Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Η Άντισσα σεμνύνεται για την εκλογή του Γιάννη Μουζάλα.


Η  Άντισσα σεμνύνεται για την εκλογή του Γιάννη Μουζάλα.

Η 7/7/2019   ημέρα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ , όπου ο Ελληνικός Λαός  μέσα σε  πλαίσια πλέριας ελευθερίας, κοσμιότητας και άδολων, ανόθευτων   δημοκρατικών διαδικασιών επέλεξε τη νέα του Κυβέρνηση. Νικητής  η Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη. Από την ανθρωποκεντρικής προσέγγισης πολιτική της Κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνουμε στη νεοφιλελεύθερης πολιτικής Κυβέρνηση της Ν.Δ. Ο Λαός προσμένει από τη νέα Κυβέρνηση να τηρήσει τα υπεσχημένα « μείωση φόρων, θέσεις εργασίας/ανάπτυξη, ασφάλεια »  και βέβαια αυτά χωρίς να ισοπεδωθούν οι κοινωνικές δομές της χώρας (παιδείας, υγείας, περίθαλψης) και ούτε να θιγούν οι συντάξεις, τα επιδόματα και γενικά παροχές που στηρίζουν  τις σε άμεση ανάγκη ευρισκόμενες ελληνικές  οικογένειες.
Πέραν των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και «Ποτάμι» που δεν συμμετείχαν στις εκλογές , δεν κατάφεραν να περάσουν στη Βουλή, η Ένωση Κεντρώων και η Χρυσή Αυγή. Έτσι το φασιστικό αυτό μόρφωμα που οι επιβληθείσες στη χώρα, μνημονιακές πολιτικές δημιούργησαν από το 2012, η ίδια η Ελληνική κοινωνία το αποβάλει, καθαρίζοντας το  Κοινοβούλιό μας απ’ την μιασματική του παρουσία.   
Η κατανομή των εδρών στη νεά Βουλή είναι : Ν.Δ.  158 , ΣΥΡΙΖΑ  86 , ΚΙΝΑΛ 22, ΚΚΕ 15, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 10, ΜΕΡΑ25  9.
Πολλοί οι νεοεισερχόμενοι βουλευτές, φυσικά πάρα πολλοί από τη ΝΔ, ως και αυτοί των νέων κομμάτων, αλλά κααι κάποιοι από τα άλλα κόμματα. 
Για το νησί μας ,οι νέοι βουλευτές είναι οι δύο απ’ τους τρείς του  (απ’ το ΣΥΡΙΖΑ Γιάν... Μπουρνούς, και το ΚΚΕ , Μαρ. Κομνηνάκα.).
Στον ΣΥΡΙΖΑ ένας εκ των νεοεκλεγέντων είναι ο Γιάν. Ευστρ. Μουζάλας που ψηφίστηκε στην Αθήνα (Β3 Νότιος Τομέας).
Του Γιάννη οι γονείς ήταν Λέσβιοι. Από την μητέρα του, την Πόπη Σταύρ. Μελλησινού, είναι Αντισσαίος.
Για την Άντισσα, το κεφαλοχώρι αυτό της Δυτ. Λέσβου, που για τελευταία φορά είχαν εκλεγεί  βουλευτές, παιδιά της, προ 60,70 χρόνια ( αείμνηστοι, Γιάννη Φωτιάδης, 1946-1950 , και Παύλος Χατζηγεωργίου, 1952-1955), τούτο αποτελεί ξεχωριστή τιμή και ασφαλώς σεμνύνεται για την εκλογή του Γιάννη Μουζάλα.
Οι ευχές όλων των Ελλήνων συνοδεύουν όλους τους νεοεκλεγέντες βουλευτές για ένα έργο παραγωγικό  που θα οδηγήσει στην ολοκληρωτική  απελευθέρωσή μας από τα μνημονιακά βρόχια, και εν τέλει στην πρόοδο και ευημερία όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: