Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Θα σπάσει ο Δήμος – τέρας;


Θα σπάσει ο Δήμος – τέρας;

Τον τελευταίο καιρό υπάρχει μια έντονη κινητικότητα σε σχέση με το θέμα, του εάν ο Δήμος Λέσβου θα εξακολουθήσει να είναι ως μας τον  «σερβίρισε» η Κυβέρνηση ΓΑΠαπανδρέου με «αρχιμάγειρα» τον τότε Υπουργό Γ. Ραγκούση δια της αήθως επιβληθείσης «Καλλικρατείου μεταρρυθμίσεως» το 2010 ή ότι η Κυβέρνηση θα κρατήσει τις υποσχέσεις της και  θα θεσμοθετήσει σχετικά για να τον «σπάσει». Βέβαια η σχετική δήλωση του νέου αρμόδιου Υπουργού Εσωτερικών  δίνει ελπίδες περί τούτου. Η συνεχής όμως αναβλητικότητα στην απαιτούμενη θεσμοθέτηση  οδηγεί σε διάφορες ενέργειες. Όπως  Κοινοβουλευτικών διαδικασιών (ως η προ ημερών σχετική ερώτηση  στη Βουλή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων», Τ. Κουίκ, ή δηλώσεις εκ μέρους του Δημάρχου μας Δ.Φ.Βουνάτσου περί πραγματοποιήσεως σχετικού Δημοψηφίσματος, κ.λπ.).
 Σ’ αυτό το ¨κλίμα¨ έγραψα το άρθρο που ακολουθεί, με τίτλο αυτόν της επικεφαλίδας που δημοσιεύθηκε στο ΕΜΠΡΟΣ Μυτιλήνης στη στήλη μου «Αιολίας λόγος», χθές 30.07.2013.  

<<Ασχολούμαι με το οξύ για τον τόπο μας αυτό θέμα, μετά την προ ημερών δήλωση του καθ’ ύλην, νέου υπουργού Εσωτερικών, Γ. Μιχελάκη: «Στη Λέσβο θα μπορούσαν να γίνουν τουλάχιστον τρεις δήμοι […]». Η δήλωση αυτή ασφαλώς είναι καλοδεχούμενη, αλλά τόσες φορές που μας τo έχουν «τάξει» οι της Ν.Δ., το θέμα αρχίζει να μυρίζει τακτική «Μαυρογιαλούρου». Αν και, όταν ήθελε πραγματοποιηθεί η υπόσχεση αυτή, θα το πάθουμε όπως στο γνωστό αισώπειο μύθο με το βοσκό και λύκο στα πρόβατα.
Δε θα το πιστεύουμε. Το έχει επανειλημμένα «τάξει» ο Λέσβιος βουλευτής Επικρατείας και υπουργός, Χ. Αθανασίου. Μάλιστα δηλώνει ότι το σπάσιμο του Δήμου-τέρατος αποτελεί προσωπικό του στοίχημα. Ήταν αναπληρωτής υπουργός στο Εσωτερικών ένα χρόνο τώρα, γιατί δεν το υλοποίησε; Αυτό χρήζει απαντήσεως. Εδώ θα πρέπει να τονισθεί ότι όταν ψηφιζόταν η «καλλικράτειος» μεταρρύθμιση (!), ο κ. Σαμαράς, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, είχε δεσμευτεί στη Βουλή διά …>>. 

Ολόκληρο το άρθρο μου, είναι στο ακόλουθο blog : 


 

Τάκης Χαράλ. Ιορδάνης (Ph.D.) ………….31.12.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: