Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ; Μάλλον πιά, όνειρο … απατηλό.


ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ; Μάλλον πιά, όνειρο … απατηλό.

Προχθές το βράδυ είδα  στο LesvosPost.com την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Λιμένων , π. Πρύτανης , συμπατριώτης μας και φίλος Κ. Μουτζούρης που διαβάζετε πιο κάτω. Αμέσως σχολίασα αυτή (σε διάφορους ιστότοπους της γενέτειράς μας Λέσβου) γράφοντας : 
<< " Πριν Αλέκτωρ λαλείσαι τρίς " οι φόβοι μας κατά πως γράφαμε στην επιστολή μας της 22.7.2013 προς τον Πρωθυπουργό, (δείτε στο lapsarniotis, την ανάρτησή αυτής της μέρας ) ατυχώς πάνε να αποδειχτούν αληθινοί. Πως αλλιώς μπορεί να αξιολογηθεί η πιό κάτω ανακοίνωση του καθ' ύλη αρμοδίου (του Προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής Λιμένων ) συμπατριώτης μας κ. Κ. Μουτζούρη;; Δεν μπορώ να σχολιάσω την ανακοίνωση αυτή αφού μένω κατάπληκτος, στην κυριολεξία με ... ανοικτό το στόμα!!!
Επειδή τίποτα στη ζωή δεν είναι τυχαίο, πέστε με την παρρησία που σας διακρίνει ποιοί οδήγησαν την κατάσταση σ' αυτά τα αδιέξοδα;; Υπηρεσίες στο Λεσβιακό Λαό κ. Μουτζούρη θα προσφέρετε, αν πείτε και ονόματα. Μέσα στη ανωνυμία και γενική θολούρα ασφαλώς κάποιοι καλύπτουν τον ωχαδερφισμό τους, την ανεπάρκειά τους και έλλειψη αγάπης προς το νησί μας. Περιμένουμε κ. Πρόεδρε.

« LesvosPost.com
Tετάρτη, 24 Ιουλίου 2013

Κινδυνεύουν οι εντάξεις των νέων λιμενικών έργων στο Σίγρι και τη Μυτιλήνη στο ΕΣΠΑ.

Ανακοίνωση του Κ. Ι. Μουτζούρης για τα νέα λιμενικά έργα στο Σίγρι και τη Μυτιλήνη.

Οι εντάξεις για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ των νέων λιμενικών έργων στο Σίγρι και τη Μυτιλήνη κινδυνεύουν πλέον πολύ σοβαρά να μην πραγματοποιηθούν. Οι απαιτούμενες εγκρίσεις από το Υπουργείο Οικονομίας καρκινοβατούν για διάφορους λόγους (ελλειπείς αποσταλέντες φάκελοι, μη αποστολή στοιχείων, άδειες προσωπικού, γραφειοκρατική αντιμετώπιση).

Την ύστατη αυτή στιγμή όλοι οφείλουμε να κινητοποιηθούμε άμεσα. Θα έχουμε ευθύνες.»       
>>

Αν λάβουμε υπ’ όψη ότι, κατά ως τώρα ισχύοντα, για να γίνει το έργο αυτό με λεφτά του ΕΣΠΑ θα πρέπει στις 31.12.2013 να έχει υπάρξει σύμβαση υπογεγραμμένη μεταξύ Πολιτείας και εργολάβου που θα το κατασκευάσει και ότι μένουν πέντε μόνο μήνες ως τότε και τα ενδιάμεσα βήματα είναι πολλά (δείτε το σχετικό ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ σε ανάρτησή μου εδώ προ 3 περίπου μηνών), γι΄ αυτό  φαίνεται ότι το όνειρο που παρέσυρα τους περίπου 2.500 Λέσβιους (στο νησί, εδώ στην Αθήνα αλλά ακόμη και στη μακρινή Αυστραλία) και υπέγραψαν τη ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ μας από τον Φεβρουάριο ως τώρα ήταν ένα όνειρο. Όμορφο μεν ως όνειρο, αλλά φαίνεται πιά (απ’ το αποτέλεσμα κατά την πιο πάνω ανακοίνωση του Κ. Μουτζούρη) οπωσδήποτε … απατηλό.!!

Πάντως δεν μετανιώνω για την προσπάθειά μου αυτή. Αν χρειαζόταν πάλι θα το ξαναέκανα.

Βέβαια κλείνοντας το παρόν λέμε : «δεν παραδίδουμε τα όπλα». Συνεχίζουμε …

Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.) ….26 Ιουλίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: