Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ : Όταν οι άλλοι κάνουν Δημόσιες Σχέσεις μόνο, εμείς δουλεύουμε (IV)………. ΤΕΤΑΡΤΟ


ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ : Όταν  οι άλλοι κάνουν Δημόσιες Σχέσεις μόνο, εμείς δουλεύουμε (IV)………. ΤΕΤΑΡΤΟ.

Χθες είχα τη χαρά, να διαπιστώσω  στην πράξη για μια ακόμη φορά, ότι όταν προσπαθείς για κάτι που αφορά στο γενικό καλό, η ανταπόκρισή που βρίσκεις απ’ όπου χρειάζεται είναι πάντα δεδομένη. Τούτο γιατί έλαβα την με ημερομηνία 08/04/2015 διαβιβαστική επιστολή, που το γραφείο Πρωθυπουργού έστειλε τη νέα ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ για το Λιμάνι μας, την με τη δεύτερη παρτίδα υπογραφών ( αυτή τη φορά των πνευματικών ανθρώπων, επιστημόνων, ενεργών πολιτών της παροικίας των Λεσβίων στην Αθήνα) στο  καθ’ ύλη αρμόδιο φορέα, το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών …. και ειδικότερα στο Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) με την παράκληση-υπόδειξη να αξιολογηθούν τα στη δική μας επιστολή διαλαμβανόμενα. Τούτο, από την πλευρά του Κέντρου λήψεως αποφάσεων ως προς το δικό μας στόχο, το να ενταχθεί στο Νέο ΕΣΠΑ (2014 – 2015) το Λιμάνι μας, αφού ατυχώς αυτό απεντάχθηκε κατά τα γνωστά. Απ’ την άλλη πλευρά, τους συμπατριώτες μου, είδα και πάλι ότι όταν μια προσπάθεια, κίνηση αφορά σε κάτι που στοχεύει στο γενικό καλό, συστρατεύονται όλοι δίπλα σ’ αυτόν που μπαίνει μπροστάρης, σε μια συγκεκριμένη προσπάθεια.
Είχα χρόνια να βρεθώ σε Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας (Αντισσαίων). Έτσι στην προχθεσινή διαδικασία, που έγινε στην ωραία αίθουσά του Συλλόγου στους Αμπελοκήπους (Ελληνορώσων), έφερα τη νέα ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ για το Λιμάνι μας. Αυτή, αφού προέβαλε ο Πρόεδρος της Γ.Σ., π. Πρόεδρος του Συλλόγου, φίλος Γ. Βάλλης, κυκλοφόρησε και υπογράφηκε σχεδόν από το σύνολο των παρόντων.
Για την ομόθυμη υποστήριξη της νέας αυτής προσπάθειάς μου από όλους σχεδόν του συγχωριανούς μου τους της Γ.Σ., στην τοποθέτησή – ομιλία που  έκανα συμβάλλοντας στη διαδικασία (της οποίας υπήρξα ο επισπεύδων), φυσικά βρήκα την ευκαιρία να ευχαριστήσω όλους. Τούτο δε γιατί, με την ενέργειά τους αυτή ως «Λυδίας λίθου» αποτέλεσμα, κατεδείχθει  για μια ακόμη φορά,  το πόσο ξέρουν να εκτιμούν οι συγχωριανοί μου προσπάθειες μου που αφορούν στα κοινά και ειδικότερα σε κάτι που βλέπουν πόσο θα ωφελήσει τη γενέτειρα μας, το νησί μας, τους ανθρώπους του στο σύνολο και ασφαλώς και τους ίδιους.
Βέβαια δεν είναι μόνο αυτά, αλλά και το γεγονός ότι μαθαίνω πως στα χωριά μας η προσπάθεια από καλούς φίλους που πιστεύουν στο στόχο μας και με εμπιστεύονται ως προς το χειρισμό του θέματος μας εντείνεται, με τη συνέχιση της συγκέντρωσης υπογραφών. Ξέρω ότι τούτο μπορεί να στεναχωρεί κάποιους που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι Δημόσιες Σχέσεις, αυτοπροβάλλοντας την μικρότητά τους κυρίως όταν βρούν μπροστά τους μικρόφωνο, άσχετα και αν το βήμα  καθόλου και για τίποτα δεν τους ανήκει.

Δρ. Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.) …21.04.2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: