Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Άξιος!!!Ο νέος Αντισσαίος κληρικός, ο πατέρας Αθηνόδωρος.

Άξιος!!!
Ο νέος Αντισσαίος κληρικός, ο πατέρας Αθηνόδωρος . 

Η βιοτική μέριμνα πάντα αποτελεί τροχοπέδη στη θέλησή, στη βουλή του ανθρώπου για την ικανοποίηση των δικών του προσωπικών αναζητήσεων, σκέψεων και επιδιώξεών του. Όταν ο μεγάλος Περικλής, στον «Επιτάφιό» του  για τους νεκρούς του Πελοποννησιακού Πολέμου έλεγε  «φιλοκαλούμε μετ’ ευτελείας και φιλοσοφούμε άνευ …» προβάλλοντας τις αρετές των Αθηναίων στο να επιδίδονται αυτοί στις τέχνες, στα γράμματα και στη φιλοσοφία, μας απέκρυπτε ή τουλάχιστον για τα τότε κρατούντα τούτο ήταν και γι’ αυτόν φυσικό, ένα θεμελιώδες ότι την βιοτική τους μέριμνα οι Αθηναίοι την είχαν καλύψει σε βάρος άλλων δυστυχών ανθρώπων. Των δύσμοιρων δούλων. Το αρχέγονο και φυσικά ζωώδες που επικρατούσε τότε, άνθρωποι να μεταχειρίζονται από άλλους ως υποζύγια ή και χειρότερο στη βάση  του νόμου της ισχύος. Να σκεφθούμε ότι μόνο στα Μεταλλεία του Λαυρίου δούλευαν 60.000 δούλοι. Χώρια στα χωράφια της Αττικής, στα σπίτια, στα κάθε λογής εργαστήρια κ.ά. Όλοι αυτοί δημιουργούσαν τον πλούτο. Οι ελεύθεροι Αθηναίοι πολίτες, τον κατανάλωναν. Έτσι οι προνομιούχοι ελεύθεροι αυτοί Αθηναίοι απερίσπαστοι μπορούσαν να δημιουργούν θαυμαστά έργα Τέχνης, Θεάτρου, Γραμμάτων και Φιλοσοφίας, αυτά που έκαναν την Ελλάδα μεγάλη ανά την υφήλιο και ανά τους αιώνες.

Ευτυχώς βέβαια οι τότε κτηνώδεις καταστάσεις για τους δύσμοιρους ανθρώπους δούλους (που είτε είχαν γεννηθεί έτσι ή αιχμαλωτίστηκαν στον πόλεμο ή…) εξέλειπαν. Έτσι ο μέσος άνθρωπος πρέπει να στηρίξει τα δικά του, τα της οικογένειάς του, τα των παιδιών του, εγγονών του, κ.λπ., κοντολογίς  να καλύψει την βιοτική του μέριμνα.

Αυτή ακριβώς η  τροχοπέδη αποστέρησε από καλό φίλο και συγχωριανό μου τον αγαπητό μου και πάντα υποστηρικτή των όποιων ενεργειών μου Αθηνόδωρο Κατασμάτσα (η τελευταία του η συγκέντρωση τον περασμένο Μάϊο υπερδιακοσίων υπογραφών κατοίκων της Μυτιλήνης για το Λιμάνι του Σιγρίου) την έφεσή του, το παιδικό του όνειρο, το διακαή του πόθο (κρίνοντας από το αποτέλεσμα) να φορέσει τα ιερά άμφια και να βάλλει καλυμμαύκι  ( Η εκ βαθέων εξομολόγησή του στα πολλά μου πώς και γιατί και το ξαφνικό της χειροτονίας του, μου έδωσε απαντήσεις, εδραζόμενες στη βάση των πιο πάνω). Αφού λοιπόν τακτοποίησε τα οικογενειακά του και πήρε και την σύνταξη του ως ευδοκίμως περατώσας τη σταδιοδρομία του ως Διοικητικός υπάλληλος του ΙΚΑ Μυτιλήνης, ολοκλήρωσε αυτές τις μέρες το όνειρό του. Άκουσε την κλήση, του Θεού. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιάκωβου προ ημερών χειροτονήθηκε στο Υψηλό Μοναστήρι, διάκονος και λίγες μέρες μετά στο Μοναστήρι του Πυθαρίου, ιερέας. Χθες δε Κυριακή έκανε την πρώτη του λειτουργία στην εκκλησία του Χάλικα. Πιστεύω ότι η ακεραιότητα του χαρακτήρα του και τα άλλα του γνωρίσματα του αγαπητού πιά παπαΑθηνόδωρου και φίλου μου, θα τιμήσει το σχήμα και το λειτούργημά του  και θα ακόμη  προσφέρει στην ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

 Περαίνων αναφωνώ, ωσεί παρόν στην διαδικασία των χειροτονιών του : ΑΞΙΟΣ, ΑΞΙΟΣ, ΑΞΙΟΣ 

Δρ. Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης……………. 30.12.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: