Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Χθές (19.07.2019) ο αρμόδιος Διευθυντής του Υπουργείου, επιθεώρησε τις εργασίες στο δρόμο μας, τον «Καλλονής – Σιγρίου».


Χθές  (19.07.2019) ο αρμόδιος Διευθυντής του Υπουργείου,  επιθεώρησε τις εργασίες στο  δρόμο μας, τον «Καλλονής – Σιγρίου».

Οι πληροφορίες που μου δίδονται από καλούς φίλους απ’ το νησί, είναι ότι οι εργασίες στο  δρόμο μας αφότου  η ΑΚΤΩΡ ( η μία εκ των δύο εταίρων της Κοινοπραξίας) προ τριμήνου περίπου εγκαταστάθηκε στο έργο, προχωρούν καλά και τα εργοτάξια αυξάνονται συνέχεια σ΄όλο το μήκος του.

Βέβαια όταν τούτο το ακούς από τον καθ’ ύλη αρμόδιο  του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, τον Διευθυντή της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Κατασκευής & Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών  κ. Δ.Αναγνώπουλο που στην αρμοδιότητά του υπάγονται όλα τα αντίστοιχα έργα ανά την Ελλάδα και φυσικά μεταξύ αυτών και το δικό μας, τότε τα πράγματα είναι ιδιαίτερα ευχάριστα.

Έτσι χθες, 19.07.2019, ο κ. Διευθυντής ήταν στο νησί όπου επιθεώρησε την πρόοδο του έργου σ’ όλο του το μήκος και στην τηλεφωνική συζήτηση που είχαμε, αυτό που προέκυψε είναι ότι οι όλες οι σχετικές εργασίες όπως τόνισε, βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη. Αυτά που κατά κύριο λόγο και θεωρώ σημαντικά να καταγράψω, απ’ την συζήτησή μας αυτή, είναι :
α) Το έργο  θα τελειώσει εντός του ορίζοντα ισχύος του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020.
β)  Το τμήμα στο βουνό πάνω απ’ το μοναστήρι του Λειμώνος, που παρακάμπτει τις στροφές  πάνω απ’τον Αγιο Γνάτιο και τη Φίλια, όπου οι εργασίες  τριών συνεργείων τώρα βρίσκονται εν εξελίξει , υπάρχει στόχευση του Υπουργείου να δοθεί ολοκληρωμένο σε κυκλοφορία (αν προχωρήσουν τα πράγματα χωρίς κάποιο ανυπέρβλητο πρόβλημα) ως τέλος του έτους.
γ) Παράλληλα και τα άλλα τμήματα όπως το νεοανοιγμένο απ’ το Σταυρό (διασταύρωση Αντίσσης- Γαβαθά) ως τη διακλάδωση προς Ερεσό και Σίγρι ομοίως προχωρούν για να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό.
δ) Φυσικά  θα προχωρήσουν και τα έργα διάνοιξης όπου χρειάζεται του παλιού δρόμου όπως στο κομμάτι απ’ τη Βατούσα ως την Περίβολή, και σε κάποια άλλα σημεία (Ανεμώτια- Σκαλοχώρι) κ.αλ.

Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι το ότι το έργο μας προχωρεί και θα ολοκληρωθεί κατά τα προαναφερθέντα, λαμβάνοντας υπ’ όψη ότι σ’όλη την Ελλάδα στην περίοδο της δεκαετούς κρίσης που περάσαμε , το 45% παρομοίων έργων ή και μεγαλύτερα σταμάτησαν λόγω πτωχεύσεως των εργοληπτριών εταιρειών που τα είχαν αναλάβει. Δηλ. περίπου ένα στα δύο έργα ατυχώς δεν είχαν την τύχη του δικού μας.

Με δεδομένο τέλος, ότι παράλληλα, ολοκληρώνονται, απ’ ότι πληροφορούμαι, τα έργα της πρώτης φάσης του Λιμανιού του Σιγρίου (ευελπιστώ ότι τα έργα της β΄ φάσης θα επιταχυνθούν με τη νέα Περιφερειακή αρχή) και  έτσι τα δύο νευραλγικής σημασίας αυτά έργα για τη Δυτική Λέσβο θα ολοκληρωθούν σχεδόν ταυτόχρονα.
Το δίδυμο αυτό αναπτυξιακό ζεύγος (Οδικός άξονας «Καλλονής- Σιγρίου» , Λιμάνι Σιγρίου -Δυτική Πύλη του νησιού- ) θα υπάρξει ο σωσίβιος αυτός παράγοντας που θα ξεκολλήσει τη Δυτική Χερσόνησο από την υπανάπτυξη και τη μιζέρια και θα αποτελέσουν το σημείο καμπής της  επί δεκαετίες προχώρησης της ερήμωσής του τόπου μας και εν τέλει της αναστροφής προς την πληθυσμιακή ανάταση του.
Αναμφίβολα η συμβολή τους για την ανάπτυξη και πρόοδο όλου του νησιού μας, είναι αναμενόμενο και εκ των προτέρων δεδομένο.

20.07.2019  

Δεν υπάρχουν σχόλια: