Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Η επιτροπή για την προεκτίμηση ζημιών επιταχθέντων ακινήτων έκτασης 1.116 στρεμ. στο νησί


 

19 Μαρτίου 2013, Θολό τοπίο. Κύπρος, «κούρεμα», Μέρκελ, διεθνής οικονομία, μικροκαταθέτες, Πούτιν, Χρηματιστήρια όπου γης, κλονισμός της παγκόσμιας οικονομίας,  γητευτής της ο κ. Σόϊμπλε, διάλυση της Ε.Ε., φτώχεια, ανεργία, αυτοκτονίες ... ατέλειωτο το γαϊτανάκι της απύθμενης κατάθλιψής όλων μας. Και εμείς μέσα σ’ αυτό τον ορυμαγδό ερχόμαστε να γράψουμε κάτι το θετικό, κάτι το ελπιδοφόρο.  Παραφωνία;  Όχι αισιοδοξία.!!! Αισιοδοξία για κάτι το θετικό στο νησί μας, επί τέλους.

Το κείμενο μου αυτό απευθύνεται προς τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα για τον «Οδικό Άξονα Καλλονής – Σιγρίου »  και τα ΜΜΕ της Λέσβου.           

ΘΕΜΑ:  ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΙ  ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΟΔΙΚΟΣ 
              ΑΞΟΝΑΣ  ΚΑΛΛΟΝΗΣ– ΣΙΓΡΙΟΥ».
                                 
Αγαπητοί  φίλοι,

 Η τελευταία πληροφόρηση που είχαμε ήταν προ 20 περίπου ημερών όταν ο Γενικός Διευθυντής Σ.Ε. κ. Διον. Μακρής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων  του Υπουργείου Διευθυντής μας είχε στείλει το έγγραφό του της 27.2.2013 με το οποίο μας  έκανε γνωστό, την έγκριση από τον  Αναπλ. Υπουργό κ. Καλογιάννη της επίταξης έκτασης 1.116 στρεμ. για την  κατασκευή του δρόμου μας. Προ ολίγων δε ημερών ήρθε στα χέρια μας αντίγραφο της απόφασης αυτής.

Ακόμη προ ημερών λάβαμε πιο πρόσφατο έγγραφο  με τον οποίο πληροφορούμαστε ότι ήδη υπεγράφει η απόφαση  σύστασης της απαιτούμενης εκ  Μηχανικών – Τεχνικών επιτροπής που θα προβεί στην «προεκτίμηση ζημιών επιταχθέντων ακινήτων έκτασης 1.116 στρεμ.»  Η επιτροπή αυτή απ’ ότι πληροφορούμαστε θα έρθει στο νησί περί τα τέλη Μαρτίου και θα έρθει όσες φορές χρειαστεί για να ολοκληρωθεί το έργο της σ’ όλο το μήκος του δρόμου μας. 

Τούτη θα έχει την τεχνική υποστήριξη των εργολάβων της Κοινοπραξίας, σε τρόπο ώστε να επιταχυνθούν οι όποιες απαιτούμενες σχετικές διαδικασίες  για να αρχίσει κατά το δυνατό άμεσα το έργο μας.

Επειδή το έργο της επιτροπής αυτής θα είναι επιτυχές με την έγκαιρη και ορθή κατάθεση των παραστατικών, εγγράφων κ.λπ. όλων των δικαιούχων από τη ζημία του καθενός εκ της επιτάξεως ώστε αυτοί να αποζημιωθούν όπως πρέπει, αυτό που επίσης απαιτείται  είναι να έχουμε κατά νου, ότι τη στιγμή που πρέπει, τούτο θα γίνει συντεταγμένα και χωρίς καθυστέρηση.
Έτσι και θα αρχίσει κατά το δυνατό το γρηγορότερο η κατασκευή του έργου μας.
Πάντα τούτα βέβαια, με τη βασική προϋπόθεση όπως έχω ξαναγράψει  προ καιρού, ότι θα εξακολουθούμε να είμαστε ακόμη μέλη της Ε.Ε. Τώρα δε, μετά τα τραγικά γεγονότα γύρω από την Κύπρο του τριημέρου που μας πέρασε, λέω εφ’ όσον θα εξακολουθεί να υπάρχει Ε.Ε.
Σας χαιρετώ
μ’ εκτίμηση και συναγωνιστικούς χαιρετισμούς.

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια: