Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Ο Βουλευτής Λέσβου Παναγ. Παρασκευαϊδης και ο π. Βουλευτής Λέσβου Γιάννης Μπουρνούς υπέγραψαν την ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ μας, για το νέο μεγάλων δυνατοτήτων ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ στη Λέσβο.

 Η υπογραφή της ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ μας από τον Βουλευτή Λέσβου κ. Παναγιώτη  Παρασκευαϊδη και τον π. Βουλευτή Λέσβου Γιάννη Μπουρνού,  δίνει  στην καμπάνια μας για το νέο μεγάλων δυνατοτήτων ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ στη Λέσβο, τη βαρύτητα που της πρεπει. Πέραν αυτών, συνεχίζεται η υπογραφή της ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ μας  κι απ' τους κατοίκους του νησιού μας αλλά και τους συμπατριώτες μας  στους παροικιακούς Συλλόγους  Λεσβίων της Αττικής 

Μετά τα ανωτέρω, πρωτοκόλλησα  σήμερα στο γραφείο του Πρωθυπουργού  την 4η σχετική  επιστολή μας με τα σχετικά συνημμένα, ως ακολουθεί:  

<<…………………………………………………………………Αξιότιμο

Δρ. Παναγ. Χ. Ιορδάνης( Ph. D.) …..……………… Πρόεδρο της Ελληνικής 

-  Επικεφαλής της Επιτροπής Αγώνα ….… ...Κυβερνήσεως και Πρωθυπουργό

-  Πρόεδρος του Συνδέσμου για……… …………… κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

    την Ανάπτυξη της  Λέσβου………………………...……Μέγαρο Μαξίμου

   « ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ »……………….…………...ΑΘΗΝΑ

 - π. Διευθύνων Σύμβουλος της

   Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων .…….…….… Κοιν.:Ως Πίνακα Παραληπτών

 - Αγησιλάου 9   - Ηλιούπολη 163 46

Τηλ.- Fax  210 9737053 κιν. 6977503461….……. Αθήνα,  7  Δεκεμβρίου 2023

 

ΘΕΜΑ : Αναγκαιότητα κατασκευής μεγάλων δυνατοτήτων ΔΙΕΘΝΟΥΣ

              ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ  ΣΤΗ  ΛΕΣΒΟ.

Σχετ.: 1) Η 1η επιστολή μας, υπ΄αριθ, πρωτ 5805/ 21.11.2022

           2)  Η 2η επιστολή μας, υπ΄αριθ, πρωτ. 6505/21.12.2022

           3)  Η 3η επιστολή μας, υπ΄αριθ, πρωτ. 567/03.02.2023

 

Αξιότιμε Κύριε  Πρόεδρε,

Η αναγκαιότητα της δημιουργίας ενός μεγάλων δυνατοτήτων νέου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ αναγνωρίζεται από τους ταγούς του νησιού μας,  αρχής γενομένης από  τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο  Μουτζούρη, υπογράφοντας την ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ μας, προ έτους. Στη συνέχεια ( μετά την 3η επιστολή μας -σχετ. 3- )  από τους Κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της Λέσβου, τον μέχρι τις εκλογές του Θέρους Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννη Μπουρνού και μετά αυτές, τον Βουλευτή ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ  κ. Παναγιώτη Παρασκευαϊδη.

 Περάν των προαναφερθέντων ενεργών πολιτικών του νησιού μας, την αναγκαιότητα αυτή αναγνωρίζουν και όλοι οι Λέσβιοι που ενστερνιζόμενοι τα στην ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ μας αναφερόμενα,  υπογράφουν  αυτήν και συστρατεύονται μαζί μας.  Κατ’ αυτόν τον τρόπο δημιουργείται εν δυνάμει η Επιτροπή Αγώνα με μοναδικό στόχο την δημιουργία του  νέου ΔΙΕΘΝΟΥΣ  ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ του νησιού μας. Τα εκάστοτε αντίγραφα  της Διακηρύξεώς μας με τις υπογραφές τους, καταθέτουμε με τις αντίστοιχες επιστολές μας, στο δικό σας γραφείο.

Εκ των ανωτέρω προκύπτει  ότι το αίτημα μας αυτό καθίσταται οσημέραι Παλλεσβιακό  και  ότι το  ζητούμενο, νέο Αεροδρόμιο, πρέπει να προγραμματι-σθεί, μελετηθεί και τελικά κατασκευαστεί, από την Πολιτεία μας. Αυτό το αερο-δρόμιο θα καθιστούσε το νησί μας Τουριστικό προορισμό ώστε να μπορεί να δέχεται επισκέπτες  εκ  μεγάλων Τουριστικών αγορών (Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία κ.άλ.). Ένα τέτοιο μεγάλο αναπτυξιακό  έργο υποδομής, θα αποτελέσει μερική αποζημίωση της επί ένα αιώνα παραμέλησης της Λέσβου  από την Ελληνική Πολιτεία.

Ας ληφθεί υπ’ όψη, ότι το τελευταίο μας σχετικό έγγραφο υποβάλαμε στο γραφείο σας προ εννεαμήνου περίπου. Έκτοτε παύσαμε προσωρινά την καμπάνια μας  εκ του ότι βρισκόμασταν σε περίοδο συνεχών εκλογικών αναμετρήσεων (βουλευτικών, περιφερειακών - δημοτικών), πράγμα κυρίαρχο και αμέσου προτεραιότητας όλης της Ελληνικής Κοινωνίας.

Τώρα που  όλες οι εκλογικές αναμετρήσεις ολοκληρώθηκαν, αρχίσαμε και πάλι την καμπάνια μας η οποία τυγχάνει άμεσης αποδοχής από τους Λέσβιους (τους κατοίκους στο νησί και του παροικιακού μας δυναμικού της Αττικής).

Επισυνάπτουμε τη Διακήρυξη μας  η οποία υπογράφεται από :

α) τον π. Βουλευτή Λέσβου κ. Γιάννη Μπουρνού, (Συνημ. 1),

β) το  Βουλευτή Λέσβου κ. Παναγιώτη Παρασκευαϊδη, (Συνημ. 2),

γ), κατοίκους της πρωτευούσης Μυτιλήνης (Συνημ. 3),

δ)  μέλη του Συλλόγου των Αντισσαίων Λέσβου της Αττικής, (Συνημ. 4).

 Περαιτέρω επιχειρηματολογία πλέον της εις την Διακήρυξή μας αναφερόμενης, θεωρούμε ότι δεν θα προσέθετε κάτι το ιδιαίτερο.

Όμως, ένα κυρίαρχο θέμα του οποίο θα θέλαμε να τονίσουμε είναι ότι τα τελευταία 70 χρόνια, το νησί μας έχει χάσει πληθυσμό  ~35 % (ως προκύπτει εκ των στοιχείων  των αναφερομένων  στην 3η σχετ. επιστολή μας). Το χείριστο  είναι, πως τα χωριά μας έχουν χάσει πληθυσμό της τάξεως του 45%. Εκ του ότι ο πληθυσμός της πρωτευούσης, Μυτιλήνης, κατά την περίοδο αυτή, έχει μένει  σταθερός περί τις 30.000 κατοίκους, τούτο σημαίνει, ότι το σύνολο της απωλείας του πληθυσμού της Λέσβου, εκ ~ 43.000 κατοίκων κατά την περίοδο αυτή, προέρχεται από τα χωριά της. Έτσι, δυστυχώς, αυτά έχουν πια χάσει τη νεολαία τους και έχουν  στην κυριολεξία μετατραπεί  σε απέραντα γηροκομεία.

Εκ του ότι ο πρωτογενής τομέας του νησιού βρίσκεται επί ξυρού ακμής, δευτερογενής ουσιαστικά δεν υπάρχει, μόνο όταν το νησί μας καταστεί Τουριστικός προορισμός και υπάρξει μαζικός Τουρισμός προς αυτό, τότε και μόνο τότε   τα χωριά μας θα ξαναρχίσουν να αποκτούν και πάλι πληθυσμό κατά πως συνέβη στην Ρόδο από τη δεκαετία του ’70 ως σήμερα. Όπως αναφέρουμε στην ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ, τότε, τα δύο αυτά νησιά μας είχαν ίδιο πληθυσμό (~ 90.000). Σήμερα ο πληθυσμός της Ρόδου  αυξήθηκε στις ~125.000, ενώ της Λέσβου  μειώθηκε στις ~83.000. Προκειμένου δε να γίνει αυτό, εκείνο το οποίο απαιτείται είναι η  Πολιτική Βούληση, για τη δημιουργία του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου.

 

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

 

Περαίνοντες την παρούσα, επαναλαμβάνουμε το στην πρώτη μας επιστολή αναφερόμενο:

« Ευελπιστούμε ότι στο δίκαιο αυτόν αγώνα μας θα σας εύρουμε αρωγό, ώστε να προγραμματίσετε την εξαγγελία της κατασκευής του εν λόγω αεροδρομίου, προς ανάπτυξη και σωτηρία των χωριών μας αλλά και ολοκλήρου του νησιού μας , με την παράλληλη ευημερία των κατοίκων της ακριτικής γωνιάς της χώρας μας». 

Ο επικεφαλής της επιτροπής αγώνα ……………………………….Συνημ : 4

                  Με τιμή 

Πίνακας Παραληπτών

1) Υπουργός Υποδομών & Επικοινωνιών κ. Σταϊκούρας

2) Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κωνστ.Μουτζούρης      

3)  Οι Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του Νομού Λέσβου

      κ.κ.  Χαραλ. Αθανασίου, Παναγ. Παρασκευαϊδης, Μαρία  Κομνηνάκα 

4)  Δήμαρχος του Δήμου  Μυτιλήνης κ. Στρ. Κύτελης

 5) Δήμαρχος του Δήμου  Δυτ. Λέσβου κ. Ταξ.  Βέρρος

 6) Δημοτικές, Τοπικές Κοινότητες Λέσβου

7)Τα ΜΜΕ Λέσβου και ο Παροικιακός τύπος.

8) ΟΛΣΑ και πρωτοβάθμιοι Παροικιακοί Σύλλογοι


Δεν υπάρχουν σχόλια: