Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ, μετά την ανακοίνωσή σας της εντάξεως του στο ΕΣΠΑ.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. ΜΠΡΑΒΟ.!
<<….………………………………………………………………………. Αξιότιμο
Τάκης Χ. Ιορδάνης( Ph. D.) ………………….. Περιφερειάρχη Βορ. Αιγαίου
- Πρόεδρος του Συνδέσμου για……………………..κ. Αθαν. Γιακαλή
την Ανάπτυξη της Λέσβου
« ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ »…………………….Μυτιλήνη
- π. Διευθύνων Σύμβουλος της
Ελληνική Βιομηχανίας Όπλων
- π. Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλ- Κοιν.: 1) Γραφείο κ. Πρωθυπουργού
λόγου Μεταλλειολόγων Μηχανικών ……………….2) Γεν. Γραμ. ΑΔΑ κ. Καλογήρου
Αγησιλάου 9 - Ηλιούπολη 163 46……………………….. 3) Δήμος Λέσβου
Τηλ.- Fax 210 9737053 ......................................... 4) Τα μέλη του Π.Σ.
κιν. 6977503461 5……………………………………………………5) ΜΜΕ Λέσβου
…………………………………Αθήνα, 28 Δεκεμβρίου 2013

ΘΕΜΑ : ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ, μετά την ανακοίνωσή σας της εντάξεως του στο ΕΣΠΑ.

Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχα, Αγαπητέ κ. Γιακαλή.
Κατά πρώτο σας εύχόμαι εν όψει του 2014 ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, δημιουργική και ευτυχή.
Όπως έγραψα σε διάφορα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης χθες βράδυ μετά τη δική σας σχετική ανακοίνωση, επαναλαμβάνω και στο παρόν, τα ίδια : ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. ΜΠΡΑΒΟ.!
Τούτη, η με δύο λέξεις υποδοχή της ανακοίνωσής σας, οφείλεται στο ότι επί τέλους τούτο γίνεται μετά από 16 ολόκληρα χρόνια!! από της αναθέσεως των μελετών του, αλλά κυρίως εκ του ότι «… η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση όλων των απαιτουμένων ενεργειών (ένταξη, δημοπράτηση, γνωμοδότηση Ελεγκτικού Συνεδρίου, υπογραφή σύμβασης) είναι η 31.12.2013.» κατά απάντηση του Συμβούλου του έργου «ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε» στην πρώτη επιστολή μας για το θέμα μας, προς τον κ. Πρωθυπουργό στις 18 Φεβρουαρίου 2013. Λόγω αυτών, με τίποτα δεν θα θέλαμε να σκεφτούμε πως θα μπορούσε τούτο να είναι « δώρο … άδωρο.». Ασφαλώς ως προς τον απαραίτητο χρόνο για όλες τις άλλες «απαιτούμενες ενέργειες» (κατά τα προλεχθέντα), πιστεύουμε ότι με σχετική θεσμική ρύθμιση αυτός θα υπάρξει. Βεβαίως τούτο, πάντα με το δεδομένο ότι στην πράξη τελικά το έργο μας, θα έχει ολοκληρωθεί ως την 31.12.2015 ( ληκτική ημερομηνία μέχρι την οποία θα πρέπει να έχουν αποπερατωθεί πλήρως τα έργα ΕΣΠΑ - κατά «ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε» - ).
Ακόμη θέλουμε να προσθέσουμε ότι, στην τελευταία, 12η τον αριθμό, επιστολή μας (με τις υπερδιακόσιες τελευταίες υπογραφές, εκ των ~ 3.000 Λεσβίων που υπέγραψαν τη ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ μας), την οποία πρωτοκολλήσαμε στο Γραφείο του κ. Πρωθυπουργού την 24 τ.μ. (Συνημ. 1) στην ακροτελεύτιο παράγραφο της αναφέραμε :
« Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Ελπίζουμε αυτή τη φορά, ό,τι δεν έγινε με το Λιμάνι του Σιγρίου στο Γ! ΚΠΣ (1999 - 2006) αλλά και στο ΕΣΠΑ (2007-2013) να γίνει στο νέο ΕΣΠΑ.»
Με δεδομένο λοιπόν την ένταξη του έργου «Λιμάνι Σιγρίου» στο ΕΣΠΑ, από τα κατ’ αναλογία 40 εκατομ. Ευρώ τα ανήκοντα στο νησί μας στο Νέο ΕΣΠΑ (2014-2020), υπάρχουν τώρα διαθέσιμα 15 εκατομ. Ευρώ για να ενταχθεί κάποιο άλλο έργο στον τόπο μας από τα τόσα πολλά που του χρειάζονται για να δρομολογηθεί κάποτε η ανάπτυξή του και να επανακτήσει αυτός τον ~ 50 % απολεσθέντα πληθυσμό του, τα 101 χρόνια του ελευθέρου εθνικού του βίου, κατά πως αναφέραμε στην ακροτελεύτια παράγραφο της προς τον κ. Πρωθυπουργό επιστολής μας, της 18ης Φεβρουαρίου ’13.

Με Τιμή
………………………………………………………………………………….Συνημ . 1
Δρ. Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης .............................29.12.2013
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: