Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Η Πατρίδα αιμάσσει. Εθνοπατέρας εξάγει 1.000.000 Ευρώ στο εξωτερικό.

Η Πατρίδα αιμάσσει.  Εθνοπατέρας εξάγει  1.000.000 Ευρώ στο εξωτερικό.
Μάρτης του 2011.Tο Μνημόνιο Ι αποδεικνύεται αναποτελεσματικό για να «βάλλει τη χώρα στον ίσιο οικονομικό δρόμο». Ορυμαγδός μέτρων. Ανεργία. Συντάξεις των 500 Ευρώ γιαγιάδων περικόπτονται. Νέοι επιστήμονές μας μεταναστεύουν στο εξωτερικό για να βρούν δουλειά. Συσσίτια αρχίζουν να στήνονται όπως τότε στην Γερμανοκατοχή.  Πανικός. Η Πατρίδα αιμάσσει. Ακούγονται σενάρια άτακτης χρεοκοπίας. Και τότε, τότε Μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Πατέρας του Έθνους εξάγει στο εξωτερικό  1.000.000 Ευρώ.
Φλεβάρης του 2012. Οι αρχές ανακαλύπτουν αυτό το γεγονός. Οι αρμόδιοι λένε ότι τούτο έγινε «συμφώνως τω νόμω». Ουδέν Παράνομο αποφαίνονται. Τα χρήματα αυτά δεν είναι προϊόν εγκλήμτος, ή «ξέπλυμα μαύρου» χρήματος. Το όνομα όμως αυτού του «ευπατρίδη» Εθνοπατέρα δεν αποκαλύπτεται, γιατί τάχα ο νόμος περί  προστασίας προσωπικών δεδομένων δεν το επιτρέπει.
Άσχετα και αν ο Τρίτος Αντιπρόεδρος της Βουλής υπεύθυνος για το Πόθεν Έσχες των Βουλευτών μας λέει ότι ως την Τρίτη θα ξέρουμε ποιος είναι ο ευγενής αυτός Πατέρας του Έθνους και θα ελεγχθεί το εάν αυτά  τα 1.000.000 Ευρώ είναι δηλωμένα στο «Πόθεν έσχες» του.
Λες και αυτό είναι το πρόβλημα μας. Η τυπική κάλυψη των Νόμων. Ε!! όχι. Δεν είναι αυτό.  ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΗΘΙΚΗΣ. Όταν ο μέσος Έλληνας ματώνει καθημερινά εδώ και δύο χρόνια, χάνει μέρος της ζωής του, του «είναι» του δεν μπορεί ηθικά κνώδαλα  του τύπου του συγκεκριμένου Εθνοπατέρα να εξάγουν 1.000.000 Ευρώ και να μην ερυθριούν. Του λείπει ακόμη και ο ανδρισμός. Τόσος ντόρος γίνεται και δεν βγαίνει στο Φως να πει ναι εγώ είμαι. Εγώ το έκανα. Κρύβεται ή νομίζει ο τάλας ότι μπορεί να κρύβεται ες αεί. 
Έτσι με τέτοιο ηθικό ανάστημα ο άνθρωπος, αγνοώντας το γνωστό « η γυναίκα του καίσαρος όχι μόνο πρέπει να είναι αλλά και να φαίνεται τίμια» εξήγαγε στο εξωτερικό αυτό το μεγάλο ποσό, ώστε όταν όλοι εμείς οι άλλοι Έλληνες θα είμασταν πένητες, φτωχοί, ενδεείς και εμπερίστατοι  μετά την άτακτη χρεοκοπία της χώρας, να έρθει αυτός με τα πολλά πιά τότε δισεκατομμύρια δραχμές του να μας αγοράσει όλους δούλους του. Ϊδε ο άνθρωπος!. Ίδε το ηθικό του μεγαλείο!!!.
Λένε ότι τέτοιος Λαός χρειάζεται τέτοιους ηγήτορες. Εγώ πάντως προσωπικά δεν θέλω. Ίσως αποτελώ την εξαίρεση. Εξαίρεση πάντως που επιβεβαιώνει τον κανόνα.
Οι πολιτικοί, η πολιτική τάξη πραγμάτων γιατί δεν τον αποβάλλει κλοτσηδόν τον εν λόγω Εθνοπατέρα απ’ τις τάξεις της; Τι παράδειγμα δίνει στα παιδιά μας, αυτά των 700 και τώρα πιά των 500 Ευρώ που παίρνουν των οματιών τους για τα μακρινά τα ξένα;! Αλλά μήπως είναι πολλοί οι Εθνοπατέρες μας που έχουν ασκήσει αυτό το «δικαίωμα» εξαγωγής συναλλάγματος και έτσι ισχύει και στην περίπτωση αυτή, το «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει»; Και μάλλον αυτό το τελευταίο συμβαίνει, αφού ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κάτω απ’ την πίεση των γεγονότων αναγκάστηκε να μαρτυρήσει από του βήματος της Βουλής «Υπάρχουν και άλλοι βουλευτές και συγγενείς βουλευτών που έχουν εξαγάγει ποσά πάνω από 100.000 Ευρώ».
Κι’ εσύ Λαέ βασανισμένε ……
25.02.2012                          Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.)    

Δεν υπάρχουν σχόλια: