Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Πολιτικές Ακροβασίες, υπό τις ευλογίες … Φουκογιάμα!!



Πολιτικές Ακροβασίες, υπό τις ευλογίες … Φουκογιάμα!!

Άραγε η ψυχή αδειάζει;; Στεγνώνει κάποτε;; Το περιεχόμενο της εξατμίζεται;; Όταν  μια ζωή την έχεις ζήσει γεμίζοντάς την με εμπειρίες, βιώματα, γνώσεις και «πιστεύω», υπάρχει κάποια στιγμή που όλα αυτά χάνονται;   Και η ερώτηση είναι μάλλον ρητορική. Γιατί δεν θα μου την απαντήσουν όλοι αυτοί οι σοσιαλιστές άλλοτε σύντροφοί μου, που σήμερα περνούν στην αντίπερα όχθη, την όχθη της άκρατης ελεύθερης οικονομίας, του νεοφιλευθερισμού, αντί πινακίου φακής. Ενός μικρού κόκαλου εξουσίας.
Τούτα γράφω, βλέποντας ή ακούγοντας τις πολιτικές ακροβασίες άλλοτε υποψηφίων βουλευτών (και μάλιστα όχι μία μόνο φορά) του τότε κραταιού ΠΑΣΟΚ ή μελών της τότε πανίσχυρης Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Λέσβου, κ.ά. να περνούν στο ψηφοδέλτιο του εκπροσώπου της Δεξιάς για το Δήμο Λέσβου, του  Φ. Ξύδα. Είναι γιατί υπάρχει  η συγκυβέρνηση Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ τα τελευταία δύο χρόνια, που έκανε τα στελέχη αυτά του ΠΑΣΟΚ να υφίστανται τις του φαινομένου του «τροπισμού» συνέπειες;; Δηλ. πεισθήκανε πως, τι Ν.Δ., τι ΠΑΣΟΚ το ίδιο είναι;; Στην πράξης το αλήστου μνήμης « τι Πλαστήρας, τι Παπάγος» εφαρμοζόμενο χωρίς καμμία  αναστολή σήμερα; Και αν όντως έτσι είναι, αφού ο άλλοτε πολιτικά επικυρίαρχος κομματικός χώρος, το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, ούτε Κίνημα είναι πιά, ούτε Πανελλήνιο (αφού έχει συρρικνωθεί στο 3%, από το άλλοτε πράγματι Πανελλήνιο που εξέφραζε το μισό του Ελληνικού πληθυσμού) και το κυριότερο δεν είναι πιά Σοσιαλιστικό. Αλλά πώς να είναι σοσιαλιστικό, όταν όλες οι κοινωνικές δομές που είχε δημιουργήσει, στηρίξει ή και ενδυναμώσει προς χάρη των λαϊκών στρωμάτων της χώρας, σήμερα  με τις μνημονιακές πολιτικές της ΝΔ αλλά και τις  δικές του,  έχουν ατυχώς όλες αποδομηθεί ;; Πράγμα που έγινε με τη λαίλαπα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της σημερινής συγκυβέρνησης των Μνημονίων και «των ναι σε όλα» στα κελεύσματα των διεθνών τοκογλύφων που μας διαφεντεύουν. Και αντί αυτοί οι άλλοτε σοσιαλιστές  σύντροφοι να μείνουν διακριτικά στην άκρη (αφού στις μεθαυριανές εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Λέσβο δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚογενές ψηφοδέλτιο) τρέχουν και πλαισιώνουν το ΝΔγενές ψηφοδέλτιο!!       
Αυτοί είναι  προβληματισμοί μου που περνούν απ’ το μυαλό μου βλέποντας ως παρατηρητής των  πιο πάνω γραφέντων.
Φαίνεται πράγματι ότι η ψυχή αδειάζει. Αδειάζει και τα «πιστεύω» εξατμίζονται, με την όσφρηση ή την προσδοκία κατάληψης για άλλη μια φορά  κάποιου εν δυνάμει θώκου εξουσίας. Μικρού η μεγάλου δεν έχει σημασία. Αρκεί εξουσία να είναι 
Παλιά συντρόφια!! Μπράβο σας!! τρέξετε. Τρέξετε μη χάσετε την ευκαιρία. Τρέξετε να «γλύψετε κάποιο κοκαλάκι εξουσίας» και τώρα, έστω κι αν απεμπολήσετε τα «πιστεύω» σας. Έτσι κι αλλιώς ο Φουκογιάμα προ 25 κοντά χρόνια είχε μιλήσει «περί του τέλους των ιδεολογιών». 
Γιούργια!! Γιούργια λοιπόν στον … ταμπλά με τα κουλούρια!!!

Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.) …27.03.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: