Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Οφειλομένη Πληροφόρηση για το Καταφύγιο Πνευματικών Ανθρώπων .


 
Οφειλομένη Πληροφόρηση για το Καταφύγιο Πνευματικών Ανθρώπων 

Πέρυσι αρχή της χρονιάς, προέβαλα ένα θέμα το οποίο έχει περιέλθει σε «αφάνεια», αφ’ ότου  ο δημιουργός του, έφυγε απ’ το μάταιο τούτο κόσμο το 1969.Αναφέρομαι στο Καταφύγιο Πνευματικών Ανθρώπων στην Περιβολή, που οραματίστηκε και ξεκίνησε να υλοποιεί ο μέγας μεταρρυθμιστής της Άντισσας, ο αείμνηστος Γιάννης Βασιλ. Φωτιάδης. Η σκέψη μας βέβαια όπως μπορεί ο καθένας να διαβάσει στα τότε σχετικά δημοσιεύματα του lapsarniotis ήταν να προχωρήσουμε συλλογικά στην συνέχιση του έργου αυτού και κάποτε να το ολοκληρώσουμε κατά τους οραματισμούς αλλά παράλληλα και τις ορθολογικές σχετικές σκέψεις του μεγάλου Φωτιάδη. Τη πρωτοβουλία μας  στήριξαν πλείστοι όσοι πνευματικοί άνθρωποι του νησιού μας και όχι μόνο, που προσέτρεξαν να προσυπογράψουν τα σχετικώς εκ μέρους μας διακηρυχθέντα. Την όλη προσπάθεια βέβαια βάλαμε υπό την αιγίδα της Εκκλησίας που μας έδωσε σχετικώς γι’ αυτήν την ευλογία της, δια του Πρωτοσυγκελεύοντος της Μητροπόλεως μας Αρχιμανδρίτη κ. Νικοδήμου. Ασφαλώς προς την ίδια κατεύθυνση ήταν και η στάση του ιερέα του χωριού μας πατέρα Λεωνίδα.  
Το ότι υπήρχε πρακτικό θέμα που σχετίζεται με τα έργα τα λαμβάνοντα χώρα εδώ και λίγα χρόνια για την ανακαίνιση των κελιών του Μοναστηριού  μας, μας  έκανε να αναστείλουμε ως την ολοκλήρωση των έργων αυτών, την στην πράξη έναρξη της προσπάθειάς μας για το Καταφύγιο Πνευματικών Ανθρώπων.
Τα  ανωτέρω επαναβεβαιώσαμε προ ημερών στην κατ’ ιδία σχετική συζήτησή μας με τον Πρωτοσυγκ. Αρχιμανδρίτη κ. Νικόδημο, και τον πατέρα Λεωνίδα, την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας του συγχωρεμένου αδερφού μου Γιώργου.

Έτσι, επειδή πληροφορούμαστε ότι τα έργα τα λαμβάνοντα χώρα στο ίδιο το Μοναστήρι κατά τα προαναφερθέντα, βρίσκονται προς το τέλος τους,  σύντομα θα σας πληροφορήσω τα σχετικά με την έναρξη της δικής μας προσπάθειας.


ΚΑΛΗ   ΜΕΓΑΛΟΒΔΟΜΑΔΑ. 

29.04.2013                        Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: