Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

« Αλλά “ποιεί τη νήσσα” για την αυθαιρεσία» / ΕΜΠΡΟΣ, για τον Αντιδήμαρχο Ερεσού - Αντίσσης,

«Πλατεία Ήρωα Αριστ.Φ.Μαραγκού», συνέχεια. 
ΕΜΠΡΟΣ Μυτιλήνης / ΒΗΜΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ 16 Μαρτίου 2017.

«Ο αντιδήμαρχος Ερεσού-Αντίσσης, Μιχ. Ρούσσης, απαντά στο «Ε» για την πλατεία
Αλλά «ποιεί τη νήσσα» για την αυθαιρεσία!
Άμεση ήταν η απάντηση του αντιδημάρχου Ερεσού-Αντίσσης, Μιχ. Ρούσση, στο δημοσίευμα του «Ε» σχετικά με την αυθαιρεσία στην πλατεία της Άντισσας, που φέρει το όνομα του εκτελεσθέντα από τους Γερμανούς, Αριστ. Μαραγκού. Η απάντηση Ρούσση έχει ως εξής:
«Κύριε Διευθυντά,
Αναφορικά με το δημοσίευμα της έγκριτης εφημερίδας σας σχετικά με την “Πλατεία Ήρωα Αριστείδη Μαραγκού”, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής: 
Ο χώρος αυτός, που με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερεσού-Αντίσσης ονομάστηκε προς τιμή του εκτελεσθέντος από τους Γερμανούς “Πλατεία Ήρωα Αριστείδη Φ. Μαραγκού”, είναι γνωστός στους κατοίκους της Άντισσας και ως πλατεία “Πέρα” και γι’ αυτό το λόγο κατά τις εργασίες πλακόστρωσης της πλατείας, προ δεκαετίας, γράφτηκε η ονομασία αυτή στο δάπεδό της. 
Ήδη από τη Δημοτική Ενότητα Ερεσού-Αντίσσης έχουν κινηθεί οι σχετικές διαδικασίες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για την επανατοποθέτηση των πινακίδων με το όνομα του Ήρωα Αριστείδη Μαραγκού στην εν λόγω πλατεία της Άντισσας.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
Ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ερεσού-Αντίσσης
Ρούσσης Μιχαήλ»
(σ.σ.) Ο αντιδήμαρχος κ. Ρούσσης, ενώ σπεύδει να σημειώσει ότι έχουν κινηθεί οι σχετικές διαδικασίες για την επανατοποθέτηση των πινακίδων με το όνομα του τιμηθέντος συγχωριανού τους στην πλατεία, δεν κάνει καμιά αναφορά σε αυτήν καθ’ αυτήν την αυθαιρεσία, την οποία και σχολίασε το σχετικό δημοσίευμα του «Ε», την τοποθέτηση δηλαδή στην πλατεία λίθινων γραμμάτων με την πρότερα ονομασία της ως «Πλατείας Πέρα», που ομολογουμένως είναι γνωστή. Ακύρωσε έτσι στην πράξη τη μετονομασία της πλατείας σε «Πλατεία Ήρωα Αρ. Μαραγκού» ως ελάχιστη τιμή από τη γενέτειρά του στο πρόσωπο του ανδρός.
Προφανώς, αν η αυθαιρεσία αυτή από την πλατεία δεν εξαλειφθεί, για την οποία δεν υπήρξε καμιά σχετική απόφαση, η μετονομασία με το όνομα του τιμώμενου ήρωα θα τελεί υπό μόνιμη απαξίωση και αυτό δεν τιμά κανέναν από τους τοπικούς εκπροσώπους της περιοχής, ούτε και τη δημοτική αρχή, που ανέχονται -αν δεν προκρίνουν- την αυθαιρεσία για την οποία οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου έχουν ήδη τοποθετηθεί υπέρ της αποκατάστασης της πλατείας με την αφαίρεση των λίθινων στοιχείων. Είναι θέμα σεβασμού των αποφάσεων, αλλά κυρίως σεβασμού σε εκείνους που τιμάμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: