Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016



 

Προς  ΟΛΣΑ  :  Τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΈΣΒΟΥ να γιορτάονται στις 8 Δεκεμβρίου

<< Δρ. Τάκης Χ. Ιορδάνης                                         Προς τη ΟΛΣΑ  

- Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου ….εις προσοχή Προέδρου

   Λέσβου «ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ» …..κ. Νεκταρίου Βακάλη

-. π. Διευθλυνων Σύμβουλος της Ελληνίκής…………. Κιάφας 9

Βιομηχανίας Όπλων ……………………………… Α Θ Η Ν Α

Αγησιλάου 9  Ηλιούπολη 163 46 

6977503461……………... …………….Κοιν: : Ως πίνακα παραληπτών

…………………………………….………. Αθήνα  5 Νοεμβρίου 2016

 Αξιότιμε κ. Πρόεδρε , 

 Αγαπητέ μου φίλε Νεκτάριε

 Σ’ ευχαριστώ για την από 3 τ.μ. πρόσκλησή σου, να παραβρεθώ στον εορτασμό των Ελευθερίων του νησιού μας της 8ης Νοεμβρίου (ημέρα που το 1912 λευτερώθηκε το μισό και λιγότερο μόνο νησί μας), που θα γίνει αύριο Κυριακή. Δια της παρούσης θα ήθελα να δηλώσω ότι αν ερχόμουν, θα ήμουν ανακόλουθος στα εκ μέρους μου πιά τεκμηριωμένα σχετικώς «πιστεύω» μου, δια των δεδομένων που η Ιστορία έχει καταγράψει,  ότι τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του νησιού μας θα πρέπει να εορτάζονται την 8η Δεκεμβρίου την μέρα δηλ αυτή που το 1912, μετά τη θρυλική μάχη του Κλαπάδου και νίκη των δυνάμεων της Πατρίδας, ελευθερώθηκε και η Βόρεια, και η Κεντρική και η Δυτική Λέσβος, δηλ. ολόκληρο πιά το νησί μας.

Γιορτάζοντας την 8η Νοεμβρίου είναι ως να γιορτάζουμε «τα Φόβια», το σκοτωμό  των 19 ηρώων  στρατιωτικών και ενός καλόγερου της μάχης του Κλαπάδου, τη θανάτωση των 95 Λέσβιων Ελλήνων σ’ όλο το νησί που οι σπάθη των Οθωμανών δυστυχώς τους αποστέρησε τη ζωή, λίγο πριν την λευτεριά  και ακόμη όλα αυτά τα τρομερά που ο αείμνηστος γιατρός της Πέτρας  Ζαφεράκης γράφει : «… (εμείς, εννοιεί τους σκλαβωμένους ακόμη Λέσβιους)  εδώ εδεχόμεθα υποκοπάνους επί κεφαλής, υφιστάμεθα φυλακίσεις και μεταφερόμεθα άνευ αποχρώντος λόγου εις το πραιτώριον, της ιεράς εξετάσεως, τον περιώνυμον Κλαπάδον, εδερόμεθα ανηλεώς διά των βαναυσοτάτων και μάλλον πρωτοτύπων εφευρέσεων και ποικιλοτρόπως» και εντέλει εορτάζουμε τους  παντοίους  προπηλακισμούς, τους εμπρησμούς , τις δηώσεις αλλά και σκοτωμούς ως ο αείμνηστο γιατρός Δ. Ζαφειράκης καταγράφει.

Πλέον αυτών, το χειρότερο  θα ήμουν ανακόλουθος  προς τις σχετικές ενέργειές μου και την αντίστοιχη πρόταση μου τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ 8Η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΑΝΤΊ ΤΗΝ 8Η  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, υιοθετώντας την από το 1913 σχετική πρόταση του αείμνηστου Μηθυμναίου γιατρού της Πέτρας Δημ Ζαφειράκη που υπέβαλα και πρωτοκολλήθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου στο Γενικό Γραμματέα της, την 1/11/2016. (Συνημ. 1).

Στο έγγραφό μου αυτό, κλείνοντας   παρακάλεσα τον κ. Γενικό, να το προωθήσει σε όποιον αρμόδιο της Πολιτείας θα πρέπει που θα λάβει ώστε να ληφθεί η σχετική απόφαση.

Θεωρώ ότι όντας η ΟΛΣΑ ο πολιτιστικός φορέας όλων των Λεσβίων της Αθήνας των από όλα τα χωριά του νησιού μας, θα υιοθετήσετε και εσείς την προ αιώνος πρόταση του γιατρού Ζαφειράκη και θα στηρίξετε το υπό θεώρησης αίτημά μου.

Τέλος, σας κάνω γνωστό ότι θα παραβρεθώ στον εορτασμό των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ της 8ης Δεκεμβρίου στο Σύλλογό  Σκαλοχωριτών την Κυριακή 11.12.2016, ο οποίος επί έτη πράττει αντίστοιχα.

Το να διαβάσετε το παρόν αύριο στην εορτή που έχετε, θα ήταν σόλικο και εκτιμώ απίθανο. Παρ’ όλα αυτά, η με όποιον τρόπο διάδοση, της εν λόγω πρότασης μου που επαναφέρει ύστερα από 103 χρόνια την πρόταση ανθρώπου που βίωσε τα τραγικά αυτά γεγονότα κατά την αποφράδα περίοδο 8 Νοεμβρίου -  8 Δεκεμβρίου 1912, οπωσδήποτε θα συμβάλει στην αποστρέβλωση των επί ένα αιώνα τώρα στρεβλωμένων σχετικώς πραγμάτων.

Με πολλούς χαιρετισμούς και εκτίμηση

Δρ. Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης

 …………………………………………………………….  Συνημ. 1

 
Πίνακας  Παραληπτών

 1)   Περιφερειάρχης  Βor. Αιγαίου  κ.  Χριστιάννα Καλογήρου
2)  Θεματικοί και οι Γεωγραφικοί Αντιπεριφερειάρχες
 3) Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του Ν. Λέσβου  
κ.κ. Γ.Πάλλης, Χ.Αθανασιου, Κ.Τάσσος  ,
 4)   Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής
 5)  Δήμαρχος της Λέσβου κ. Σπύρος Γαληνός
6)  Θεματικοί και οι Γεωγραφικοί Αντιδήμαρχοι του Δήμου Λέσβου
7) Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες  Λέσβου
8) ΟΛΣΑ και πρωτοβάθμιοι Παροικιακοί Σύλλογοι
9). Τα ΜΜΕ Λέσβου και ο Παροικιακός τύπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: