Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Αθρόα η συμμετοχή και υπογραφή της ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ του καταφυγίου πνευματικών ανθρώπων στην Περιβολή


Η προσπάθεια που αρχίσαμε προ εβδομάδος περίπου, στο να υλοποιήσουμε ολοκληρώνοντας, μετά από 50 ολόκληρα χρόνια το όραμα του δημιουργού του, αείμνηστου Γιάννη Βασ. Φωτιάδη, του καταφυγίου πνευματικών ανθρώπων στην Περιβολή, στο μοναστήρι το ανάμεσα Άντισσα και Βατούσα, βρήκε ανταπόκριση σε όλο το νησί μας και όλους τους Λέσβιους όπου αυτοί κι αν βρίσκονται.

Έτσι αθρόα είναι η συμμετοχή στην κίνησή μας, Λέσβιων απ’ όλο το νησί που καλύπτουν όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής του τόπου μας. Λογοτέχνες, συγγραφείς, ποιητές, καθηγητές πανεπιστημίου, επιχειρηματίες, λόγιοι, ζωγράφοι, επιστήμονες κύρους, ως ακόμη και δικαστής της υψίστης βαθμίδος (Άρειου Πάγου), απλοί άνθρωποι και εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, κ.λπ. Τούτοι όλοι συμμετέχουν αυθόρμητα πέραν από κάθε σκοπιμότητα οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής, κ.λπ. διαβαθμίσεως ή διαχωρισμού. Είναι δε μόνιμοι κάτοικοι στο νησί μας, ή είναι στην Αθήνα ή και ακόμη  στο εξωτερικό. Τέλος, την κίνησή μας τιμά και ο γιός του οραματιστού – δημιουργού του,  Βασίλης Ι. Φωτιάδης. 

Εντός των ημερών θα δοθεί στη δημοσιότητα και βεβαίως θα αναρτηθεί στο “lapsarniotis”  η κατάσταση των ονομάτων των  πρώτων  τριάντα  (30) που έχουν υπογράψει την διακήρυξη μας (βλέπε τη σχετική ανάρτησή μας της 26,01.2012).

03.02.2012                                                                Tάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.) 

1 σχόλιο:

Μηθυμναίος είπε...

Αγαπητέ Τάκη, υποστηρίζω με θέρμη την κίνησή σου και σε παρακαλώ να με θεωρείς σύμμαχο σ’ αυτή την προσπάθεια.
Έρρωσθε!