Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ ΛΕΣΒΟΥ : Συνεχίζουμε ...

ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ ΛΕΣΒΟΥ : Συνεχίζουμε ...

Η επιστολή (8η) που θα πρωτοκολληθεί αύριο στο γραφείο του Πρωθυπουργού,ακολουθεί . Η επιτροπή μας δυναμώνει με την ημέρα αφού με τους Σκαλοχωρίτες και Μηθυμναίους που έχουν υπογράψει τη Διακήρυξη και συνοδεύουν την 8η αυτή επιστολή μας έχουμε ξεπεράσει ήδη τα 3,000 μέλη. Συνεχίζουμε ...
<<
……………………………………………………………………Αξιότιμο 
Δρ Παναγ. Χ. Ιορδάνης( Ph. D.) …..……………… Πρόεδρο της Ελληνικής 
- Επικεφαλής της Επιτροπής Αγώνα …...Κυβερνήσεως και Πρωθυπουργό
- Πρόεδρος του Συνδέσμου για……… ………………… κ. Αλέξη Τσίπρα
την Ανάπτυξη της Λέσβου………………………...……Μέγαρο Μαξίμου
« ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ »……………….…………….….ΑΘΗΝΑ
- π. Διευθύνων Σύμβουλος της
Ελληνική Βιομηχανίας Όπλων….…….…….…Κοιν.:Ως Πίνακα Παραληπτών 
- Αγησιλάου 9 - Ηλιούπολη 163 46 
Τηλ.- Fax 210 9737053 κιν. 6977503461…….……..Αθήνα, 12 .Ιανουαρίου 2017



ΘΕΜΑ : ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΕΡΑΣ …………ΛΕΣΒΟΥ . Ο χιονιάς αυτών των ημερών, κατέδειξε στην πράξη την ………….επιτακτικότατα για άμεση υλοποίησή του αιτήματος αυτού.

Σχετ.: 1) Το έγγραφό μας της 25ης Ιουλίου 2016, υπ΄αριθ, πρωτ 3795/ …………/25.072016
……...2) Το έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής …………Μεταρρύθμισης, υπ’ αριθ.πρωτ. οικ.27460/31.08.2016. 
3) Το έγγραφό μας της 26ης Σεπτεμβρίου 2016, υπ΄αριθ, πρωτ 4374 / …………/ 27.09.2016
4) Το έγγραφό μας της 20ης Οκτωβρίου 2016, υπ΄αριθ, πρωτ 4622 / …………/ 21.10.2016
………5) Το έγγραφό μας της 13ης Νοεμβρίου 2016, υπ΄αριθ, πρωτ 4839 / …………/ 16.11.2016
6) Το έγγραφό μας της 20ης Νοεμβρίου 2016, υπ΄αριθ, πρωτ 4896 / …………/ 21.11.2016 
7) Το έγγραφό μας της 27ης Νοεμβρίου 2016, υπ΄αριθ, πρωτ 4995 / …………/ 30.11.2016 
8) Το έγγραφό μας της 16ης Δεκεμβρίου 2016 , υπ’ αριθ, πρωτ 5234 / …………/ 16.12.2016



Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,



Η επιθυμία, που έχει πιά μετατραπεί σε βούληση για το ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ ΛΕΣΒΟΥ έχει διατρέξει το σύνολο του κοινωνικού ιστού των Λεσβίων, τόσο της γενέτειράς μας όσο και του παροικιακού δυναμικού του λεκανοπεδίου της Αττικής. 
Την τελευταία επιστολή μας συνόδευαν 150 υπογραφές στη ΔΙΑΚΉΡΥΞΗ μας μελών του επίλεκτου τμήματος του παροικίας Λεσβίων της Αθήνας, αυτού των Μεσοτοπιτών. Τώρα την σειρά τους παίρνουν οι Σκαλοχωρίτες, άλλο ένα δυναμικό, προοδευτικό και πάντα στην πρωτοπορεία των κοινωνικών αγώνων τμήμα των Λεσβίων της Αττικής. Την επισυναπτόμενη Διακήρυξή μας
υπογράφουν 106 μέλη του Συλλόγου, αλλά και μόνιμοι κάτοικοι του Σκαλοχωρίου (Συνημ. 1). Έτσι και με το Σκαλοχώρι, το ένα μετά το άλλο τα χωριά της Δυτικής Λέσβου συστρατευόμενα, συμπληρώνουν και πυκνώνουν τις τάξεις του αγώνα μας. 
Πέραν των του Σκαλοχωρίου κατά τα πιο πάνω, την παρούσα επιστολή μας συνοδεύουν και 135 υπογραφές στη Διακήρυξης μας, κατοίκων της ιστορικής Μήθυμνας ( Συνημ.2). Κατ’ αυτό τον τρόπο σηματοδοτείται πως μετά τη Δυτική Λέσβο και οι κάτοικοι της Βόρειας Λέσβου συνενώνονται μαζί μας, ενδυναμώνοντας τον αγώνα μας. Το γεγονός ότι σύγχρονοι Μηθυμναίοι, απόγονοι της άλλοτε κραταιάς, δεύτερης πόλεως της κλασικής αρχαιότητας του νησιού μας, υιοθετούν το ότι ο Δήμος Λέσβου το μόνο που προσέφερε στο νησί από συστάσεως του είναι αταξία εκ της αδυναμίας να διοικηθεί όπως πρέπει για να υπάρξει σωστός υπηρέτης των δημοτών του και έτσι υπογράφουν και αυτοί το να σπάσει πιά τούτος, καταδεικνύει σημειολογικά τη σημαντικότητα του πράγματος.
Πέραν των ως τώρα, στις προηγούμενες επτά επιστολές μας σχετικώς αναφερθέντων κατά του Δήμου Τέρατος Λέσβου, οι όποιες ως τώρα ανοχές κάποιων προς το μόρφωμα αυτό, εξανεμίσθησαν αυτές τις τελευταίες μέρες που οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες με το χιονιά χτύπησαν άσχημα το νησί μας. Επί μία κοντά εβδομάδα, ο βίος των Λεσβίων κατέστη αβίωτος (αποκλεισμένα - απροσπέλαστα χωριά, αποκλεισμένα σπίτια εντός αυτών, αδυναμία στήριξης των δραστηριοτήτων υπαίθρου - γεωργίας και κυρίως κτηνοτροφίας, , κ.άλ.- , διακοπή ρεύματος, υδροδότησης, κ.λπ.) εκ του περιορισμένου αριθμού υπευθύνων επιτελικού επιπέδου εν σχέσει προς τις σχετικές ανάγκες τις εκ του μεγέθους του φυσικού φαινομένου προκύψασες, της έλλειψης συντονισμού, της μη διαθεσιμότητας των απαιτουμένων μέσων, υλικών, μηχανημάτων και προσωπικού και της εν γένει αναποτελεσματικότητας, καταδεικνύοντας κατά τον πλέον τραγικό τρόπο ότι « ο βασιλιάς είναι γυμνός».
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Περαίνοντας , θα θέλαμε να κλείσουμε την παρούσα, με την ακροτελεύτια πρότασή των προηγουμένων τριών 5ης , 6ης και 7ης , προς υμάς επιστολών μας, ήτοι :
« Σύνθημα μας είναι πιά, το :
“ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ.” 
Προσβλέπουμε, το γράφουμε και πάλι, στη δική σας παρέμβαση ώστε να υπάρξει η απαιτούμενη πολιτική λύση, σ’ αυτό που όλος ο ΛΕΣΒΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ αξιώνει. Το « ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ».
Έτσι, θα ξεπεραστούν τα όποια άλλοθι στο να μη γίνει ποτέ το σπάσιμο του Δήμου Λέσβου που ίσως κάποιοι απεργάζονται ή και κάποιοι άλλοι για δικούς του λόγους δεν θέλουν, ως αποτέλεσμα «ατυχήματος» εκ της ερευνούμενης από την επί του θέματος επιτροπή του Υπουργείου «σχετικής αναγκαιότητας (προς τούτο), βάσει αντικειμενικών κριτηρίων» όπως μας απήντησε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Εσωτερικών στην πρώτη προς υμάς επιστολή μας ( σχετ.1.)» 
………………………………………………………Με τιμή
-Συνημ. 1 ) Η Διακήρυξή μας φέρουσα τις υπο-
γραφές 150 μελών του Συλλόγου Σκαλοχωριτών 
και κατοίκων της γενέτειράς τους
Συνημ. 2 ) Η Διακήρυξή μας φέρουσα τις υπο-
γραφές 135. κατοίκων της ιστορικής Μήθυμνας )

 





Πίνακας Παραληπτών 
1) Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Χρ. Καλογήρου 
2) Οι Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του Ν. Λέσβου 
…κ.κ. Γ. Πάλλης, Χ. Αθανασίου, Σ. Τάσσος 
3) Δήμαρχος της Λέσβου κ. Σπ. Γαληνός
4 Δημοτικές, Τοπικές Κοινότητες Λέσβου 
5) Μέλη της Επιτροπής της Ερεσού 
6)Τα ΜΜΕ Λέσβου και ο Παροικιακός τύπος.
7) ΟΛΣΑ και πρωτοβάθμιοι Παροικιακοί Σύλλογοι >> 
>>

Δεν υπάρχουν σχόλια: