Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΣΠΑΣΙΜΟ»ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ ΛΕΣΒΟΥ.



ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ  Η  ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΜΑΣ  ΓΙΑ ΤΟ «ΣΠΑΣΙΜΟ»ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ ΛΕΣΒΟΥ.

Μετά  την αποτυχία που βιώσαμε ως Λέσβιοι την περασμένη περίοδο οπότε το πανθομολογούμενο από όλους τους Πολιτικούς του τόπου μας και όχι μόνο, ανοσιούργημα  της δημιουργίας του Δήμου Τέρατος  Λέσβου, που τελικά δεν «έσπασε» κατά πως μας είχαν πολλοί υποσχεθεί και εξαγγείλει, ξεκινούμε την προσπάθεια  για το «σπάσιμο» του, ώστε οι επόμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του 2019, να μη γίνουν στο νησί μας  ΜΕ ΕΝΑ  ΕΝΙΑΙΟ ΔΗΜΟ, όπως είναι τώρα.
Τα πιο πάνω αναλυτικά έδωσα στο άρθρο μου «Ξεκινάμε για το … 2019» που δημοσιεύθηκε στο ΕΜΠΡΟΣ ( στη στήλη μου «Αιολίας Λόγος») στις 3.6.2014, και που αναρτήθηκε και εδώ στο lapsarniotis.
 H ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ του νέου αυτού μεγάλου μας αγώνα ολοκληρώνεται από την πρέπουσα επιτροπή του Συνδέσμου μας «ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΛΗΝΑΙΟΣ» και θα δημοσιοποιηθεί άμεσα.
Η πρώτη περίοδος υπάρξεως ( 2010 -2014) του Δήμου Τέρατος υπήρξε καταστροφική για το νησί και τους κατοίκους του. Ήταν μια συμφορά για όλους μας. Αν κάτι είχε μείνει όρθιο στα τριάμισι αυτά χρόνια της συμφοράς μας, που το «αδιοίκητο» είχε οδηγήσει το νησί μας σε ακόμη χειρότερο μαρασμό απ’ όπου βρισκόταν πριν τον «Καλλικράτη», στη νέα μακρά περίοδο της νέας πενταετίας  αυτό που  φοβούμαστε είναι ότι  και αυτό τελικά θα γκρεμιστεί και το χειρότερο όλων, ο τόπος μας θα ερημώσει. Ειδικότερα τα χωριά μας που δυστυχώς έχουν καταντήσει στην κυριολεξία γηροκομεία. Και βέβαια εκείνο το οποίο μας νοιάζει είναι να μη «αιμορραγήσει» ακόμη περισσότερο ο τόπος μας από απόψεως πληθυσμού.  Ο πληθυσμός μας άραγε θα σταθεροποιηθεί στο ~50% του κατά την απελευθέρωση το 1912 ή θα κατρακυλήσει  ακόμη πιο κάτω; Με τη σημερινή κατρακύλα, πολύ φοβούμαστε ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει εξ αιτίας του ότι τα χωριά μας θα ερημωθούν τελείως, αφού η φροντίδα σ’ αυτά εξαρτάται από τη «μεγαλοφροσύνη» της μυτιληνοκεντρικής εξουσίας.
Πάντως, το post mortem της άφατης αυτής τραγωδίας μας που θα κορυφωθεί με τη «βασιλεία» του Δήμου-Τέρατος για τα πέντε επόμενα; χρόνια, θα το δούμε μετά το 2019.
Για όλα τα προαναφερθέντα, όλοι όσοι θα υπογράψουμε τη ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ αυτή, θεωρούμε ότι το μόνο που μας μένει είναι να ξεκινήσουμε την καμπάνια του «να σπάσει ο Δήμος Τέρας» μόλις λίγες μέρες μετά τις εκλογές της 25ης Μαΐου, με στόχο να έχουμε καταφέρει το «σπάσιμο» του μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, Έτσι οι εκλογές του 2019 να πραγματοποιηθούν με πέντε, τέσσερις, τρείς, δύο, πάντως ποτέ πιά με ένα Δήμο όπως έγινε στις προ ημερών εκλογές. Ο αριθμός, θα προκύψει από τα εθνικώς και τα διεθνώς σχετικώς κρατούντα.
Στον αγώνα μας αυτό, θα απευθυνθούμε σ’ όλους του Λέσβιους τόσο του νησιού, όσο και της παροικίας εδώ στην Αττική, αλλά και στο εξωτερικό όπου υπάρχουν Λέσβιοι απόδημοι.
Τέλος, ο αγώνας μας αυτός θα είναι συνεχής και αδιάλειπτος και θα σταματήσει τότε και μόνο τότε, όταν θα έχουμε στο χέρι μας φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως στο οποίο θα αναγράφεται  το «σπάσιμο» του Δήμου Λέσβου.

Δρ. Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης ….. 15.06.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: