Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ληστεία στον Ταξιάρχη στον Μανταμάδο Λέσβου.


Η εγκληματικότητα ατυχώς δεν γνωρίζει  πια  όρια, τόπους και χώρους. Οι μεγαλουπόλεις και κυρίως η Αθήνα ήταν ως τώρα ο προνομιακός χώρος της εγκληματικότητας για προφανείς λόγους. Δυστυχώς τούτο, στην εποχή της Τρόϊκας, των Μνημονίων, της ύφεσης, της τρομακτικής ανεργίας και όλων των άλλων δεινών που ταλαιπωρούν όλους μας, η εγκληματικότητα έχει λάβει ανυπολόγιστες διαστάσεις και οι κακοποιοί δεν γνωρίζουν  ατυχώς πιά την όποια αναστολή ή φόβο. Προ ημερών έγινε η παγκοσμίου εντυπωσιασμού ληστεία στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου εκλάπησαν ανυπολόγιστης αξίας αρχαιολογικά εκθέματα. Σήμερα το πρωί, ληστές σκότωσαν στο Αιγάλεω έναν 52χρονο άνδρα  επειδή ο ατυχής βγήκε από ακριβό αυτοκίνητο και κρατούσε στο χέρι του τσαντάκι (που προφανώς ήταν ο στόχος των ληστών). Αυτό όμως που ξεφεύγει από κάθε όριο είναι ληστείες που άρχισαν να πραγματοποιούνται στα νησιά μας σε εκκλησίες και μοναστήρια. Τις προάλλες άνοιξαν εκκλησία στην Καλλονή Λέσβου και έκλεψαν 500 Ευρώ. Παραβίαση και ληστεία έγινε αυτές τις μέρες σε μοναστήρι στη Χίο. Εκείνο όμως που είναι εντυπωσιακό είναι η ληστεία που έγινε χθες στη γενέτειρά μου Λέσβο, στο Μοναστήρι του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο. Αγνοώντας τον συναγερμό ο οποίος χτυπούσε σ’ όλη τη διάρκεια της ληστείας, τρεις ληστές μεταμφιεσμένοι, παραβίασαν την πλαϊνή μικρή πόρτα της εκκλησίας και αφού έσπασαν τρεις προθήκες αφήρεσαν όλα τα τιμαλφή διαφόρων ταμάτων πιστών. Οι … αθεόφοβοι, είχαν μελετήσει με κάθε λεπτομέρεια όλα τα σχετικά και η ληστεία κράτησε  τέσσερα περίπου λεπτά. Άραγε τα εν λόγω αναθήματα που λήστεψαν οι «καλοί» αυτοί άνθρωποι, θα βρεθεί κλεπταποδόχος που θα τους τα πληρώσει. Εκτός και αν τα λιώσουν και τα πωλήσουν ως χρυσό. Πάντως τα ληστευθέντα αυτά εκθέματα είχαν μεγάλη συναισθηματική αξία και ο Ηγούμενος του Μοναστηριού έκανε έκκληση μέσω τηλεοράσεως στους ληστές να τα επιστρέψουν απείραχτα και εκείνος δεσμεύθηκε να τους καταβάλει την αξία τους και μάλιστα με το παραπάνω.
Τέτοιου είδους ενέργειες που αναμφίβολα αγγίζουν τα όρια της ιεροσυλίας, μόνο σε καταστάσεις όπως αυτές που βιώνουμε στη χώρα εδώ και δύο χρόνια θα μπορούσαν να γίνουν. Βέβαια βεβήλωση ναού όπως αυτή του Ταξιάρχη του Μανταμάδου δεν επιδέχεται του όποιου άλλοθι. Απλώς είναι και αυτή σημάδι των καιρών.   
28.02.2012                      Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: