Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ και … η αδημονία μας.

                            ΤΟ  ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ και … η αδημονία μας. 

Ο φάκελος που υποβλήθηκε στο Υπουργείο στις 13 Μαϊου μήπως δεν είναι αυτός που πρέπει να είναι; Αυτό μου είπαν αυτές τις μέρες που ήμουν στο νησί, πολλοί φίλοι που ενδιαφέρονται για τα κοινά και γνώριζαν ότι εδώ και τέσσερις-πέντε μήνες είμαι ο επισπεύδων της υπόθεσής του. Αυτά γιατί ήξεραν , ότι στις 25 Ιουνίου υποβάλαμε την 9η επιστολή μας προς τον Πρωθυπουργό της χώρας που είχε την επικεφαλίδα :
« Γιατί το Υπουργείο Οικονομικών δεν ολοκληρώνει την από μέρους του οφειλομένη διαδικασία-έγκριση, για ΤΟ  ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ;». Την επιστολή μας αυτή  είχαμε αναρτήσει σ’ αυτό το blog μου.
Έτσι όσοι έχουν παρακολουθήσει την προσπάθειά μας από τα μέσα Φεβρουαρίου που ξεκινήσαμε και γνωρίζοντας ότι μετά τη σχετική νομοθετική ρύθμιση για το αλιευτικό καταφύγιο που έγινε από το Υπουργείο Ναυτιλίας δια του αρμοδίου Γενικού Γραμματέα του, Λέσβιο κ. Κώστα Μουτζούρη τέλη Απριλίου, αυτό που έμενε ήταν η υπογραφή από το Υπουργείο Οικονομικών του σχετικού εγγράφου για την επέκταση της χερσαίας ζώνης του Λιμανιού , όπως προέκυπτε από την απάντηση προς εμάς της 30.5.2013 του Υπουργείου ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ. στη επιστολή μας προς τον Πρωθυπουργό της 18.2.2013.
 Εκ του ότι λοιπόν έχει περάσει χρόνος 45 ολόκληρων ημερών, χωρίς να έχει υπογραφεί ακόμη αυτή η σχετική απόφαση, μόνο προβληματισμό έντονο δημιουργεί αυτό το γεγονός  ως και πολλά ερωτήματα τα οποία έχουν ένα κοινό παρανομαστή : Μήπως ο σχετικός φάκελος που στάλθηκε από τη Μυτιλήνη στο Υπουργείο δεν ήταν αυτός που έπρεπε να είναι από απόψεως πληρότητας κ.λπ.; Αυτό λαμβανομένου υπ’ όψη του γεγονότος ότι η ένταξη του Λιμανιού μας στο ΕΣΠΑ είναι το προηγούμενο να υπάρχει εργολάβος με αντίστοιχη σύμβαση την ληκτική ημερομηνία 31.12.2013, εξ ού και το απολύτως επείγον της υποθέσεως μας. Ας ελπίσουμε ότι η αναμενόμενη υπογραφή θα γίνει σήμερα – αύριο ώστε επί τέλους να τελειώσει  η αδημονία μας.
Βέβαια αυτό το οποίο είναι παρήγορο να λεχθεί, είναι ότι όπως μας διαβεβαίωσε στενός συνεργάτης του Περιφερειάρχη κ. Γιακαλή η Περιφέρεια έχει στον προγραμματισμό της το Λιμάνι μας, λέγοντας μου επί λέξει: «εμείς Τάκη κρατούμε και δεν το διαθέτουμε αλλού το κονδύλιο από το ΠΕΠ Β. Αιγαίου, για το Λιμάνι του Σιγρίου».

Οψόμεθα.!! 

Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.) …………….05.07.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: