Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Για το δρόμο Καλλονής – Σιγρίου, Σηφουνάκειος οικειοποίηση

Προς τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα για τον Οδικό Άξονα   
Κοιν : ΜΜΕ  Λέσβου
                                                                                                             
Αθήνα , 16 Ιανουαρίου 2012


Αγαπητοί φίλοι γεια σας

Το Πολιτικό μας σύστημα ξέφτισε και απογυμνώθηκε τελείως μετά την οικονομική καταστροφή που έχει οδηγήσει την δύσμοιρη χώρα μας στην εποχή της Τρόικας, των χαρατσιών, της φτώχειας, της ανεργίας,  της συνεχούς υποβάθμισης της ζωής μας. Στην εποχή του περίγελου και του χλευασμού της πατρίδας μας στην Ευρώπη, στην Αμερική, στον Κόσμο. Γνωστοί και επώνυμοι είναι όλοι αυτοί της Πολιτικής τάξης που στα μετά την  μεταπολίτευση χρόνια έφεραν την χώρα στη σημερινή κατάντια της. Όλοι τους  γνωρίζουμε. Ο Ελληνικός Λαός μη αντέχοντας αυτή την απαξία του ξεπεσμού και της καταφρόνιας που τον οδήγησαν οι Πολιτικοί και πολιτικάντηδες αντιδρά εναντίον τους ποικιλοτρόπως. Έτσι τους βλέπεις σχεδόν όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις συναθροίσεις ανθρώπων, αφού εισπράττουν πολλαπλώς τα επίχειρά τους από τους πολίτες - ψηφοφόρους. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που με αιδώ ¨μαίμούς¨  εν όψει των επικειμένων εκλογών περιφέρουν τον πολιτικό τους… σκελετό και με ύφος περισπούδαστο, ¨υπεράνω¨  και ως να μη γνωρίζουν τίποτα για το έγκλημα, καυχώνται τα τάχα κατορθώματά τους. Ένας από τους γνήσιους εκπροσώπους της Πολιτικής τάξης που κατάντησε τη χώρα μας περίγελο των Λαών,  είναι και ο Νίκος Σηφουνάκης. Ο Κρητικός που εκλέγεται Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Λέσβο, στο νησί μας. Ο άνθρωπος που προέκυψε στον τόπο μας πολιτικός του ταγός, ως αποτέλεσμα εξωμητρίου κυήσεως εκ του κομματικού δοκιμαστικού σωλήνα που μας τον εμφύτευσαν στα νησιά μας. Εφαρμόζει αυτό που λέμε στον τόπο μας «σ’ ετούτο το στραβό χωριό παπά δεν είχε και ήρθα εγώ» και μετέρχεται ότι πολιτικάντικο είναι δυνατό για να διαιωνίζει την επανεκλογή του στις εκάστοτε εκλογές. Αυτό το οποίο κάνει τον τελευταίο καιρό είναι ότι περιερχόμενος τις εκδηλώσεις των Συλλόγων (κοπή πίττας, κ.λπ) και μη έχοντας κάτι άλλο το ουσιαστικό να επιδείξει, κεφαλαιοποιώντας  τον αγώνα της Επιτροπής μας, το δικό σας αγώνα, καυχάται τα τάχα κατορθώματά του για το δρόμο μας.
Αυτό έγινε και χθες στην κοπή της πίττας στο Σύλλογο των Βατουσαίων της Αθήνας. Ουδέν ανέφερε για το ότι η δική σας επιμονή, υπομονή, αδιάλειπτη προσπάθεια είναι αυτή που κατόρθωσε ύστερα από οκτώ χρόνια αγώνα να το εντάξει με το πρωτόγνωρο για τα Αιγαιακά δεδομένα κονδύλιο των 44,50 εκατ. Ευρώ στο ΕΣΠΑ 2007 - 2013. Του απήντησα στην τοποθέτησή μου άμεσα, μπροστά του και σε επήκοο όλων  των παραβρισκομένων, ότι έργα τα οποία «κρεμούνται στον αυτόματο πιλότο» κατά πως έκανε εκείνος όλα αυτά τα χρόνια δεν δικαιούται να τα κεφαλαιοποιεί επ' ωφελεία του. Στην δε ερώτησή μου «λυδία λίθο» της υπόθεσή μας, γιατί δεν ενέταξε και το δρόμο Καλλονής - Πέτρας (τον δρόμο που εξήγγειλε μαζί με το δικό μας  την ίδια μέρα, τον Οκτώβρη του 1999 στην Καλλονή ο τότε Πρωθυπουργός μας Κ. Σημίτης) που είναι ~ 18 μόνο χιλιόμετρα, ομαλότερης μορφολογίας και ευκολότερης χάραξης και προϋπολογισμού μόνο ~ 18 εκατ. Ευρώ (έναντι των 44,50 εκατ. του δικού μας), ουδέν απήντησε . Δεν είπε την αλήθεια ότι σ’ αυτό το έργο δεν υπήρχε Επιτροπή Αγώνα και κάποιος επισπεύδων Ιορδάνης να του τα ετοιμάσει. Αντιθέτως.  Εσιώπησε και «όχετο απιών».    

Με πατριωτική εκτίμηση και φιλία.

Τάκης  Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.)

Πρόεδρος του Συνδέσμου   «ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ»                                 

Eπικεφαλής  της Επιτροπής για το δρόμο  Καλλονής – Σιγρίου                                   
Αγησιλάου 9 Ηλιούπολη 163 46 - Τηλ. 2109737053 - 697750346

Δεν υπάρχουν σχόλια: