Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Τα πρώτα τεχνικά έργα στο δρόμο μας «Καλλονής –Σιγρίου » και σχετική πληροφόρηση.

               Τα πρώτα τεχνικά έργα στο δρόμο μας «Καλλονής –Σιγρίου »
                                     και σχετική πληροφόρηση.

Η πορεία των πραγμάτων σε ότι αφορά το έργο μας έχει αρχίσει να παίρνει τη δυναμική της, μετά το ξεπέρασμα των αδρανειακών δυνάμεων που πάντοτε υπάρχουν σε οτιδήποτε το καινούργιο.
Έτσι εντός μηνός αφ’ ότου έπεσε «η πρώτη κασμαδιά» στην περιοχή του Σιγρίου του έργου μας « οδικός άξονας Καλλονής - Σιγρίου », όπως μας πληροφορούν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα ήδη έχουν κατασκευαστεί τα τρία πρώτα τεχνικά στην περιοχή της εκεί νέας διάνοιξης του 1,50 περίπου χιλιόμετρου προς το λόφο «Μπεϊλής». Τώρα ήδη άρχισε στην ίδια περιοχή η κατασκευή του τετάρτου κατά σειρά τεχνικού. Μετά την ολοκλήρωση των τεχνικών αυτών θα αρχίσει η διαμόρφωση ώστε να αρχίσει να μορφοποιείται ο δρόμος μας, αφού εν τω μεταξύ λήξει και το θέμα της προχώρησης των έργων παρουσία εκπροσώπων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Σιγρίου εν αναφορά προς τα απολιθωμένα τα οποία ενδεχομένως υπάρχουν και θα βρεθούν κατά τις εκσκαφές.

Από την Διεύθυνση Οδικών Έργων του Υπουργείου, επίσης μας πληροφόρησαν ότι αύριο Πέμπτη αναχωρεί η επιτροπή που θα συνεχίσει να καταβάλλει τις αποζημιώσεις των δικαιούχων των υπερκειμένων εκ της επιτάξεως στη Βατούσα που είχαν αρχίσει την προηγούμενη φορά όταν ολοκλήρωσαν την ίδια διαδικασία στο Σίγρι.
Επίσης μετά την αποστολή των σχετικών πινάκων των δικαιούχων αποζημιώσεως των υπερκειμένων εκ της επιτάξεως με τις ορισθείσες σχετικές  αποζημιώσεις ανά δικαιούχο για τα 15 χιλιόμετρα ( από το ~5ο Σιγρίου ως το ~ 20ο Βατούσης )  και  για τα άλλα 15 χιλιόμετρα ( από το ~25ο  Σκαλοχωρίου ως το ~ 40ο   Μονή Λειμώνος)  που μας εδόθησαν από την Διεύθυνση Οδικών Έργων του Υπουργείου στις Κοινότητες Άντισσας, Σκαλοχωρίου, Ανεμώτιας  και Φίλιας και στις επιτροπές αγώνα  των χωριών αυτών, έχει αρχίσει η διαδικασία συγκέντρωσης των απαιτουμένων (δηλώσεις, τίτλοι κυριότητας, ασφαλιστικές κ.λπ. ενημερώσεις) από τους δικαιούχους ώστε σε άλλη φάση να αρχίσει η καταβολή  και στα χωριά αυτά των αντιστοίχων αποζημιώσεων.
Τέλος απ’ ότι μαθαίνουμε στην Άντισσα ήδη ολοκληρώνεται η διαδικασία αυτή.


Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.)           22.10.2013 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γειας Κε Ι ορδανη ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΒΡΩ ΕΝΑ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑ ΧΑΡΑΞΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥΘΕΝΑ'..ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Λαψαρνιώτης είπε...

Αγαπητέ φίλε ανώνυμε
Επί θέματος αρχής (αφού βγήκες ως ανώνυμος) δεν θα σου απαντήσω σχετικά.
Αν θες τηλ/σέ μου, να σου πω ότι ξέρω και μπορώ. Το ίδιο αν βγεις με το όνομά σου. Τι φοβάσαι; Δημοκρατία έχουμε.