Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Ένα Εθνικό Χαμόγελο.

Ένα Εθνικό Χαμόγελο. 

Ένα Χαμόγελο. Και μάλιστα Εθνικό. Μια λιοβολιά μέσα στο κάδρο του κατασκότεινου, ανταριασμένου και νεφοσκεπούς εθνικού μας Ουρανού. Στο Εθνικό μας καταχείμωνο που βιώνουμε και που μας οδήγησαν ανίκανοι Εθνικοί ηγέτες. Και μάλιστα πού; Στη Βασιλεύουσα. Στην Κωνσταντινούπολη. Συμβολισμός μέγιστος. Από ¨τον Δημήτριον τον Υψιπετή¨. Στην κυριολεξία. Τον Έλληνα άλτη του ύψους, το φοιτητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Δημήτρη  Χονδροκούκη. Τον ψηλόλιγνο, μελαχρινό, άλκιμο αυτό νέο που μόνο ο χρωστήρας ενός Τσαρούχη θα μπορούσε να αποτυπώσει και η πέννα  ενός Παλαμά θα μπορούσε να περιγράψει. Εκεί λοιπόν που χτυπά αυτές τις μέρες η καρδιά της παγκόσμιας νεολαίας. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου. Εκεί που είναι στραμμένα τα φώτα του ενδιαφέροντος και της δημοσιότητας δισεκατομμυρίων θεατών ανά την Υφήλιο.
Τη στιγμή και το χρόνο,  που ο Έλληνας με σκυμμένο το κεφάλι, βλέπει με γλυκιά ανάμνηση ως και θλίψη το παρελθόν του, με άγχος και αγανάκτηση το παρόν του, αλλά και με θολούρα και απόλυτη απροσδιοριστία το μέλλον, του ίδιου, των παιδιών του και των εγγονιών του, άκουσε τον Εθνικό μας Ύμνο. Έστρεψε την κεφαλή του και είδε να ανεβαίνει η γαλανόλευκη στο ψηλότερο ιστό ανάμεσα σε δύο άλλες. Και τότε έσπασε ένα χαμόγελο στα χείλη του. Και ακόμη ένα δάκρυ ξεπρόβαλε στην κόχη των ματιών του.  
Δημήτρη, Δημήτρη Χονδροκούκη αυτό το πέταγμά σου στα ύψη του  παγκόσμιου θαυμασμού των 2,33 μέτρων και το ΕΛΛΑΣ που βγήκε απ΄ τα χείλη σου στον επάξιο γύρο του θριάμβου σου στο Τουρκικό στάδιο που αγωνίστηκες, ακούστηκε ως Στεντόρεια, ηχηρά και βροντώδης φωνή στα πέρατα της Υφηλίου.

Δημήτρη να είσαι καλά. Το Μήνυμα αισιοδοξίας που περνάς στη ράτσα, στο έθνος των Ελλήνων στην παρούσα συγκυρία των τραγικών πραγμάτων της Πατρίδας είναι οξυγόνο ζωής και αναζωογόνησής της.   

Αξίζεις της Εθνικής μας Ευγνωμοσύνης.  

12.03.2012                          Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: