Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

ΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ : Όταν του κ. Υπουργού «η δεξιά του, δεν γνωρίζει τι ποιεί η αριστερά του »



ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ : Προς το Διευθυντή του ΕΜΠΡΟΣ   κ. Μανώλη Μανώλα  έστειλα προχθές, 07.11.2014  την πιο κάτω επιστολή με θέμα   ‘’ Όταν  του κ. Υπουργού «η δεξιά του,  δεν γνωρίζει  τι ποιεί η αριστερά του »’’ με αφορμή τις αλλοπρόσαλλες δηλώσεις  του Υπουργού  Ναυτιλίας & Αιγαίου Μιλτ. Βαρβιτσιώτη για το Λιμάνι  Σιγρίου. Τούτη η επιστολή είναι συνημμένη στη επιστολή μου προς τον Πρωθυπουργό της Χώρας που θα πρωτοκολληθεί αύριο Δευτέρα  και το διαβάζετε στην προχθεσινή ανάρτησή  (07.11.2014).

<< Αγαπητέ κ. Διευθυντά, Αγαπητέ Μανώλη

Διαβάζοντας στο χθεσινό σας φύλλο το άρθρο του εκλεκτού συνεργάτου σας Ν. Μαναβη, για τα λιμάνια  Μεστών  Χίου και Σιγρίου με αφορμή  την ομιλία του Υπουργού Ναυτιλίας & Αιγαίου Μιλτ. Βαρβιτσιώτη στην παρουσίαση την Τρίτη της μελέτης του ΙΟΒΕ για την ακτοπλοΐα , αυτό που εύκολα  κανείς συνειδητοποιεί είναι πως για τον κ. Υπουργό ισχύει το γνωστό « δεν γνωρίζει  η δεξιά του  τι ποιεί η αριστερά του ».
 Δεν θα επεκταθώ περαιτέρω, απλώς θα αντιπαραθέσω  δύο δεδομένα-ντοκουμέντα. Μετά την ανάγνωσή τους,  ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι με  περιπτώσεις όπως αυτή του Υπουργού Βαρβιτσιώτη εύκολα κανείς καταλαβαίνει το πώς η δύσμοιρη Ελλάδα κατέστη  η τρίτη φτωχότερη  χώρα της Ευρώπης, με  όλες «τις πληγές του Φαραώ» στην κεφαλή των δύστυχων Ελλήνων.
Αντιπαραθέτω, τα  σχετικώς λεχθέντα  από τον κ. Βαρβιτσιώτη  για το Λιμάνι του Σιγρίου :
Αναφερόμενος στον λόγο του αυτό, για τα λιμάνια Μεστών στη Χίο και το δικό μας,  είπε : << Έγιναν υπερεπενδύσεις από το ελληνικό κράτος»!! Και αλλού << Κόστισε το καθένα περίπου 40 εκατομμύρια>> !!!   Δηλ. κατά τον κ Υπουργό μας  το Λιμάνι Σιγρίου έχει  κατασκευαστεί !!! Απλά όπως είπε, δεν λειτουργεί σωστά !!!
 σε αντιπαραβολή με  τα υπ’ αυτόν γραφέντα για το προϋπολογισμού 13.6 μόνο εκατομμυρίων Ευρώ!!! Λιμάνι του Σιγρίου, σε απάντησή του στη 14η δική μας σχετική επιστολή προς τον Πρωθυπουργό:
<< … η διαδικασία υλοποίησης και έγκαιρης  κατασκευής των ως  άνω λιμενικών έργων του Σιγρίου εντός της καταληκτικής προθεσμίας για την ολοκλήρωση των διαδικασιών του ΕΣΠΑ (2007-2013), είχε αναληφθεί και πραγματώνεται από την ως άνω εταιρεία (ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε).>>.

Η αποστροφή του λόγου του καθ’ ύλη Υπουργού για τις ανά τη χώρα Λιμενικές εγκαταστάσεις, άρα και του δικού μας Λιμανιού,  στην  ομιλία του αυτή,  επί λέξει  είναι :
<< Το λιμάνι των Μεστών στη Χίο και το λιμάνι του Σιγρίου  στη Μυτιλήνη θα μείωναν την διάρκεια του ταξιδιού, το κόστος για τον επιβάτη και το κόστος για την ακτοπλοϊκή εταιρεία. Κανένα από τα δύο δεν λειτούργησαν αποτελεσματικά και παρότι κόστισαν 40 εκατομμύρια το καθένα, κανένα από τα δύο δεν έχουνε σήμερα πλοίο.>>

Η απάντηση του ίδιου  αυτού  Υπουργού ( Επιτελικό του Γραφείο)  στην  14η . επιστολή μου ως επικεφαλής  της επιτροπής αγώνα  για το Λιμάνι Σιγρίου, προς τον  Πρωθυπουργό,  με την οποία ζητούσα την παρέμβασή του για να δρομολογηθούν οι μετά την από 27.12.2014 ένταξη του στο ΕΣΠΑ , αφού μετά  απ’ αυτό, ουδέν είχε γίνει για σαράντα μέρες !!!. Τούτο δε γιατί έτσι  περιοριζόταν ο χρόνος για να εκτελεστεί το έργου μας κατά πολύ ( αφού με 31.12.2015 θα πρέπει να έχει τελειώσει το όποιο έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ).  

<<       ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ
             ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ κ. ΥΝΑ
…………………………………………………………………………Πειραιάς, 13/03/2014
………………………………………………………………………..Αρ. Πρωτ. 249/2014

…………………………………………………………………………..ΠΡΟΣ :  ΩΣ ΠΔ

ΘΕΜΑ: « Απάντηση επί επιστολής».

Σχετ. : α) Η από 11.02.2014 επιστολή σας προς κκ Πρωθυπουργό της Χώρας.
………. β) Το ΑΠ Δ/1034/17-02-2014 έγγραφο από ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ …………. / ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ / ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ  …………….ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ (μπο)
.
1. Σε απάντηση της (α) σχετικής, την οποία οι Υπηρεσίες μας κλήθηκαν να εξετάσουν ενδελεχώς, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
(i) Με την ΑΠ Δ1/ο/3141/01-09-2010 (ΦΕΚ 1505 Β΄) ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας – Υποδομών, Μεταφορών κα Δικτύων η εταιρεία «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» ορίστηκε φορέας υλοποίησης για τη μελέτη ή και την κατασκευή σειράς, έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και αυτό της κατασκευής του λιμένα Σιγρίου Λέσβου.

(ii) Κατόπιν των ανωτέρω, η διαδικασία υλοποίησης και έγκαιρης  κατασκευής των ως  άνω λιμενικών έργων του Σιγρίου εντός της καταληκτικής προθεσμίας για την ολοκλήρωση των διαδικασιών του ΕΣΠΑ ( 2007-2013), είχε αναληφθεί και πραγματώνεται από την ως άνω εταιρεία.

2. Παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας,

                                                               Ο Διευθυντής Επιτελικού Γραφείου κ. ΥΝΑ


                                                                        Πλοίαρχος Λ.Σ. ΜΠΟΤΙΝΗΣ Π.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ
Ι. ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
«ΠΘΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ»
Υπόψη κου Προέδρου
(Αγησιλάου 9 – Ηλιούπολη, 163 46)

ΙΙ. ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ /
 ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ /
 ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
( επί του ΑΠ Δ/1034/17-02-2014 έγγραφο σας) ……………………………………………………………>>

Με εκτίμηση>>

Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.)…..9.11.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: