Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Οδικός Άξονας ¨Καλλλονής - Σιγρίου.¨ Απάντηση στο από 11.09.2013 Δελτίο Τύπου του Δημάρχου Λέσβου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
( περί «τσαπιών» και άλλων τινών)

Απάντηση στο από 11.09.2013 Δελτίο Τύπου του Δημάρχου Λέσβου
 

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε , αγαπητέ παλιέ συναγωνιστή και φίλε Δημήτρη Βουνάτσο,
θα ήθελα να μου πείς ποιός είναι ο συντάκτης του γράμματος που έλαβα την 8η Ιουνίου 2010.  

«Αγαπητέ Τάκη, έχω λάβει τα τελευταία ντοκουμέντα με την συνηγορία και του συμπατριώτη μας Πρύτανη του Πολυτεχνείου Αθηνών  κ. Μουτζούρη ,  την οποία μου στέρνεις …..»  και συνεχίζει  σχετικά για το δρόμο Καλλονής – Σιγρίου συμπληρώνοντας  «…σ’ ευχαριστώ θερμά για την ενημέρωση. Εγώ δεν ελπίζω πλέον τίποτα. καθώς …» (κι εξηγεί, τους γι’ αυτόν λόγους) . Συνεχίζει δε παροτρύνοντάς «Επομένως αν πρόκειται κάποιος να ωθήσει τα πράγματα,  είναι μόνο η δύναμη της Επιτροπής Αγώνα της οποίας προεδρεύεις επαξίως. Γι’ αυτό πρέπει διδαγμένος από την πείρα των μέχρι τώρα αγώνων και προσπαθειών μας να οργανώσετε τον Ιούλιο μια νέα καμπάνια …»  και κλείνει  σχετικώς  « να τεθεί επιτακτικότατα το ως άνω πρόβλημα προς πάσα κατεύθυνση . Επιτακτικότατα . Ακόμη και δια ροπάλου του Ηρακλέους»

Για να μη σε κουράζω ανασκαλεύοντας την μνήμη σου, σου  λέω, κ. Δήμαρχε, εσύ. Αλλά τότε δεν κατείχες την υψηλή θέση του πρώτου πολίτη του νησιού μας. Ήσουν τότε κι εσύ ένας απλός Λέσβιος όπως κι’ εγώ και η αντικειμενική κρίση των πραγμάτων δεν σου δημιουργούσε τότε, την όποια αναστολή έκφρασης της αλήθειας.
Τώρα όντας στον υψηλό θώκο σου, τα ξέχασες όλα αυτά. Όπως ξέχασες και τα όσα καλά έλεγες για την Επιτροπή Αγώνα τόσο στην πρώτη Πανολομέλεια μας το 2009, ως και την 2η Πανολομέλεια μας το 2010 όπου παρέστης και μίλησε δια μακρόν κατά πως συνηθίζεις και τις δύο φορές.   

Στο κείμενο σου, το περί διαγραμμάτων, που μοίρασες ως  ο Δήμαρχός Λέσβου της 11.9.2013 με αφορμή την «πρώτη .κασμαδιά» στο δρόμο μας (Καλλονής – Σιγρίου), ξέχασες τα πιο πάνω σχετικά με την Επιτροπή Αγώνα. Βέβαια δείχνοντας τη δυσφορία σου στην 3η Πανολομέλεια αυτής στο Σκαλοχώρι και πάλι, στις 06.09.2013 για την καθολική αποδοχή όλης της Λεσβιακής Κοινωνίας την δια των αναγνωσθέντων μηνυμάτων των πλέον προβεβλημένων πολιτών όλου του κοινωνικού φάσματος της Λέσβου για το  επίτευγμα της Επιτροπής μας ( βλέπε το ΔΕΛΤΙΟ μας ΤΥΠΟΥ της 8.9.2013) στον λόγο σου που διεκδικητικά έλαβες από το προεδρείο (αγνοώντας το ότι η διαδικασία είχε τελειώσει και ξεχνώντας ακόμη τον πανηγυρικό χαρακτήρα της εκδηλώσεως μας), ομίλησες δια μακρού και πάλι, φθάνοντας στο σημείο να μας αφηγηθείς μυθεύματα κατασκοπευτικής δράσεως στο Λιμάνι του Σιγρίου (περί ποντισμένων εκεί ελληνικών υποβρυχίων και άλλων τινών τέτοιους είδους αφηγημάτων)  λίγο χρόνο προ των τραγικών γεγονότων των Ιμίων, για να καταλήξεις ότι αυτό το γεγονός ήταν η αιτία που ο τότε Πρωθυπουργός Κ. Σημίτης επείσθη περί της αναγκαιότητας να εξαγγείλει το Δρόμο Καλλονής – Σιγρίου. Αν είναι έτσι το θέμα, πώς δένει στην υπόθεση, το της εξαγγελίας την ίδια στιγμή στην Καλλονή το 1999 θέμα του Δρόμου Καλλονής – Πέτρας ;; Ήταν και στο Λιμάνι της Πέτρας ποντισμένα κι’ εκεί υποβρύχια;; Αν όχι, αφού λιμάνι τέτοιων προδιαγραφών δεν υπάρχει στην Πέτρα, γιατί ο τότε Πρωθυπουργός είχε εξαγγείλει  και αυτόν το δρόμο; Μήπως για το κοινώς λεγόμενο «ξεκάρφωμα» ;; Γι’ αυτό άραγε οι μελέτες του δρόμου αυτού δεν έχουν ακόμη παραδοθεί ολοκληρωμένες εκεί που πρέπει ώστε να αξιοποιηθούν στο μέλλον (το πότε άγνωστο πιά) γιατί απ’ ότι πληροφορούμαι η ένταξη του δρόμου τούτου στο  ΕΣΠΑ έχει καταστεί πλέον προβληματική για να μη πω μάλλον αδύνατη. Αν είναι έτσι γιατί δεν ενημερώνεις το Λεσβιακό Λαό ότι η Ελληνική Πολιτεία μας κορόϊδεψε και σ’ αυτή την εξαγγελία. Και αν δεν είναι έτσι τα πράγματα, αλλά η Ελληνική Πολιτεία, που υστέρησε επί εκατό χρόνια να φροντίσει το νησί μας σε έργα ανάπτυξης, έκρινε ότι έπρεπε να γίνει και ο Δρόμος Καλλονής – Πέτρας, γιατί ενώ είναι δαπάνης μόνο ~ 15 εκατομ. Ευρώ (έναντι των 44,50 εκατομ. του δικού μας δρόμου για τον οποίο η Επιτροπή μας σεμνύνεται για την αντίστοιχη επιτυχία της ), λέω γιατί τρεισήμισι μόνο μήνες προ της ληκτικής του ημερομηνίας του, δεν έχει ενταχθεί ακόμη στο ΕΣΠΑ; Αλλά στο συγκεκριμένο δρόμο δεν υπήρξε επισπεύδουσα Επιτροπή Αγώνα «με επάξιο πρόεδρό της» (κατά πως η από 8.6.2010 δική σου γραφή αναφέρει) ως τον υπογράφοντα την παρούσα και έτσι τούτος υπολείπεται κατά δύο τουλάχιστο χρόνια (βεβαίως εύχομαι τούτο όντως να γίνει) έναντι του δικού μας του «Καλλονής – Σιγρίου».
 Αλλά τέλος, το ότι δεν ήσουν εσύ που πάλεψες, μόχθησες, έτρεξες, δεινοπάθησες και τελικά κατάφερες να δεις να «πέφτει η πρώτη κασμαδιά»  κατά το μεγάλο αυτό επίτευγμα της Επιτροπής μας, δεν χάρηκες. Αντίθετα έδειξες ότι μπορεί ως αξίωμα να κατέχεις τη θέση του πρώτου Πολίτη του νησιού μας, αλλά από μεγαλοψυχία ή έστω από αβροφροσύνη, … άστα να πάνε. Είσαι δυόμισι χρόνια τώρα Δήμαρχος Λέσβου, πόσες φορές απασχόλησε το θέμα μας ( το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο που έγινε στο χώρο του Αιγαίου  εδώ και εκατό χρόνια  από της απελευθέρωσής του) το Δ.Σ. του Δήμου Λέσβου;; Απ’ ότι ξέρω, καμμιά. Πόσα έγγραφα τουλάχιστον έστειλες υπό την ιδιότητα του Δημάρχου για το θέμα μας αυτό, παρ’ όλο ότι επί Δημαρχία σου το 2011 είχαμε καταφέρει να εντάξουμε το έργο στο ΕΣΠΑ, το 2012 είχαμε μετά από ταλαιπωρίες κ.λπ δει επί τέλους αυτό να  συμβασιοποιείται και τώρα ένα χρόνο μετά για μια φορά ακόμη επί τέλους, να αρχίζει να υλοποιείται. Η αγωνία σου ως  Δήμαρχος για την εξέλιξη του νευραλγικής σημασίας αυτού έργου μας, πώς καταδεικνύεται;; Ακόμη, η κατ’ ανοχή εκ μέρους σου  επικρότηση και η άκρως φειδωλή επιβράβευση της Επιτροπής μας κατά την ομιλία σου στο Σκαλοχώρι στις 6.9.2013, μόνο τα προσχήματα πήγε να σώσει. Τώρα, με το Δελτίο Τύπου της 11.9.2013 υπήρξε πλήρης απογύμνωσή σου. Τέλος καλά να είσαι . Πάντως αν τόσο πολύ, απ’ ότι φαίνεται το έχεις ανάγκη, θα πώ με ιδιαίτερη συγκατάβαση προς εσένα, την προς το Σωκράτη ρήση του Κρίτωνα «έασον αυτόν χαίρειν».
 

Υ.Γ. Με την τσάπα σκαλίζουμε τους κήπους, άντε και το αμπέλι. Με «τσαπιές» δεν κατασκευάζουμε οπωσδήποτε και ποτέ, δρόμους. Αν χρησιμοποιούσες την έννοια που κωδικοποιήθηκε στα διάφορα κείμενά μου ( ακόμη και σχετικό άρθρο στη στήλη μου «Αιολίας Λόγος» στο ΕΜΠΡΟΣ της 16.07.2013 φέρει τον τίτλο « Η πρώτη κασμαδιά.»), πίστεψέ με, δεν θα διεκδικούσα ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Μάλιστα από εσένα. Εσένα, τον άνθρωπο που όταν όλοι οι άλλοι τον αποστρέφονταν και τον απέφευγαν ως πολιτικά μιασματικό, υπήρξα η έξωθεν καλή μαρτυρία της προσωπικότητάς σου, του είδους σου, του επιπέδου σου και εν τέλει της ορθής πολιτικής σου αντίληψης των πραγμάτων, στις Νομαρχιακές εκλογές του 2007. Τότε που καυχιόσουν για τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιό σου. Τότε που «έσκυψα»  για να περάσεις από πάνω μου, προκειμένου να δώσουμε το μάθημα που έπρεπε στο αλαζονικό, στο αποτελματωμένο. στο τιμαριακό, και αλλοπρόσαλλο ΠΑΣΟΚ ( τύπων Ν. Σηφουνάκη και άλλων ομοίων του). Αν τα είχαμε καταφέρει τότε να κτυπήσουμε  το «καμπανάκι», η άλλοτε κραταιά κομματική μας εστία ενδεχομένως, δεν θα καταντούσε να είναι σήμερα ένα ελάχιστο, χαμένο, ανυπόληπτο κομματίδιο, κάπου παγιδευμένο στα πλοκάμια της Δεξιάς.  

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Αγώνα  ……………16.09.2013
Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: