Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

«Τουφεκιές στον αέρα» η θέση της « Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Βορείου Αιγαίου»;;

«Τουφεκιές στον αέρα» η θέση της  « Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Βορείου Αιγαίου»;;

Θερμά συγχαρητήρια για τη θέση που εκφράζει << η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Βορείου Αιγαίου για το θέμα της διάσπασης των δήμων, αφού η ΠΕΔ, σ’ αντίθεση με την ΚΕΔΕ, έχει ταχθεί υπέρ της διαίρεσης του Δήμου Λέσβου.>> Η ερώτηση που γεννάται είναι Αυτή η θέση είναι καταγεγραμμένη έστω και ως μειοψηφούσα θέση ή έστω ως μοναδική ( της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Βορείου Αιγαίου) αλλά καταγεγραμμένη ως τέτοια στο ψήφισμα της ΚΕΔΕ της περασμένης Πέμπτης. Αν έχει όντως γίνει έτσι θα έχει ξεχωριστή αξία. Γιατί πηγαίνοντας το ψήφισμα της ΚΕΔΕ στα πρόσωπα και στα κέντρα λήψεως αποφάσεων θα το δουν, θα το σημειώσουν στο μυαλό τους, θα το επεξεργαστούν στη σκέψη τους περί του πρακτέου εν αναφορά προς το Δήμο - Τέρας Λέσβου και ενδεχομένως κάτι να κάνουν γι΄ αυτόν. Αν όχι, τότε ... 

Αυτά έγραψα, όταν διάβασα στο ΕΜΠΡΟΣ της Μυτιλήνης τα πιο κάτω: 

<< Η ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου, για τη στάση τής ΚΕΔΕ κατά της διαίρεσης των νησιωτικών δήμων
Η ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου, για τη στάση τής ΚΕΔΕ κατά της διαίρεσης των νησιωτικών δήμων
Ειδική περίπτωση η Λέσβος

Τρίτη 03 Δεκεμβρίου 2013 | Πολιτική

(Εδώ υπάρχει ο χάρτης της Λέσβου με τους εν δυνάμει νέους Δήμους)

« Την έντονη αντίθεσή της στο ψήφισμα από την τελευταία απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΚΕΔΕ την προηγούμενη Πέμπτη στην Αθήνα, εκφράζει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Βορείου Αιγαίου για το θέμα της διάσπασης των δήμων, αφού η ΠΕΔ, σ’ αντίθεση με την ΚΕΔΕ, έχει ταχθεί υπέρ της διαίρεσης του Δήμου Λέσβου.
Προφανώς το αυξημένο ενδιαφέρον από πολλές περιοχές για διάσπαση των καλλικρατικών δήμων, υποχρέωσε τη διοίκηση της ΚΕΔΕ σε αναδίπλωση και σε απόφαση κατά της διάσπασης των δήμων», τονίζει ο αντιπρόεδρος της ΠΕΔ, Παντελής Πατερέλλης, υπογραμμίζοντας: «Εμείς εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε ότι η Λέσβος είναι ειδική περίπτωση και χρειάζεται διαίρεση στον ελάχιστο αριθμό λειτουργικών και βιώσιμων δήμων.
Άλλωστε, στην κατεύθυνση αυτή, όπως συνεχίζει ο κ. Πατερέλλης, έχει προτείνει στην Επιτροπή Πολιτικής Συνοχής τής ΚΕΔΕ στην οποία μετέχει, μια σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων που θα βοηθήσουν στη διαίρεση του σημερινού Δήμου με τη λιγότερη δυνατή αναστάτωση στη ζωή του τόπου και των πολιτών.
Ιδιαίτερα θα πρέπει να αναφερθούμε στη θέση μας για αλλαγή του σημερινού μοντέλου δημαρχοκεντρικού δήμου, με ενίσχυση του ρόλου και της αυτονομίας των τοπικών προέδρων, που θα μπορούν να παίξουν ένα ρόλο παρόμοιο με αυτό των παλιών κοινοταρχών, πιο κοντά στο δημότη, με αυτόνομη διαχείριση περιορισμένου τοπικού προϋπολογισμού», καταλήγει ο δημοτικός σύμβουλος Λέσβου.» 

Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.) ……05.12.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: