Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Σηφουνάκεια … αμνησία;

Σηφουνάκεια … αμνησία;
Ο ΓΑΠαπανδρέου ζήτησε συγγνώμην από το Λαό. Ο Ν.Σηφουνάκης;;   

Όταν τα κάθε λογής «παπαγαλάκια» κελαηδούσαν και διαλαλούσαν ότι ο ΓΑΠαπανδρέου θα μείνει στην Ιστορία ως ο σωτήρας της Ελλάδας για το μεγάλο του έργο να την βάλλει … στη φάκα του ΔΝΤ, στα δίκτυα της Τρόϊκα, στην αποικιοποίηση της και στην υπό Υπατεία ( «Πρωθυπουργία» ΡάΙχενμπαχ κ.λπ) διοίκηση της, ο Ελληνικός Λαός έμενε ενεός, ζαλισμένος  με … ανοικτό στόμα να προσπαθεί να καταλάβει μήπως είναι … άνους, άλογος ή ξαφνικά κτυπημένος από Αλτσχάϊμερ. Παπαγαλάκια του μεγάλα βεβαίως ήταν και οι «κηπουροί» του ΓΑΠαπανδρέου (Γ. Παπακωνσταντίνου, Γερουλάνος, Πεταλωτής κ.άλ.).  Ένας εκ των «κηπουρών» του ΓΑΠ ατυχώς ήταν  βουλευτής στον τόπο μας. Ο Κρητικός, π. Βουλευτής Λέσβου, το θαυμαστό υβριδικό δημιούργημα του κομματικού σωλήνα που μας τον φυτέψαν στο νησί μας εδώ και 25 κοντά χρόνια  Ν. Σηφουνάκης. Ο ογκόλιθος αυτός της πολιτικής, πολιτικός μέτοικος στο δύσμοιρο τόπο μας, προ λίγων μηνών με ύφος περισπούδαστο, ύφος ανθρώπου που κατέχει την απόλυτη γνώση και τη σοφία των αιώνων, σε συνέντευξή του … τρομάρα του στη Μυτιλήνη με ύφος ….αναισχυντίας δεκαοκτώ πιθήκων (κατά πως το συνηθίζει) είπε ότι ο Λαός μας θα ευγνωμονεί τον ΓΑΠ και την κυβέρνησή του (προφανώς και τον ίδιο αφού ήταν μέλος της και αυτός) που τον έσωσε από την καταστροφή. Τότε βέβαια τα έλεγε αυτά  εκ του ασφαλούς αφού τα ανά την Ελλάδα «παπαγαλάκια» του ΓΑΠ διαλαλούσαν αυτά τα φληναφήματα. Και αυτός ως μέγα παπαγαλάκι του ΓΑΠ και της «αυλής» του, απλώς παπαγάλιζε τα ίδια.
Και όμως τώρα … Τώρα μπροστά στην  προδικαζόμενη χαοτική σε μέγεθος τιμωρία της κάλπης έντρομοι οι του ΠΑΣΟΚ ταγοί ο ένας μετά τον άλλο βγαίνουν και ζητούν συγγνώμην από το Ελληνικό Λαό. Προ αρκετών ημερών ο Ε. Βενιζέλος ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Χθες ο ΓΑΠαπανδρέου. Μια συγγνώμην και τέλειωσε αφού ο … μοιραίος αυτός άνθρωπος για τον Ελληνισμό και τις δυό-τρις ερχόμενες γενεές Ελλήνων είπε ότι  « έκανε ότι μπορούσε». Αυτή η σιβυλλική  έκφραση ερμηνεύεται πολύ απλά. Για ένα γίγαντα «το ότι μπορούσε» θα ήταν κάτι το σχετικώς γιγάντιο. Για ένα νάνο, τι ;;; 
Το 1.500.000 περίπου εκατομμύριο ανέργους, την οικονομική και την κοινωνική καταβαράθρωση των Ελλήνων, τις σε ασύλληπτο αριθμό αυτοκτονίες (προχθές ήταν η σειρά 38χρονου λέκτορα του πανεπιστημίου, αντιπροχθές του δασκάλου στη Θράκη , ….), τα εκατοντάδες λουκέτα, τα συσσίτια, τα …, τα … , πως αντιμετωπίζονται από το συγγνώμην αυτό του ΓΑΠ; Τα παπαγαλάκια του,  τύπου Ν. Σηφουνάκη γιατί ακόμη κρατούν σιγή ιχθύος;; Και αν όλος ο Ελληνικός Λαός κάνει λάθος στις εκτιμήσεις του για το ότι ο … μοιραίος ΓΑΠ παρέδωσε με κατεβασμένα τα χέρια το Λαός μας στα νύχια των αρπακτικών ορνέων των αγορών, των πιστωτών μας, του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών, της κ. Μέρκελ και του Δ! Ράϊχ (άσχετα προς τους Λεονταρισμούς του ΓΑΠ περί οπλισμένου πιστολιού στο τραπέζι και όλα αυτά τα φαιδρά) τι έχει να απαντήσει στον «πρίγκιπα» Νικόλαο και αδερφό του που δηλώνει ότι « δεν διαπραγματεύτηκε η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου » στην περίοδο από τον Οκτώβριο του 2009 ως την Άνοιξη του 2010 τότε που ο … μοιραίος ΓΑΠ φόρτωσε στον Ελληνικό Λαό το 1ο Μνημόνιο. Βέβαια το ίδιο κατ’ επέκταση έγινε και για το 2ο που μόνο αυτή τη φορά κάτω από την πίεση των προστατών του αναγκάστηκε να πάψει τον εαυτό του από Πρωθυπουργό.
Τι έχει να πει ο Ν. Σηφουνάκης μετά τη δήλωση αυτή του «κολλητού» του και στηρίγματός του,  Ν. Παπανδρέου;;
Έστω και εννιά μέρες προ των εκλογών, ας κάνει ο Ν. Σηφουνάκης μια συνέντευξη στη Μυτιλήνη και αυτή τη φορά να πει μια λέξη μόνο. Συγγνώμην. 

27.04.2012                     Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: