Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Το Σπάσιμο του Δήμου –Τέρατος Λέσβου, Μπιλιάρδο στην πλάτη του Λεσβιακού Λαού.


Το Σπάσιμο του Δήμου –Τέρατος Λέσβου, Μπιλιάρδο στην πλάτη του Λεσβιακού Λαού.

Στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, νομίζω ότι πολλές φορές υλοποιείται η άμεση ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ κατά πως εφευρέθηκε και υλοποιήθηκε στην Αρχαία ΑΘΗΝΑ.  Έτσι με αφορμή την συγκυρία, τις δηλώσεις , τις ενέργειες αλλά ακόμη και τις προθέσεις των ταγών της εξουσίας αναπτύσσεται ένας διάλογος που είναι χρήσιμος οπωσδήποτε για την αντίληψη και κατανόηση των πραγμάτων .
Εν αναφορά προς το θέμα του «σπασίματος» του ΔΗΜΟΥ- ΤΕΡΑΤΟΣ Λέσβου μετά τις συνεχείς δηλώσεις του συμπατριώτη μας Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου και τις επανειλημμένες σχετικές δεσμεύσεις του, την παντελή απραξία και «σιγή ασυρμάτου» επί του θέματος  του Κρητικού Βουλευτή Λέσβου Ν. Σηφουνάκη, όπως εξ άλλου έκανε ατυχώς και κατά την θεσμοθέτησή του, αλλά και τους λεονταρισμούς του Δημάρχου μας Δ.Φ.Βουνάτσου  με την προκήρυξη δημοψηφίσματος το εάν θέλει ο Λεσβιακός Λαός να σπάσει ο Δήμος Τέρας  ή όχι, αναπτύχθηκε αυτές τις  μέρες ο πιο κάτω διάλογος στο Face Book.

<<
Στέλιος Ε. Παππάς

Χαράλαμπος Αθανασίου: Το θέμα τού «Καλλικράτη» είναι ανοικτό

«Ο Καλλικράτης είναι ένα στοίχημα δικό μου και τής κυβέρνησης».
http://piasariko.com/pageragotikos/viewtopic.php?f=11&t=4479


Takis Iordanis Είναι αλήθεια ότι ο κ. Υπουργός το έχει πάρει στην "πλάτη" του το θέμα και προφανώς περισσότερο εκ του ΔΗΜΟΥ- ΤΕΡΑΤΟΣ Λέσβου και γι; αυτό ομιλεί περί δικού του στοιχήματος, ως και της Κυβέρνησης. Αλλά εκείνο που είναι βασικό είναι αυτοί οι οποίοι μας έχουν υπό κατοχή (οικονομική) - δική του η διαπίστωση ως και η έκφραση -, όταν ακόμη ήταν Πρόεδρος της ενώσεως δικαστών και εισαγγελέων,  το ξέρουν αυτό;; Και αν το ξέρουν το επιτρέπουν;!!! Αν λάβουμε θετική απάντηση επ' αυτών τότε μπορούμε να ελπίζουμε στο σπάσιμο του ΔΗΜΟΥ - ΤΕΡΑΤΟΣ. Αν όχι ...

 Κοινότητα Περάματος Τα πολλά λόγια είναι φτώχια .Τι συμβαίνει σήμερα στο νησί μας και ποιοί ευθύνονται για υτή την κατάντια ;

Takis Iordanis Το ότι όταν μας "έσφαζαν" δημιουργώντας το Δήμο-Τέρας καθίσαμε σαν τις “κότες” με πρώτο και καλύτερο τον Κρητικό Βουλευτή Λέσβου και τότε Υπουργό Ν. Σηφουνάκη. Αφού λοιπόν ο Υπουργός μας !! "ευλόγησε" το ανοσιούργημα αυτό, όλοι οι άλλοι ως "κότες" καθίσαμε. Βέβαια υπάρχουν και οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Και αυτός ο Κρητικός Βουλευτής Λέσβου παρ' όλο ότι έβλεπε και ήξερε ότι αυτό ήταν έγκλημα, "ευλόγησε" τη δημιουργία του Δήμου Τέρατος για να μη πάει κόντρα στην θέληση του ΓΑΠ και έτσι χάσει τον Υπουργικό θώκο του.

Κοινότητα Περάματος Συγκεκριμένα μήπως και τολμήσει κάποιος να μας εξηγήσει : Διαχείριση απορριμμάτων ,καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων, δημοτικός  φωτισμός, βατότητα αγροτικού δικτύου, αποχορταρισμός κοινόχρηστων χώρων κ.λ.π. δεν αντιμετωπίζονται . Τα ανταποδοτικά τέλη κατευθύνονται στη Μυτιλήνη και κανείς δεν δίνει λογαριασμό πως διαχειρίζονται. Μήπως πρέπει να ξεκινήσουμε εκστρατεία ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΉΣ ΤΟΥΣ στους άχρηστους ; Μήπως και εδώ φταίει ο δήμος ΤΕΡΑΣ ;

Takis Iordanis Το πιό πάνω δεύτερο σχόλιο σου το σχολιάζω τώρα που το είδα και απλά λέω, ότι ένα ΤΕΡΑΣ όποιο και αν είναι, αυτό δεν τιθασεύεται. Οι επί μέρους ενέργειες όποιες κι αν είναι αυτές είναι μέτρα σπασμωδικά , ημίμετρα. Μία μόνο λύση υπάρχει. Το σπάσιμο του ΤΕΡΑΤΟΣ >>.

Με δεδομένα τα πιο πάνω και μέσα σ’ όλο τούτο το «μπάχαλο» από την όλη κατάσταση του «αδιοίκητου» (όχι απλά κακοδιοίκητου)  Δήμου Τέρατος να και ο Δήμαρχος μας Δημ. Βουνάτσος ο οποίος εξαγγέλλει  λέει Δημοψήφισμα το Νοέμβριο για το σπάσιμο ή όχι του Δήμου Λέσβου. Και ξέρει ως Νομικός που είναι ότι τούτο είναι αδύνατο έως αδύνατο, αφού βάσει των θεσμικώς ισχυόντων  για να γίνει Δημοψήφισμα θα πρέπει αυτοί που με δική τους απόφαση οι της Κυβέρνησης εννοώ θα μπορούσε να σπάσουν το Δήμο. Άρα αφού αυτό δεν κάνουν, γιατί  να εγκρίνουν τη διεξαγωγή του Δημοψηφίσματος ( απαιτείται Προεδρικό Διάταγμα όπως ορίζει η παράγραφος 7 του ίδιου άρθρου ύστερα από πρόταση των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Οικονομίας και Οικονομικών) κατά πως γράφει πιο κάτω ο Πρόεδρος της Κοινότητας Προκόπης Σινάνης.

Δηλ. ο κ. Δήμαρχος πετά μια κροτίδα-βεγγαλικό  «κρότου λάμψης» για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, και συγκεκριμένα την ποεκλογική του σχετική εξαγγελία.

Δεν θα εγκριθεί η πρόταση του για δημοψήφισμα κατά τα πιο πάνω αναφερθέντα και μετά θα προσπαθήσει να βγεί κι από πάνω λέγοντας «εγώ το θέμα το έφερα στην Κυβέρνηση, αυτή δεν το ενέκρινε»!!!

«


·                                 Δημοψήφισμα το φθινόπωρο

Πρωτοβουλία Δ. Βουνάτσου, μετά την «κυβερνητική εξαπάτηση»
για νέο χωροταξικό στη Λέσβο
Το Δημοτικό Συμβούλιο θα αποφασίσει στις 10 Ιουλίου
για τη διεξαγωγή του, με το ερώτημα «ΝΑΙ ή ΟΧΙ σε ένα δήμο»
http://piasariko.com/pageragotikos/viewtopic.php?f=11&t=

Takis Iordanis Άραγε θα γίνει αυτό, ή με κάποια δικαιολογία θα πάει το θέμα μας πάλι ... "εις τας Ελληνικάς καλένδας";;!

Προκόπης Σινάνης Σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 216 του Ν.3463/2006 οι δημοτικές αρχές, προκειμένου να λάβουν απόφαση για σοβαρά θέματα που ανήκουν στη σφαίρα των αρμοδιοτήτων τους, μπορούν να διεξάγουν τοπικό δημοψήφισμα, σύμφωνα με τις ειδικότερες ρυθμίσεις του παρόντος. Σε κάθε περίπτωση αντικείμενα τοπικών δημοψηφισμάτων δεν μπορούν να αποτελούν τα θέματα εθνικής πολιτικής, καθώς και εκείνα που συνιστούν περιφερειακές και νομαρχιακές αρμοδιότητες. Ασφαλώς η διοικητική μεταρρύθμιση στους Ο.Τ.Α της χώρας μας αποτελεί θέμα εθνικής πολιτικής.. Συνεπώς το μόνο που μπορεί να ζητήσει το Δ.Σ είναι να εκδοθεί σχετικό Προεδρικό Διάταγμα όπως ορίζει η παράγραφος 7 του ίδιου άρθρου ύστερα από πρόταση των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Οικονομίας και Οικονομικών, όπου να ρυθμίζονται τα θέματα που αφορούν τον έλεγχο νομιμότητας της διενέργειας του τοπικού δημοψηφίσματος από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, την προκήρυξη και τη διαδικασία διεξαγωγής της ψηφοφορίας, την εξαγωγή και δημοσίευση του αποτελέσματος, τους όρους χρηματοδότησης των εμπλεκόμενων πλευρών και προβολής των προβαλλόμενων θέσεων, καθώς και κάθε σχετικό θέμα...


Takis Iordanis Καλά ... άϊντε!! "Εδώ ήρθαμε ... πάμε να φύγουμε τώρα". Κοντολογίς <<Πομφόλυξ ... εν όψει>>

.Takis Iordanis Προκόπη το έχω ξαναγράψει, το κάνω και τώρα. Όταν βρίσκεσαι υπό κατοχή (οικονομική, όπως την είχε χαρακτηρίσει ο Αναπληρωτής Υπουργός -τότε δεν ήταν ακόμη πολιτικό πρόσωπο- ) οι "κατακτητές" δεν επιτρέπουν πράγματα που διααταράσσουν καταστάσεις, δομές, κ.λπ. Να υπήρχε τρόπο να μη έχουμε γνώμη κατ' αυτούς. Γράφω τούτο γιατί προ ημερών σε αντίστοιχη συζήτηση με τον φίλο Θ. Βαλσαμίδη κάτι ανέφερε περί θελήσεως της Τρόϊκας. Τούτου δοθέντος, τα άλλα όλα είναι ατυχώς ...πομφόλυγες. Καλύτερα λοιπόν να μη τρέφουμε αυταπάτες. >>

Και μετά τα πιο πάνω τι;;  Συνεχής πίεση από οποιονδήποτε Λέσβιο προς τους κάθε λογής Κυβερνητικούς κ. άλ.  ώστε η Κυβέρνηση να θεσμοθετήσει το σπάσιμο του Δήμου Τέρατος. Βέβαια αφού το σπάσιμο του Δήμου Τέρατος εξαγγέλθηκε στη Βουλή από τον κ. Σαμαρά (διά στόματος Σπ. Γαληνού τότε Βουλευτού της Ν.Δ.) πρέπει ο κ. Πρωθυπουργός να υλοποιήσει τη δέσμευσή του. Τούτο θα αποτελέσει ακόμη, τη «Λυδία λίθο» ως προς το ελεύθερο του να πράττει η Κυβέρνηση κατά τη θέλησή της και όχι να αποδεικνύεται στην πράξη ότι αποτελεί Κυβέρνηση μαριονέτα στα χέρια της κας Μέρκελ και των άλλων κατοχικών (οικονομικά) δυνάμεων της χώρας. 

Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.) ………….8.07.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: