Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Ακόμη να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ !!!

                      Ακόμη  να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ !!!

 

<< Παναγ. Χ. Ιορδάνης ( Ph. D.)…………………………..……… Προς την

-  Πρόεδρος του Συνδέσμου για……………….………..κ, Χριστιάννα Καλογήρου

     την Ανάπτυξη της  Λέσβου……………………………….   Γενική Γραμματέα

    « ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ »………..…… Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου

 - π. Διευθύνων Σύμβουλος ΕΒΟ…..…………………………….ΠΕΙΡΑΙΑ .

 - επικεφαλής της Επιτροπής Αγώνα

   για το Λιμάνι του Σιγρίου ..……………......Κοιν: 1) Περιφέρεια Βορ. Αιγαίου

Αγησιλάου 9- Ηλιούπολη 163 46.:………………….. 2) Δήμο Λέσβου

Τηλ.- Fax 210 9737053. κιν. 69775034....................3) Δημοτικές & Τοπικές Κοινότητες
……………………………………………………………………4) Το Παροικιακό Δυναμικό Αθηνών
...............................…………………………………….5)ΜΜΕ.

 
ΘΕΜΑ :  ΛΙΜΑΝΙ ΣΙΓΡΙΟΥ.

……………………………………………………. Αθήνα, .17 Σεπτεμβρίου   2013

 Αξιότιμη κ. Γενικέ,

Εκ μέρους των ~ 2.500 Λεσβίων ( του νησιού, του παροικιακού δυναμικού μας στην Αθήνα, των ξενιτεμένων μας – Αυστραλίας- που έχουν υπογράψει τη  ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ μας - Συνημ. 1 - ) επιτρέψετε  να σας απευθύνω τα θερμά συγχαρητήριά μου, για την ταχύτητα με την οποία χειριστήκατε το θέμα της έγκρισης της χερσαίας ζώνης του Λιμανιού μας υπογράφοντας τα σχετικά έγγραφα εντός τεσσάρων ημερών από της παραλαβής τους. Ευχόμαστε η δική σας αυτή ταχύτητα, να αντισταθμίσει την απώλεια των τεσσάρων μηνών από της νομοθετικής ρυθμίσεως (του επί έτη άλυτου σχετικού θέματος του αφορούντος το αλιευτικό καταφύγιο Σιγρίου και της διαδικασίας καθορισμού της χερσαίας και θαλασσίας  ζώνης λιμένα ) βάσει του νόμου 4150/23.04.2013, εκ της μη υποβολής από το ¨Λιμενικό Ταμείο Λέσβου πλήρους φακέλου για χρόνο πλέον των τριών μηνών (κατά το σε μας έγγραφο της αρμόδιας διευθύνσεως του Υπουργείου Οικονομικών) τούτος δεν είχε συμπληρωθεί κατά πως έπρεπε, κυρίως με τα απαραίτητα διαγράμματα. Τα κατά τον Ιούλιο σταλέντα διαγράμματα όπως μας γράφεται «…δεν εμφανίζουν την απαιτουμένη έκταση για την επέκταση του λιμένος ».

Βεβαίως αυτό το οποίο θα πρέπει να απαντηθεί μετά την απώλεια στην πλέον κρίσιμη προφανώς περίοδο των τεσσάρων αυτών μηνών είναι, αν μπορεί εντός χρόνου 3,5 μόνο πιά μηνών ως τη ληκτική ημερομηνία του ΕΣΠΑ ήτοι την 31.12.2013 (και αφού ακόμη και ως σήμερα δεν έχει ενταχθεί το Λιμάνι Σιγρίου σ' αυτό) να γίνουν οι πολυάριθμες απαιτούμενες διαδικασίες (κατά την ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. είναι: η ένταξη, η δημοπράτηση, η γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η υπογραφή της σύμβασης) και έτσι να υπάρχει συμβασιοποιημένο το έργο, ώστε να υλοποιηθεί  αυτό με κονδύλια του ΕΣΠΑ ; Βέβαια για να κινηθούν οι διαδικασίες αυτές, χρειάζεται να έχουν ετοιμαστεί τα τεύχη δημοπράτησης. Έχουν; Ερώτημα που χρήζει επίσης απαντήσεως είναι μήπως για την όλη υπόθεση χρειάζεται και έγκριση από τις Βρυξέλλες;; Ευχή πάντως όλων των Λεσβίων (τουλάχιστον των ~2.500 που υπέγραψαν την ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ μας, για τους οποίους είμαι σίγουρος ) είναι να προλάβουμε και να μη πάθουμε ότι ατυχώς πάει να γίνει, αν δεν έχει ήδη γίνει, απ' ότι πληροφορούμαι με το δρόμο Καλλονής – Πέτρας, του οποίου η ένταξή του στο ΕΣΠΑ προβάλλει πιά εξαιρετικά δύσκολη αν όχι ατυχώς αδύνατη.

Πάντως η εκ μέρους της Επιτροπής μας προσπάθειά θα συνεχιστεί όπως κάνουμε εδώ και επτά μήνες, τουλάχιστον μέχρι και την 31.12.2013 που θα πρέπει να έχει συμβασιοποιηθεί το έργο μας κατά τα  ανωτέρω, ώστε το νησί μας να αποκτήσει επί τέλους  τη Δυτική του Πύλη, που σε συνδυασμό με τον. οδικό άξονα Καλλονής – Σιγρίου ( του οποίου προ ημερών άρχισαν οι εργασίες κατασκευής του), πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της χερσονήσου του Ορδύμνου  και κατ’ επέκταση όλου του νησιού μας, που επί έτη βρίσκεται σε μόνιμη κατάσταση μαρασμού και υπανάπτυξης..

Με την πρέπουσα τιμή  >>

Δεν υπάρχουν σχόλια: