Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Τελική απάντηση για το Καταφύγιο Πνευματικών Ανθρώπων στην Περιβολή



Τελική απάντηση για το Καταφύγιο Πνευματικών Ανθρώπων στην Περιβολή

Tο Καταφύγιο Πνευματικών Ανθρώπων στην Περιβολή, που οραματίστηκε και ξεκίνησε να υλοποιεί ο μέγας μεταρρυθμιστής της Άντισσας, ο αείμνηστος Γιάννης Βασιλ. Φωτιάδης, έμεινε «στάσιμο» μετά τον θάνατό του, το 1969. Αρχή του 2012, δηλ. μετά μισό και πλέον αιώνα, το προέβαλα μέσω εφημερίδων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης βγάζοντάς το από την «αφάνεια» που είχε περιπέσει , αφ’ ότου  ο δημιουργός του είχε φύγει απ’ τη ζωή. Υπήρξε έντονη επιθυμία συστράτευσης και αντίστοιχη συμμετοχή στην κίνηση αυτή που ξεκίνησα, στο να υλοποιήσουμε το έργο και να το ολοκληρώσουμε κατά τις σκέψεις και τις θέσεις του οραματιστή του. Την πρωτοβουλία μας όπως έχετε διαβάσει σε διάφορες σχετικές αναρτήσεις εδώ στο lapsarniotis, στήριξαν πλείστοι όσοι πνευματικοί άνθρωποι του νησιού μας και όχι μόνο. Αυτοί όλοι, προσέτρεξαν και συνυπέγραψαν τη σχετική διακήρυξή μας.
Το έργο ανακαίνισης των κελιών του Μοναστηριού μας τα οποίο  και ελάμβανε χώρα εδώ και λίγα χρόνια τελείωνε απ’ ότι πληροφορηθήκαμε προς το τέλος του περασμένου χρόνου. Έτσι, προκειμένου να δρομολογήσουμε την έναρξη της δικής μας προσπάθειας, υπέβαλα στο  Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Ιερών Ναών Αντίσσης την απαιτουμένη σχετική αίτηση, το περασμένο Νοέμβριο.
Επειδή το έργο μας, δεν είναι  έργο που αφορά σε καθαρά θρησκευτικούς, ή ιερατικούς, ή μοναστικούς σκοπούς και αντίστοιχο περιεχόμενο, έχει όμως αναφορά σε Μοναστήρι (Περιβολής), βρίσκεται  εντός της περιουσίας του και σε απόσταση πολύ λίγων μέτρων από τον περίβολό του, το θέμα απ’ ότι πληροφορηθήκαμε χειρίζεται από τον ίδιο το Μητροπολίτη μας κ. Χρυσόστομο. Ο Σεβασμιώτατος Μηθύμνης, που τρεχόντως είναι Συνοδικός, έφερε αυτό στο νομικό τμήμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ώστε να υπάρξει η σχετική γνωμοδότηση  του, ως προς το εάν υπάρχουν οι απαιτούμενες πρόνοιες που παρέχουν τις όποιες κατά νόμο και διατάξεις δυνατότητες του να  επιτραπεί να συνεχιστεί το προ μισού και πλέον αιώνα μεγαλόπνοο αυτό έργο που ξεκίνησε από τον αείμνηστο Γ.Β. Φωτιάδη.
Οι πληροφορίες που είχαμε, είναι ότι περί το τέλος του τρέχοντος μηνός, θα δινόταν η σχετική απάντηση μετά από την απόφαση που θα προκύψει ύστερα από την γνωμοδότηση, κατά τα ανωτέρω.
Με δεδομένο το μεγάλο παρεμβληθέν χρονικό διάστημα από της υποβολής της αιτήσεως μας, αλλά και τις ακριτομυθίες που έφθασαν εμμέσως σε μας, η αναμενόμενη απόφαση δεν φαίνεται ότι θα είναι προς τη θετική κατεύθυνση. Οψόμεθα !!
Τουλάχιστο να ξεκαθαρίσει κάτι που μένει «αιωρούμενο», εδώ και  πλέον από 55 χρόνια.

Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.)… 22.2.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: