεί μέσα θα «λαλούν κούτσ’(οι) τσι κουκβάγις»),  από το Φθινόπωρο του 2018 ανασκουμπώθηκαν και άρχισαν να υπογράφουν μαζικά το κείμενο της Επιτροπής Αγώνα διεκδίκησης της λειτουργίας επί τέλους του Γηροκομείου Αντίσσης (Συνημ. 1).
Με την πρόοδο της συλλογής των   υπογραφών στο εν λόγω κείμενο, καταθέταμε αυτές δια της προσήκουσας συνοδευτικής επιστολής στο γραφείο της αρμοδίας Υπουργού κας Αχτσιόγλου, τις οποίες κοινοποιούσαμε μεταξύ άλλων και σε σας. Τελικά είχαμε καταθέσει τέσσερις παρτίδες υπογραφών που υπερβαίνουν τις 500, ήτοι σχεδόν το μισό του πληθυσμού της Άντισσας (ας σημειωθεί, ότι ακόμη και ομογενείς Αντισσαίοι, της Αυστραλίας, συμμετείχαν με ευάριθμες υπογραφές).
Το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης μας απάντησε την 28.2.2019 με το έγγραφό του, με στοιχεία Αρ. πρωτ. Γ.Π./ Δ12 /οικ. 9447/194 // 28/2/2019 (έχει κοινοποιηθεί και σε σας) που μεταξύ των άλλων αναφέρει :
<< …ως εκ τούτου, το ως άνω δημοτικό ακίνητο ανήκει στην κυριότητα του ανωτέρω δήμου (Λέσβου). Κατά συνέπεια, οποιαδήποτε απόφαση για λειτουργία του εν λόγω κτιρίου ως γηροκομείου είτε από τον Δήμο Λέσβου είτε με τυχόν παραχώρηση της χρήσεώς του σε άλλο φορέα αποτελεί αρμοδιότητα του οικείου δημοτικού συμβουλίου».
Σε συνέχεια της απαντήσεως αυτής του Υπουργείου,  υποβάλλουμε πιά σε σας το παρόν που συνοδεύει τις νέες υπογραφές τις προερχόμενες αυτή τη φορά από το Σίγρι και βέβαια  θα ακολουθήσουν και άλλες από τα  άλλα χωριά της χερσονήσου του Ορδύμνου όπου οι κάτοικοί τους ήδη έχουν ομοίως κινητοποιηθεί.   
Με δεδομένο ότι κατά τα ανωτέρω από το Υπουργείο αναφερόμενα, έχετε την αποκλειστική αρμοδιότητα επί του θέματος  «Γηροκομείου Αντίσσης»,  ζητούμενο είναι να  εισάγεται το αίτημά  μας στο Δ.Σ. του Δήμου και να αποφασίσετε την έναρξη λειτουργίας του πολυπόθητου αυτού ευαγούς Ιδρύματος.
Αν παρ’ ελπίδα για δικούς σας λόγους  δεν θα θέλατε τούτο, βάσει   των σχετικών  προβλέψεων  του  Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας οφείλετε  να φέρετε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου θα πρέπει να λάβει χώρα σχετική συζήτηση και τοποθετήσεις των μελών του, και τελικά να μας δοθεί αιτιολογημένη απάντηση στην περίπτωση που η απόφαση  του είναι απορριπτική.
 ………………………………………………………………Συνημ. 2. [(1) εγγραφο,
Με εκτίμηση  …………………………………………….(2) υπογραφές Σιγριανών]

Δεν υπάρχουν σχόλια: