Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Έλος όζον

                     Έλος όζον 
Στα έλη, στα τενάγη και στα κάθε λογής στάσιμα νερά, η οποιαδήποτε οργανική ύλη βυθίζεται και ακινητοποιείται στον πυθμένα με την πάροδο του χρόνου σαπίζει και αρχίζουν τότε να εκλύονται στην ατμόσφαιρα διάφορα αέρια και να αναδύονται κάθε λογής απαίσιες οσμές. Τότε ομιλούμε περί του φαινομένου του «όζοντος έλους». Αν δε τύχει να υπάρξει για οποιοδήποτε λόγο ανάδευση των νερών του έλους, τότε η κατάσταση γίνεται ανυπόφορη αφού η έκλυση των όποιων αερίων - οσμών επιταχύνεται και μαζικοποιείται.
Αυτό το φαινόμενο σε διάσταση Ελληνικής Κοινωνίας δυστυχώς είναι αυτό που οσημέραι διαπιστώνεται. Εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι ως Κοινωνία έχουμε σαπίσει. Η Πατρίδα μας ατυχώς έχει μετατραπεί σε ένα απόλυτο κοινωνικό έλος. Η αναδυόμενη καθημερινά βρώμα και δυσωδία μας κάνει να ξυπνούμε καθημερινά , λες και από έναν κακό λήθαργο. Έπρεπε να φθάσει η χώρα στο χείλος του γκρεμού, να βρεθεί κάτω από την κάθε μορφής εξωτερική επιτροπεία, να μας πιέζουν από το ΔΝΤ, από την Τρόϊκα, από την Ε.Ε., από τους Γερμανούς, από τους Ολλανδούς, από …, από τους Εσθονούς, από τη Μέρκελ, από το Σόϊμπλε, από το Ράιχεμπαχ, από …, από…,  με την απαίτησή τους να πατάξουμε τη διαφθορά για να αρχίσουν να σπουν τα κάθε λογής κακοφορμισμένα κοινωνικά αποστήματα και έτσι να αναδύεται ατυχώς σ’ όλες τις δομές της ελληνικής κοινωνίας και στις πιο απομεμακρυσμένες εσχατιές της επικράτειας, ατυχώς ξαναλέω η κάθε είδους δυσώδης και αποπνικτική ουσία και οσμή, όζοντος έλους.
Σταχυολογώ στοιχεία και περιστατικά που δίδονται καθημερινά στη δημοσιότητα. Χωρίς κανενός είδους αξιολογικής σειράς, γράφω.
Στη Ζάκυνθο παίρνανε προνοιακό επίδομα ως τυφλοί 700 άτομα. Στην γενομένη πρόσφατα σχετική απογραφή, προσήλθαν και απογράφηκαν μόνο 40. Οι άλλοι ήταν «μαϊμού» τυφλοί.!! Αυτές τις μέρες συνελήφθησαν πέντε υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας που ήδη από χθες εγκλείστηκαν στις φυλακές γιατί είχαν δημιουργήσει σπείρα που λυμαινόταν τα χρήματα των ασφαλισμένων του. Με ολόκληρο στημένο «μηχανισμό» μοίραζαν κάθε λογής επιδόματα σε συγγενείς, φίλους, κουμπάρους κ.λπ. και βεβαίως στους εαυτούς τους. Η μία εκ των κυριών αυτών με ετήσιο μισθό ~ 25.000 Ευρώ, έχτισε βίλα αξίας 500.000 Ευρώ. Μεταξύ των επιδομάτων που έδωσε αυτή η σπείρα η χαρακτηριστικότερη ύψους 89.000 Ευρώ ήταν γέννας σε άτεκνο νέο άνδρα.!!! Το ΙΚΑ από τη δράση τους αυτή ζημιώθηκε περί τα 15.000.000 Ευρώ. Προχθές συνελήφθησαν δύο υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών δωροδοκούμενοι με το ποσό των 120.000 Ευρώ για να επιταχύνουν τις διαδικασίες να πάρει ένας δύστυχος το επίδομα που δικαιούται για μια μεγάλη επένδυση του σε Ξενοδοχείο που ξεκίνησε από το 2006. Σε  αποθήκες του ΙΚΑ, 11 τον αριθμό!!!,  βρέθηκε υλικό για τις ανάγκες των νοσοκομειακών του μονάδων (σύριγγες, γάζες, οδοντιατρικά είδη, γυναικολογικών εξετάσεων υλικά, κ.λπ. ) που ατυχώς είναι άχρηστα πιά, αφού έχουν λήξει ή λήγουν σε λίγο. Βρέθηκαν, για παράδειγμα,  ούτε λίγο ούτε πολύ 40.000 κολποσκόπια ( τόσα που λένε οι ειδικοί είναι ικανά να καλύψουν τις αντίστοιχες ανάγκες της χώρας αλλά και γύρω Βαλκανικών χωρών). Η ζημιά του ΙΚΑ απ΄ τα πιο πάνω  ατυχώς φθάνει σε δεκάδες και ίσως σε εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρώ.
Αυτών των χαρακτηριστικών περιπτώσεων διαφθοράς γραφέντων, (που διαπιστώθηκαν τις τελευταίες αυτές μέρες) ας αναφερθούμε και σε πιο γενικά θέματα.  
Αν μιλήσουμε για τα άνδρα ακολασίας στις Πολεοδομίες, στους Δήμους, στα Νοσοκομεία, στα Δημόσια έργα, σε  διάφορους άλλους τομείς της Δημόσιας Διοίκησης θα δούμε ότι τελειωμό δεν έχουν τα επί μέρους ανομήματα.
Έτσι, έχουν προκύψει οι πιο κάτω γενικές χαρακτηριστικές διαπιστώσεις Η προ έτους ολοκληρωθείσα διαδικασία κατέδειξε ότι 20.000 συντάξεις ανθρώπων που είχαν φύγει απ’ το μάταιο αυτό κόσμο εισπράττονταν προφανώς από συγγενείς τους και μάλιστα για χρόνια, αφού  δεν τους είχαν δηλώσει ως έπρεπε ως νεκρούς. Η αντίστοιχη ζημία του κράτους εκτιμάται στα 150.000.000 Ευρώ το χρόνο.
Η τρεχόντως ολοκληρούμενη απογραφή των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων κατέδειξε 30.000 «μαϊμού» δικαιούχους. Η ζημία του κράτους απ’ αυτό υπερβαίνει τα 200.000.000 Ευρώ το έτος.
Προ έτους τελείωσε η απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ. Δεν προσήλθαν να απογραφούν 40.000 άτομα. Δηλ. σημαίνει ότι αυτοί οι  αετονύχηδες έπαιρναν συντάξεις χωρίς να το δικαιούνται. Η ζημιά του ΙΚΑ απ’ αυτό ήταν 500.000.000 Ευρώ το χρόνο. Τέλος διαπιστώνεται ακόμη ότι από τους απογραφέντες, 60.000 άτομα έπαιρναν σύνταξη χωρίς να το δικαιούνται ήταν ως λέγεται συνταξιούχοι «μαϊμού». Η αντίστοιχη ζημία εκτιμάται σε άλλα 500.000.000 Ευρώ.
Το «γαϊτανάκι» της ασυδοσίας καλά κρατεί και αν συνεχίσουμε να γράφουμε δεν θα τελειώσουμε ποτέ. 
Έτσι χωρίς πολύ μυστήριο εύκολα καταλαβαίνει και ο πιο αδαής, γιατί και πώς η αγελάδα που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ μας «ψόφησε». Απ’ το πολύ «άρμεγμα».
Ο Θ. Πάγκαλος είπε το διαβόητο πιά «όλοι μαζί τα φάγαμε!!» και ξεσηκώθηκε δικαίως θύελλα. Αν έλεγε  «όλοι μαζί τα κάναμε», τα κάθε λογής προαναφερθέντα ανομήματα, όπως δηλ. ατασθαλίες κάθε μορφής, μικροεγκλήματα, εισφοροδιαφυγή, κλοπές φόρων, παρασιτικές αφαιμάξεις δημοσίων πόρων, λαδώματα, «φακελάκι»,  άλλες αθέμιτες πράξεις κ.λπ., κ.λπ. μήπως δεν θα ήταν πιο «politically correct » που θα έλεγαν και οι «κηπουροί» του Γιώργου; Αυτού, που από το 2004  κατά το σύνθημα, ακόμη ¨τ’ αλλάζει όλα¨;      

15.03.2012                          Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: