Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Ο ήδη εκκολαφθείς απ’ το «αυγό του φιδιού» … κατηραμένος όφις, ο νόμος στα χέρια των πολιτών και η απαγωγή παιδιού

Ο  ήδη εκκολαφθείς απ’ το «αυγό του φιδιού» … κατηραμένος όφις, ο νόμος στα χέρια των πολιτών και η απαγωγή παιδιού. 

Όταν η αστάθεια  στη χώρα έχει πιά πάρει δομικά χαρακτηριστικά, με την ανεργία να καλπάζει και να καταρρίπτει όλα τα αρνητικά ρεκόρ φθάνοντας κατά τη χθεσινή ανακοίνωση στο 22 %, την ύφεση τη χειρότερη που γνώρισε η χώρα μετά το Β! Παγκόσμιο Πόλεμο, τη φτώχεια να εξαπλώνεται σ’ όλα τα κοινωνικά στρώματα απ’ τη μεσαία τάξη και κάτω, την πείνα να κάνει ακόμη και μικρούς μαθητές σχολείου να σκάβουν στα σκουπίδια για να βρούν κάτι να βάλλουν στο στόμα τους, τους καρκινοπαθείς να ταπεινώνονται για να βρουν τα φάρμακά τους, κ.άλ., κ.άλ, ατυχώς τραγικά, τότε η κάθε μορφής ανισορροπία, οδηγεί σε πρωτόγνωρες για τη χώρα καταστάσεις και γεγονότα. Ο πολιτικός, ο κοινωνικός, ο οικονομικός ιστός της Πατρίδας μας, φαίνεται ότι αρχίζει δυστυχώς να ξεφτίζει αν δεν έχει ήδη ξεφτίσει.
Η χθεσινή ημερομηνία, η 7η Ιουνίου θα καταγραφεί στα κοινωνικοπολιτικά γεγονότα της ως ίσως μία από τις μελανότερες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας της. Τούτο δε, διότι αυτά τα οποία συνέβησαν σ’ όλη τη χώρα ήταν λυπηρά, οδυνηρά και τραγικά από κάθε άποψη.
Ξημερώματα στην περιοχή των Μεσογείων πολίτης παίρνοντας το νόμο στα χέρια του εκτέλεσε ληστή που είχε αρχικά εισβάλει  στο σπίτι του. Στη Χαλκίδα περί την 8η πρωϊνή απήγαγαν 15χρονο μαθητή για λύτρα. Και στην τηλεόραση σε πρωινή εκπομπή, στον αέρα περί τη 9η πρωϊνή, υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, προπηλακίζει υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια χαστουκίζει άλλη  και αυτή υποψήφια βουλευτή, αυτή του ΚΚΕ.
Τα έγραψα κατά χρονολογική σειρά. Η βαρύτητα ενός εκάστου εξ αυτών έχει τη δική του σημασία αλλά και σημειολογία. Δεν θα ήθελα να βαθμονομήσω το ποιά απ’ αυτή έχει τη σημασία πρώτης, δεύτερης ή τελευταίας στη σειρά κατάταξη, αφού αυτό ξεφεύγει των δικών μου αρμοδιοτήτων, δυνατοτήτων και ασφαλώς γνώσεων. Εκείνο όμως που θα πρέπει εκ προοιμίου να λεχθεί είναι ότι κοινός παρανομαστής όλων αυτών είναι η τρέχουσα τραγικότητα της πατρίδας που την οδήγησαν οι ανάξιοι Κυβερνήτες της των τελευταίων 37 χρόνων. 
Αναλύοντας τα γεγονότα αυτά, θα πρέπει να δούμε ότι στην πρώτη περίπτωση, στο έγκλημα οδηγήθηκε 23χρονος νέος και μάλιστα φοιτητής της Ιατρικής, όταν όπως δήλωσε ο ίδιος είδε το 42χρονο αλλοδαπό ληστή να απειλή την ίδια την μητέρα του μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Και βέβαια τα δικαστήρια θα βρούν τα πως και τα γιατί. Όμως γεγονός είναι ότι ένας άνθρωπος βρίσκεται στο χώμα και ο άλλος νεκρός κι’ αυτός ηθικά, αφού η συνείδησή του έχει ενταφιαστεί  με την πράξη του … επίσης στο κοιμητήριο του παρανόμως «πράττειν». Το δήλωσε το δυστυχές αυτό νεαρό παιδί, ότι το στίγμα της διάπραξης απ’ αυτόν φόνου θα είναι ανυπόφορο γι’ αυτόν άγος και ηθικό βάρος για όλη του τη ζωή. Φυσικά αν η Πολιτεία είχε κάνει ότι έπρεπε όταν έπρεπε ίσως δεν θα γίνονταν αυτά τα πρωτόγνωρα για τον τόπο μας. Δηλ. δεν είχε καταστεί ξέφραγο αμπέλι η χώρα μας από τις αρχές τις δεκαετίας του 90 όταν χωρίς καμμιά υποδομή, προϋπόθεση ή προδιαγραφή επιτρέψει ξένους να έρθουν στην Ελλάδα  (βλέπεις ο γενναίος Α. Σαμαράς που ζητεί ως αρχηγός της Ν.Δ. σήμερα τη ψήφο του Ελληνικού λαού, ήθελε να ανακουφίσει το βασανισμένο απ’ το Χότζα Αλβανικό λαό, με αποτέλεσμα να μπουν γύρω στις 400.000 κόσμος μονομιάς στην Ελλάδα) και σήμερα να έχουν συνωστιστεί στη ταλαίπωρη τη πατρίδα μας, εκτιμάται πάνω  από δύο εκατομμύρια ξένοι (απ’ την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική ακόμη κι’ απ’ τη Λατινική Αμερική). Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που οι περισσότεροι αν όχι όλοι ήρθαν στη χώρα μας χρησιμοποιώντας  την απλά ως θύρα διέλευσης τους για τις άλλες χώρες της Ευρώπης, τελικά παγιδεύτηκαν εδώ από τις απαγορεύσεις  κ.λπ. προβλέψεις  σχετικών συνθηκών (Δουβλίνο ΙΙ, κ.λπ.). Και μέχρι που υπήρχε ευημερία στη χώρα κάπως τα πράγματα ήταν ισορροπημένα, δεν είχαμε τέτοια ακραία φαινόμενα. Τούτα βεβαίως επιδεινώθηκαν με τις ανεπάρκειες της αστυνομίας (αδυναμία προσλήψεως επαρκούς προσωπικού, του υπάρχοντος κακοπληρωμένου, χωρίς επαρκή μέσα, ακόμη πολλές φορές και βενζίνη δεν έχουν τα περιπολικά), που είχαν τη συνέπεια την πλημμελή  αστυνόμευση όχι μόνο στην επαρχία αλλά και εδώ στην πρωτεύουσα. Αυτή σε συνδυασμό προς την πείνα, την αποθράσυνση των κακοποιών, τον φόβο των πολιτών κ.λπ. οδηγεί σε καταστάσεις απαράδεκτες, όπως αυτές της αυτοδικίας. 
Στο πλέγμα των πιό πάνω συμπτωμάτων εντάσσεται και η απαγωγή του μαθητού που ευτυχώς έληξε, αφού ο μικρός ήδη επέστρεψε στην μητέρα  του και τον πατέρα του ( πρέπει να αναφερθεί ότι είναι διευθυντής Τραπέζης). Η εγκληματικότητα και σ’ αυτό τον τομέα έχει αλλάξει μορφή αν κρίνουμε απ’ το γεγονός ότι οι απαγωγής δεν ζήτησαν χρήματα, αλλά ονοματεπώνυμα, στοιχεία και λογαριασμούς πελατών του υπό τη διεύθυνσή του υποκαταστήματος. Τέλος καλό, όλα καλά για το μικρό μαθητή και για την οικογένειά του. Όμως αυτό που έμεινε είναι και αυτή η «μουντζαλιά» της υπόθεσης στον καμβά της τρέχουσας κοινωνικής ζωής της χώρας.
Και ερχόμαστε στο τρίτο περιστατικό που δείχνει ότι … «ο κατηραμένος όφις» έχει εκκολαφθεί απ’ το αυγό του και είναι με απαίσια, ειδεχθή και ιδιαζόντως  αποτρόπαια μορφή.  Φυσικά τα ως τώρα στοιχεία που είχαμε με εικόνες, με αρχή το «εγέρθητο» μετά τη είσοδο της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο στις 6 του Μάη, ή τον τρόπο απαίτησης γραφείου τους στο Κοινοβούλιο είχαν δόση ιλαρότητας, όμως αυτό που συνέβη χθές με τον εκπρόσωπο του κόμματος και υπαρχηγό σ’ αυτό, που ως  ταύρος μαινόμενος εν υαλοπωλείο επέπεσε με μανία κατά των συνομιλητριών συνυποψηφίων του βουλευτών σε πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή, ήταν η απόδειξη ότι οι της ακροδεξιάς ιδεολογίας ουδέποτε αλλάζουν μορφή σ’ όλες τις εποχές και τα γεωγραφικά πλάτη και μήκη της υφηλίου. Η κατάλυση της δημοκρατίας της Βαϊμάρης από τους Χιτλερικούς ξεκίνησε με τέτοιου είδους ενέργειες και γεγονότα. Βέβαια ο αρχηγός του κόμματος αποβραδίς μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση κάπου στη Ελευσίνα, μας προϊδέασε για το τι θα έπρεπε να περιμένει η Ελληνική Κοινωνία απ’ αυτούς όταν εκθείασε τον Δικτάτορα Παπαδόπουλο και είπε ότι τον Ελληνικό Λαό ουδέποτε ωφέλησαν οι εκλογές. Οι αποτρόπαιες σκηνές που διαδραματίστηκαν στην τηλεόραση από τον μαινόμενο υπαρχηγό σοκάρισαν το πανελλήνιο. Το να λεχθεί δε ότι τούτες έγιναν πρώτη είδηση σ’ όλα τα κανάλια ανά τον κόσμο είναι περιττό. Ασφαλώς δε προς μεγάλη χαρά όλων των «άσπονδων» φίλων μας.
Άραγε η ειδεχθής αυτή μορφή του κακόμορφου αυτού φιδιού, θα σηματοδοτήσει τα πρέποντα στις τετρακόσιες τόσες χιλιάδες που ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή; ότι η επιλογή τους ήταν τουλάχιστο λανθασμένη; Τόσο που στις εκλογές της 17ης Ιουνίου με τη ψήφο τους θα διορθώσουν τα πράγματα;
Αν όχι!! Θεός να βάλλει το χέρι του, όταν και αυτοί θα είναι μέσα στο ναό της Δημοκρατίας, στο Κοινοβούλιο.   

08.06.2012                      Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: