Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Τέλος εποχής



 Τέλος εποχής

Όταν κλείνει ένα κύκλος. Μικρός ή μεγάλος δεν έχει σημασία. Κάτι τελειώνει . Τέλος εποχής!!. Αυτό το βλέπουμε σήμερα στη γενέτειρά μου τη Λέσβο εν όψει των Αυτοδιοικητικών εκλογών της 18ης Μαίου 2014.
Πότε στην περίοδο την μετά την μεταπολίτευση να υπήρχε κάποια πολιτική, ή κοινωνικοσυνδικαλιστική αντιπαράθεση, και τελικά στήσιμο κάλπης και να μη γινόταν διαγκωνισμός στις σκάλες, στις πόρτες, στους διαδρόμους, στις αίθουσες που οδηγούσαν εκεί όπου βρισκόταν  ο θώκος των στα κέντρα λήψεως αποφάσεων του Κινήματος  για να εξασφαλισθεί από τους εν δυνάμει υποψηφίους, το χρίσμα του υποψηφίου Βουλευτή, υποψηφίου Δημάρχου, υποψηφίου Προέδρου Ενώσεως ή Εργατικού Κέντρου, κλπ.  του τότε κραταιού ΠΑΣΟΚ;;!! Αυτού που φυλλορρόησε μέσα σε χρόνο dt. Από ΠΑΣΟΚ ~ 45 % προ τετραετίας περίπου, στο ~12 % προ διετίας και σήμερα ~ 3% ως … ΕΛΙΑ!!!  ΠΑΣΟΚ εν αφάνεια !! ΠΑΣΟΚ … και διηγώντας τα να κλαίς.
Και έτσι μέχρι και η ΝΔ προχθές ονομάτισε τον υποψήφιο Δήμαρχο Λέσβο, τον π. Πρέσβη Φ. Ξύδα !! Ο τελευταίος απ’ ότι φαίνεται, αφού είχαν προηγηθεί το ΚΚΕ με την  Νίκ. Τσιριγώτη, ο ΣΥΡΙΖΑ με το Στρ. Γεωργούλα , οι ΑΝΕΛ με τον Σπ. Γαληνό και βέβαια υπάρχει και ένας ακόμη υποψήφιος ο  Νίκος. Κουρτζής.
Το ΠΑΣΟΚ ;;; Ούτε φωνή, ούτε … 
Ατυχώς ή Ευτυχώς … μας αφήνει χρόνους. Δεν θα μπω σ’ αυτό το σημείωμά μου στο πειρασμό να  πω το «Άμωμοι εν οδώ αλληλούια»!!. Αυτό θα το πουν οι  νυν ιερείς του (Ανδρουλάκης, Κωνσταντινόπουλος, Ντόλιος, Γρηγοράκος ο καθ΄ ημάς Σηφουνάκης, κ.ά)  του ατυχούς Κινήματος χοροστατούντος βεβαίως του Αρχιερέως του Β. Βενιζέλου, όταν και θα του κάνουν και την επίσημη πιά εκφορά του. Είναι ιερό τους καθήκον έτσι που το κατάντησαν !!!. Το επί δύο σχεδόν γενεές Ελλήνων επικυρίαρχο αυτό κομματικό φορέα της  Πολιτικής μας Σκηνής καταφέρνοντας  να το εξαχνώσουν !!!
Το τέλος  εποχής του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ που μας συνεπήρε, και πιστέψαμε, και δώσαμε την ικμάδα της νεανικής μας φλόγας τότε κάνοντας μας να υπηρετούμε τις μεγάλες ιδέες ανθρωπισμού και της κοινωνικής δικαιοσύνης που μας επαγγέλθηκε ο ιδρυτής του ο Μεγάλος ΑΝΔΡΕΑΣ!!! ΤΕΛΟΣ ΑΞΕΧΑΣΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ!!!
Το τέλος εποχής του φορέα που μας γαλούχησε στα πρώτα βήματά των πολιτικοκοινωνικών μας  σκιρτημάτων,  όλων μας όσων το πιστέψαμε και το ακολουθήσαμε, ένας εξ αυτών ήταν και ο Δημ. Φ. Βουνάτσος. Αυτός που επί 40 χρόνια ως Λεσβάρχης υπήρξε επικυρίαρχος πολιτική μορφή του νησιού μας αφού πρωτοξεκίνησε από το 1981 ως Βουλευτής του σφριγηλού και διακατεχόμενου από το πνεύμα τότε του νεοφωτίστου Κινήματος. Έκτοτε  πέρασε από όλα τα αιρετά αξιώματα του νησιού μου. Βουλευτής επί  δεκαπενταετία, μία τετραετία Νομάρχης μία τετραετία  Δήμαρχος Λέσβου. Και τώρα εβδομηκοντούτης πιά μάλλον ο Δημήτρης … «χαιρετά τα όπλα». Το είπε προ ημερών στο έκτακτο Δ.Σ. του Δήμου Λέσβου όταν συζητείτο το ένα και μοναδικό θέμα « το μη σπάσιμο του Δήμου – Τέρατος» Δεν θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Λέσβου. Είπα πιο πάνω «μάλλον» τούτο επειδή ξέρω ότι  ένα πολιτικό ον όπως ο Δ.Φ.Βουνάτσος  εθισμένος με τη μυρουδιά της … κάλπης, μέχρι την ημερομηνία (28.4.2014) που θα κατατεθούν οι συνδυασμοί στο Πρωτοδικείο, δεν ξέρεις ποτέ πως θα αντιδράσει. Σήμερα όπως υπήρξε μία ένδειξη που γνωρίζοντας πρόσωπα και πράγματα θεωρώ ότι είναι απόδειξη πως ο Δ.Φ.Βουνάτσος πράγματι δεν θα είναι πιά υποψήφιος δεν θα πέσει πιά το όνομά του στην κάλπη. Τι είναι αυτό;; Η στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωση (με ερωτηματικό) της υποψηφιότητας της Αναστασίας Αντωνέλλη νυν Αντιδημάρχου στα θέματα κοινωνικής πολιτικής του Δήμου με τον Στρ. Γεωργούλα. Η Αναστασία το δεξί χέρι του, στο δικηγορικό  γραφείο Δ.Φ.Βουνάτσος, ήταν επί σειρά ετών η άξια συνεργάτης του, αυτή που είχε τη δυνατότητα να θυμάται γι’ αυτόν, να ομιλεί γι’ αυτόν, να ενεργεί γι’ αυτόν, να αποτρέπει τις γι΄ αυτόν κακοτοπιές, ακόμη πολλές φορές να σκέφτεται γι’ αυτόν σε θέματα καθημερινότητας. Έτσι ο Δημητρός είχε την πολυτέλεια να ασκεί … υψηλή πολιτική. Ε!! αφού λοιπόν ο Αναστασία δεν είναι υποψήφια με το Δημήτρη Βουνάτσο αλλά με κάποιο άλλο ψηφοδέλτιο (εφ’ όσον απαλειφθεί το ερωτηματικό ως προς το ότι προσχώρησε στο ψηφοδέλτιο Σ. Γεωργούλα)  δύο τινά συμβαίνουν : Ή ότι εγκατέλειψε τον Δ. Βουνάτσο ή ότι ο Δ. Βουνάτσος δεν θα είναι πιά υποψήφιος. Επειδή το πρώτο αποκλείεται, άρα συμβαίνει το δεύτερο.
Έτσι λοιπόν και για τον μακροημερεύσαντα Λεσβάρχη, Δ.Φ. Βουνάτσο … Τέλος Εποχής !!!     

Δρ.Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης                 24.032.2014 

Δεν υπάρχουν σχόλια: