Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ. :Προς τον Πρωθυπουργό καταθέσαμε την 21η επιστολή μας ( η 3η προς κ. Αλέξη Τσίπρα )


Προς τον Πρωθυπουργό καταθέσαμε την 21η επιστολή μας ( είναι η 3η προς κ. Αλέξη Τσίπρα ) και έχει συνημμένες υπρ280 υπογραφές κατοίκων της Αρίσβης και τους Σιγρίου.
<< ΘΕΜΑ : ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ. Η ένταξή του  στο Νέο ΕΣΠΑ (2014-2020) εντατικοποιεί  το νέο αγώνα μας, για να χαθεί για πάντα το αναπτυξιακό αυτό έργου της Λέσβου.

         Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Η  άμεση και πάλι αντιμετώπιση εκ μέρους της καθ΄υμάς Γενικής Γραμματείας, της επιστολής μας της 03 Απριλίου 2015, σε συνδυασμό προς την εκ μέρους των συμπατριωτών μου αυθόρμητη και αθρόα συστράτευση τους στην νέα αυτή προσπάθειά μας, μας δίνει το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να συνεχίσουμε τον αγώνα μας.
Πίστη μας είναι, ότι με την εκ μέρους σας παρέμβαση που ελπίζουμε ότι θα υπάρξει (παρ’ όλο ότι γνωρίζουμε το εξαιρετικά δύσκολο ως αδύνατο  του να γίνει αυτό  άμεσα, ως εκ των δύσκολων εθνικών στιγμών που βρίσκεται η χώρα ), στη «σταυροφορία»  αυτή του λαού του νησιού μας, τελικά θα υλοποιηθεί το θεμελιώδες  αναπτυξιακό αυτό έργο, εντός της επομένης πενταετίας.
Έτσι, αφ’ ενός  μεν θα αναπληρωθεί,
 α) το γεγονός της προσφάτως γενομένης απένταξης του από το ΕΣΠΑ και τελικά το έργο μας  τελικά «λάβει σάρκα και οστά»,
 β) το ότι δεν υλοποιήθηκε αυτό, κατά της προβλέψεις του αρχικού προγραμματισμού του, εντός του Γ! ΚΠΣ ( ως το 2006), κατά κύριο δε λόγο
γ) το ότι ο σχετικός σχεδιασμός της δημιουργίας της Δυτικής Πύλης της Λέσβου, το υπό θεώρηση Λιμάνι, έγινε με υστέρηση ογδονταπέντε ολοκλήρων χρόνων από της απελευθερώσεως του νησιού μας, μόλις το 1997 (χρόνος ανάθεση μελετών).

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Όλοι οι Λέσβιοι όπου κι αν αυτοί βρίσκονται (στο νησί, εδώ στην Αθήνα και στην αλλοδαπή) θεωρούν ότι το έργο αυτό, θα συμβάλλει στην  πολυπόθητη ανάπτυξη της γενέτειρας τους.
Τούτο δε όχι αυτοσκοπικά, αλλά για να μπορέσει το νησί μας να αποφύγει τελικά την ερήμωση του και ακόμη να εξακολουθεί να κατοικείται ως γίνεται εδώ και 3.000 χρόνια με Έλληνες και μάλιστα ευημερούντες.
Τούτος είναι ο λόγος, που ακόμα και οι κάτοικοι μικρών χωριών μας όπως της ιστορικής Αρίσβης προστρέχουν και συμπαραστέκονται στην επιτροπή μας, που τώρα πιά ξεπερνά τα 4.000 άτομα. Ακόμη, είναι προφανής η ίδια στάση των κατοίκων του ιδίου του Σιγρίου. Τέλος, καταθέτουμε με την παρούσα τις αθροιστικά υπερ280 υπογραφές κατοίκων των χωριών μας αυτών .
                                                           Συνημ : Η  ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ  ΙΙ.  με  υπερ280
……………………………      ……… υπογραφές κατοίκων των χωριών μας,  ………………………………………………Αρίσβη αλλά και του ιδίου του Σιγρίου.
   ……………………………………………………    
Με την πρέπουσα τιμή>> 


Δρ.Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης                 24.04.2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: