Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ - ΤΕΡΑΣ ΛΕΣΒΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. Α. ΣΑΜΑΡΑ;;.


ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ  Ο ΔΗΜΟΣ - ΤΕΡΑΣ ΛΕΣΒΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. Α. ΣΑΜΑΡΑ;;.
 

Χθες 10.6.2013, επισκέφθηκε τη Λέσβο ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Στυλιανίδης και πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εν αναφορά προς την Αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών Πυρκαϊών εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου.
Ο  κ. Θ. Βαλσαμίδης (Επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου και το Π.Σ.) έγραψε στο face book του σχόλιο εν σχέσει προς την τοποθέτησή του στη συνάντηση με τον κ. Υπουργό. Σχολίασα, την ανάρτησή αυτή του συναδέλφου και φίλου Θ. Βαλσαμίδη και τελικά διημείφθη μεταξύ μας, ο διάλογος που ακολουθεί:  Από τη συζήτηση αυτή αυτό που προκύπτει είναι το ερώτημα το της επικεφαλίδας, που την απάντηση περιμένουμε να δούμε σύντομα στην πράξη. 

<< Θεόδωρος Βαλσαμίδης. Αίτημα όλων των κατοίκων της Λέσβου η αλλαγή του 1 Δήμου που μας φόρτωσαν στην πλάτη .. και αυτό θα πρέπει να αλλάξει άμεσα, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια .. από την τοποθέτηση μου στη σημερινή συνάντηση στελεχών της αυτοδιοίκησης με τον Υπουργό Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδη .. ας ελπίσουμε ότι θα ξεπεραστούν τα εμπόδια και αυτό θα γίνει πράξη .. εμείς θα αγωνιστούμε γι' αυτό . 

 Takis Iordanis Θόδωρε καλησπέρα. Ασφαλώς και ο κ. Υπουργός το ξέρει, ότι ο Δήμος Τέρας που δημιούργησε η αυθαίρετη οριοθέτηση "κάθε νησί και ένας Δήμος" (εκτός βέβαια από την Κρήτη γιατί εκεί δεν τους έπαιρνε) που σκέφθηκε και υλοποίησε για λογαριασμό της Κυβέρνησης του ΓΑΠαπανδρέου ο μέγας "κηπουρός" του, Ραγκούσης και φυσικά ο ντόπιος "κηπουρός" Ν. Σηφουνάκης ασμένως αποδέχθηκε, είναι ένα δημιούργημα παρά ...φύση. Το γνωρίζει αυτό και ο Πρωθυπουργός Α.Σαμαράς ο οποίος δια του τότε Βουλευτή της Ν.Δ. Λέσβου Σ.Γαληνού είχε δεσμευτεί στη Βουλή στο σπάσιμο του Δήμου - Τέρατος Λέσβου. Αυτού δοθέντος η ερώτηση είναι: μετά την παρέλευση ήδη ενός χρόνου από της ανάληψης της εξουσίας γιατί ο κ. Πρωθυπουργός δεν τηρεί την τότε δέσμευσή του. Αν την είχε τηρήσει δεν θα χρειαζόταν και εσύ σήμερα να τοποθετείσαι κατά πως έκανες στον κ. Στυλιανίδη. Κοντολογίς ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ;; από τον κ. Σαμαρά. Αν ναι γιατί δεν προχωρά στο σπάσιμο του Δήμου Λέσβου; Αν πάλι όχι, ας μας απαντήσει τι και ποιός του έκανε να αλλάξει γνώμη. Και μάλιστα τούτο πρέπει να το ξεκαθαρίσει άμεσα, αν οι Δημοτικές εκλογές θα γίνουν μαζί με τις Ευρωεκλογές δηλ. σε ένδεκα από τώρα μήνες.

Θεόδωρος Βαλσαμίδης Αγαπητέ Τάκη, πολιτική βούληση υπάρχει, αλλά υπάρχει και η Τρόικα και τα 2 άλλα κόμματα της Κυβέρνησης που πρέπει να συμφωνήσουν .. έχουν εντοπίσει τα ιδιαίτερα προβλήματα σε 7 - 8 Δήμους σε όλη την Ελλάδα και προσπαθούν να το αλλάξουν .. αυτή ήταν η απάντηση του Υπουργού . 

Takis Iordanis Αν ... Τρόϊκα κ.λπ. "βράσε όρυζα" Θόδωρε. Και ξέρεις γιατί το λέω αυτό. Αυτοί οι του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών να υπήρχε τρόπος να μη υπάρχουν εκλογές, να μη υπάρχουν αιρετοί, να ξαναγυρίσουμε σε εποχές αλήστου μνήμης. Κατ΄ αυτούς η πολλή Δημοκρατία βλάπτει. Το μόνο που αυτοί ξέρουν είναι " η ευημερία των αριθμών " άσχετα αν οι άνθρωποι πένονται, λιμοκτονούν ή και αυτοκτονούν. Το μόνο τέλος που κάνουν, είναι η έκδοση φετφάδων.>>
 

Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης ( Ph.D.)………………….11.06.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: