Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Τα κόκκινα τριαντάφυλλα στο κενοτάφιο στην Καισαριανή



Τα κόκκινα τριαντάφυλλα στο κενοτάφιο στην Καισαριανή

Οι κάλπες των Βουλευτικών εκλογών προχθές το βράδυ, έβγαλαν νικητή το Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς ( ΣΥΡΙΖΑ). Το να γράψω κάτι για τη σημασία του γεγονότος και το μέγεθος αυτού, όταν η Υφήλιος στο σύνολό της από τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο, την Μόσχα, την Ουάσιγκτον ως το Τόκυο και το  Πεκίνο εξ αυτού στην κυριολεξία   σείσθηκε, θα ήταν ανακόλουθο λαμβανομένου  υπ’ όψη του γεγονότος της ελαχιστότητας της  δικής μου γραφής.
Για πρώτη φορά Κυβέρνηση στην Ελλάδα η Αριστερά, πράγμα που πριν δυό –τρία χρόνια μόνο ως σενάριο … σουρεαλιστικής ταινίας θα μπορούσε να το σκεφθεί κάποιος!!!
Το δε μυαλό που θα σκεφτόταν κάτι τέτοιο, το μόνο που θα έλεγαν οι όποιοι ορθολογικά σκεπτόμενοι θα ήταν  ότι … ψηλά πετά!!! Αν όχι κάτι το χειρότερο!!
Και την πρώτη μέρα που ο Αλέξης Τσίπρας ο χαρισματικός αυτός νέος (αναλογίζομαι ότι ο γιός μου είναι συνομήλικός του) ορκίστηκε Πρωθυπουργός έκανε κάποια πράγματα πρωτόγνωρα και σημαδιακά. Θα χυθεί πολύ μελάνι από τους πλέον ειδικούς αναλύοντας και εξηγώντας τα … πεπραγμένα του αυτά της πρώτης του ημέρας ως Κυβερνήτης μας.
Επικεντρώνω τη δική μου παρούσα γραφή, στην από μέρους του Πρωθυπουργού της Ελλάδος κατάθεσης λίγων κόκκινων τριαντάφυλλων στο κενοτάφιο της εκτέλεσης των Ελλήνων πατριωτών στην Καισαριανή . Των  200 εκείνων παλικαριών, αγωνιστών που εκτελέστηκαν στο Σκοπευτήριο της, από τα ανθρωπόμορφα τέρατα της Ναζιστικής Γερμανίας την πρωτομαγιά του 1944.
Με την κίνηση του αυτή ο Πρωθυπουργός μας,  έκανε  έστω και με καθυστέρηση τριών ολόκληρων γενεών αυτό που δεν έκανε κανένας προηγούμενός του. Η Ελλάδα έτσι, έκλινε ταπεινά το γόνυ μπροστά σ’ αυτούς που με το αίμα τους  καθαγίασαν τον ιερό αγώνα της απελευθέρωσης της Πατρίδας  από τα στίφη των σύγχρονων, νέων Ούννων και την τετράχρονη τυραννία τους, που παρά λίγο να  μας ξεκληρίσει σαν ράτσα. Μαζί μ’ αυτά τα παλικάρια της Καισαριανής δικαιώθηκαν και  όλοι οι χιλιάδες Έλληνες που έδωσαν το αίμα τους σ’ όλη τη διάρκεια της Γερμανοκατοχής  για να ριζώσει το δενδρί της Λευτεριάς.
Αλέξη Τσίπρα,
ξέρε ότι η κίνηση σου αυτή δικαιώνει την Ιστορία. Δικαιώνει όλους αυτούς που πίστεψαν το ανά τους αιώνες ¨πιστεύω¨ ημών των Ελλήνων « Μητρός τε πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερο εστίν η πατρίς »

Βεβαίως ο συμβολισμός της κίνησης αυτής θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι μόνο «εσωστρεφής», που ίσως από μόνος του θα αρκούσε. Είναι οπωσδήποτε και «εξωστρεφής». Έχει  ελπίζω, παραλήπτες και αυτούς τους τότε θύτες του Ελληνικού Λαού που με τη δύναμη των όπλων τους μας είχαν καθυποτάξει, αλλά δυστυχώς και σήμερα το ίδιο έχουν κάνει αυτή τη φορά με τη δύναμη του χρήματος.

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

έφερες την Ελπίδα στη χώρα όπως υποσχέθηκες στον προεκλογικό σου αγώνα. Μην την αφήσεις να μαραθεί.

Δρ.Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης                 27.01.2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: