Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Τα 500.000.000 Ευρώ της Χόχτιφ να επιστραφούν στο Δημόσιο Ταμείο, με απόφαση Ελλ. Δικαστηρίου.



Τα 500.000.000 Ευρώ της Χόχτιφ να επιστραφούν στο Δημόσιο Ταμείο. Άραγε, μήπως η Ελληνική  Δικαιοσύνη μας σώσει απ’ τα νύχια των δυναστών μας ;;

Μου χάϊδεψε τα αυτιά η χθεσινή είδηση, που μεταδόθηκε από μικρό κανάλι και συγκεκριμένα το Kontra Channel ( βλέπεις τα μεγάλα ιδιωτικά και συστημικά κανάλια δεν τις μεταδίδουν τέτοιου είδους ειδήσεις μη και τους βάλλουν «κακό βαθμό», οι τοκογλύφοι μας ) ότι το Διοικητικό Δικαστήριο των Αθηνών δικαίωσε το Ελληνικό Δημόσιο εναντίον  της Χόχτιφ. Συγκεκριμένα ότι  η Γερμανική αυτή εταιρεία βάσει της αποφάσεως του, θα πρέπει να επιστρέψει το ΦΠΑ που παρακράτησε όλα αυτά τα χρόνια από την εκμετάλλευση του Διεθνούς Αεροδρομίου «Ελευθ. Βενιζέλος», που αυτή κατασκεύασε και λειτουργεί. Το Δικαστήριο έκρινε ότι βάσει των Ελληνικών νόμων  αλλά και των εκ του Ευρωπαϊκού κεκτημένου σχετικών, αφού η χώρα μας είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, με κανένα λόγο δεν απαλλάσσεται από την υποχρέωση να καταβάλλει στο Ελληνικό Δημόσιο του ΦΠΑ, που εισπράττει για λογαριασμό του, όπως γίνεται με τον οποιονδήποτε ασκεί οικονομική δραστηριότητα στη χώρα. Έτσι η Χόχτιφ οφείλει να καταβάλλει άμεσα μάλιστα, το ποσό των ήδη 600.000.000 Ευρώ, προσηυξημένων με πρόστιμα, τόκους κ.λπ. Ακόμη το Διοικητικό Δικαστήριο με την πρέπουσα δικονομική αιτιολόγηση απέμπλεξε την υπόθεση από τη σχετική απόφαση του Βρετανικού  Δικαστηρίου, στο οποίο η Χόχτιφ είχε προσφύγει και είχε δικαιωθεί ( όπως έγραφα εδώ στο lapsarniotis στις 9.9.2014 όταν με τίτλο << Σ’ άλλα με υγεία !!! Τα 500.000.000 Ευρώ της Χόχτιφ … παραγράφηκαν !!!>> είχα αναφερθεί στην μεγάλη αυτή υπόθεση).
Εύχομαι να τελεσφορήσει η υπόθεση ( πράγμα που όπως ανέφερε το ρεπορτάζ  είναι δεδομένο, αφού η προσφυγή στο ΣτΕ που θα κρίνει επί του τύπου την απόφαση  και όχι επί της ουσίας –  τούτο έχει  γίνει από το Διοικητικό Δικαστήριο και έχει κριθεί βάσει των πραγματικών στοιχείων της υπόθεσης-) και το μεγάλο αυτό ποσό γυρίσει στο Δημόσιο Ταμείο.
Εδώ όμως έχω δύο παρατηρήσεις :
 Πώς ο καθ’ ύλη Υπουργός Κ. Χατζηδάκης όταν ερωτήθηκε στην εκπομπή της 8.9.2014 από τον Βουελευτή των ΑΝ.ΕΛ. Π. Χαϊκάλη, σχετικά έλεγε   << Αφού οι Συμβάσεις (οι της Χόχτιφ) που υπέγραψε το ΠΑΣΟΚ είναι τέτοιες που δεν δικαιούμαστε τίποτε σχετικό, δεν προβήκαμε σε καμμία περαιτέρω προσφυγή (κατά της απόφασης του Βρετανικού Δικαστηρίου.>>. Δεν ήξερε ότι το Ελληνικό Δημόσιο είχε οδηγήσει την υπόθεση στα Ελληνικά Διοικητικά δικαστήρια; Μάλλον όχι, αλλιώς θα είχε εύκολη απάντηση. Τέτοιοι είναι αυτοί που μας διοικούν.!!
Το κυριότερο, βλέπω κατά καιρούς αποφάσεις των Ελληνικών δικαστηρίων που δικαιώνουν Έλληνες πολίτες, όπως έγινε προ καιρού με του Ενστόλους, ή όπως γίνεται με τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά κ.α. Τούτη δε η απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου που αγγίζε τις «ιερές αγελάδες» της κας Μέρκελ και των άλλων τοκογλύφων δυναστών μας, δίνει ελπίδα στο ταλαίπωρο Ελληνικό Λαό, ότι ακόμη υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ . Ελπίδα ότι δεν … πεθαίνουμε. Ελπίδα ότι … θα εξακολουθήσουμε να υπάρχουμε ως ράτσα σε πείσμα των ΔΝΤ, Τρόϊκας, ΚτΕ και όλωνα αυτών των τοκογλύφων που μας πίνουν αίμα μας ως άλλοι βρυκόλακες.
  
Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.)…..30.9.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: