Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Λέσβιοι άνθρωποι των γραμμάτων και της τέχνης, τιμώμενοι.

Λέσβιοι  άνθρωποι των γραμμάτων και της τέχνης, τιμώμενοι. 

Αυτές τις  μέρες  Λέσβιοι άνθρωποι των γραμμάτων και της τέχνης τιμήθηκαν γα το έργο τους.  Στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης έγραψα σχετικώς ως  ακολουθεί:

Τιμή μετά θάνατο, στον αυτοδίδακτο λαϊκό ζωγράφο, τον αλησμόνητο Χαραλ. Καπτζής, απ’ το Σκαλοχώρι.
Στην Αρχική μου σελίδα βρήκα δύο αναρτήσεις του Μάκη Καρέκου (του Προέδρου των Σκαλοχωριτών της Αθήνας) σχετικές με την εκδήλωση για να τιμηθεί ο συγχωριανός μας αυτοδίδακτος λαϊκός ζωγράφος ο αλησμόνητος Χαρ. Καπτζής που έγινε προχθές (Κυριακή 8.12.2013)  στην αίθουσα του Συλλόγου μας. Έγραψα το πιό κάτω σχόλιο . <<Μάκη, θα πρέπει να αισθάνεσαι υπερήφανος για το ότι ο Σύλλογος του οποίου επί χρόνια είσαι ο Πρόεδρος είχε μέλος του, το διάδοχο του μεγάλου λαϊκού μας ζωγράφου Θεόφιλου, κατά πως άκουσα προχθές να λέγεται στην εκδήλωση που κάνατε(με) για να τιμηθεί ο αλησμόνητος Χαρ. Καπτζής στα πέντε χρόνια από το θάνατό του. Απ' την άλλη μεριά και οι δικές σου ενέργειες που είχαν το αποτέλεσμα να συζητείται τώρα το όνομα του σε επίπεδο Ακαδημίας Αθηνών αλλά και τεχνοκριτικών μεγάλης εμβέλειας (κ. Λουίζα Καραπιδάκη, που τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση αυτή), θεωρώ ότι ανταπέδωσε στον υπερθετικό βαθμό την τιμή να τον έχεις εν ζωή μέλος του Συλλόγου μας. Ελπίζω το χωριό μας, το Σκαλοχώρι Λέσβου, να ωφεληθεί στο μέγιστο δυνατό, όταν η ακτινοβολία του θα ξεπεράσει τα όρια του νησιού μας και όχι μόνο . Μπράβο σε σένα. Αλλά μπράβο στο Σύλλογό μας, « Σύλλογος Σκαλοχωριτών στην Αθήνα - ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - » >>. 

Τιμή εν ζωή, στον ποιητή μας Δημήτρη Νικορέτζο.
Βράβευση του ποιητή μας Δημ. Νικορέτζου με το βραβείο Ρ.Ε.Ν.

Στην αίθουσα της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (Β Σοφίας 25) στην Αθήνα, χθές Τετάρτη 11 του μηνός 7.00 το βράδυ έγινε η απονομή του ετήσιου βραβείου Ρ.Ε.Ν. της Ελλάδας από το Ελληνικό Τμήμα του Internmational PEN Club (Διεθνής Λέσχη Συγγραφέων). Τούτο έγινε παρουσία της Προέδρου της Λεσβιακής Παροικίας κ. Κ. Μεσσηνέζη, πολλών Λέσβιων των γραμμάτων και τεχνών, εκπροσώπων Πολιτιστικών Συλλόγων, συγχωριανών (Βατουσαίων) του Δημήτρη και άλλων συμπατριωτών μας με παρουσιαστή τον Γεν Γραμ της Ένωσης κ. Κώστα Ασημακόπουλο συγγραφέα και σκηνοθέτη και κύρια ομιλήτρια που παρουσίασε με ιδιαίτερη λεπτότητα και εξαιρετική λεπτομέρεια το έργο του ποιητή μας τη ομότιμο καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μερόπη Σπυροπούλου. Την εκδήλωση έκλεισε με ένα εμπνευσμένο, περιεκτικό και με συγκινησιακή φόρτιση λόγο του του φίλου Δημήτρη. Του ευχόμαστε από καρδιάς και σε πολλά άλλα τέτοια.  

Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.) ….… 13.12.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: