Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΣΒΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΟΛΣΑ), συστρατεύεται στο ...



Η  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΣΒΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΟΛΣΑ),
συστρατεύεται στο να
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ  , ΩΣ ΛΕΣΒΙΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ,  ΤΟ  ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΜΑΣ Ο ΟΔΙΚΟΣ  ΑΞΟΝΑΣ  ΚΑΛΛΟΝΗΣ – ΣΙΓΡΙΟΥ   ΝΑ  ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ  ΓΙΑ  ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.

Στις 27.Μαίου   πρωτοκολλήσαμε στο Γραφείο του Προέδρου της Βουλής ως ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΚΑΛΛΟΝΗΣ – ΣΙΓΡΙΟΥ επιστολή. μετά  «την παραπομπή και του έργου «Οδικός Άξονας   Καλλονής  -  Σιγρίου στη Λέσβο», από τον καθ’ ύλη Υπουργό στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, παρεμβαίνοντες υπέρ του θεμελιώδους για το νησί μας αυτού οδικού άξονα. Τούτη ανήρτησα τότε και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Μ.Κ.Δ.)

Στις , 6  Ιουνίου 2017 σε ΑΝΟΙΚΤΗ   ΕΠΙΣΤΟΛΗ  που επίσης ανήρτησα  στα Μ.Κ.Δ, μεταξύ άλλων  έγραφα:

 <<…  Η από μέρους του οποιουδήποτε μπορεί να στηρίξει την προσπάθειά μας κατά όποιο τρόπο θεωρεί πρόσφορο είναι καλοδεχούμενη αλλά και αναμενόμενη . Είναι κρίμα, το μοναδικό ουσιαστικά έργο κλίμακος που γίνεται στο νησί μας (εξαιρουμένου του προ 60 χρόνων γενομένου Λιμανιού της Μυτιλήνης) από της απελευθερώσεως του προ 102 χρόνων, να σταματήσει. Το σταμάτημα αυτού συνεπάγεται και την μη εκτέλεση του άλλου μεγάλου έγρου για τη Δυτ. Λέσβο, το Λιμάνι του Σιγρίου. Οι συνέπειες αυτών, τελικά η παντελής ερήμωση των χωριών μας…>>

Ευτύχησα να ιδώ παρεμβάσεις υπέρ του έργου από κοινωνικούς φορείς του νησιού μας μεγάλης εμβέλειας και σημαντικότητας,.  όπως της ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΛΕΣΒΟΥ, ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ και σήμερα μετά τη σχετική πληροφόρηση που είχε την καλοσύνη να μου δώσει ο ίδιος ο Πρόεδρος της, καλός φίλος Νεκτάριος Βακάλης, η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΣΒΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΟΛΣΑ).
Η εκ μέρους των φορέων αυτών παρέμβαση μαζί και με εκείνη της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΚΑΛΛΟΝΗΣ – ΣΙΓΡΙΟΥ που εκπροσωπούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κοινωνία της Λέσβου, τόσο των μονίμων κατοίκων της όσο και των του παροικιακού δυναμικού των Λεσβίων στην Αθήνα, πιστεύω ότι θα αποτελέσουν την κρίσιμη μάζα και μαζί με τις θετικές παρεμβάσεις  των όποιων  θεσμικά υπευθύνων της Λέσβου ,  θα  δράσουν καταλυτικά στη λήψη της πρέπουσας απόφασης από τον Υπουργό Χρ. Σπίρτζη και κατ΄ επέκταση την Κυβέρνηση.
Σε τελική ανάλυση η Ελληνική Πολιτεία πάντοτε παρέβλεπε ή και αγνοούσε την ύπαρξη του ευλογημένου νησιού μας. Ας μας δώσει έστω και καθυστερημένα ύστερα από 102 χρόνια  ελεύθερου εθνικού βίου, ένα σύγχρονο δρόμο 46 περίπου χιλιομέτρων που θα αντικαταστήσει αυτόν τον 55 περίπου χιλιομέτρων που η Οθωμανική διοίκηση μας κατέλειπε και που κατασκεύασε πριν 150 περίπου χρόνια.   

Δρ. Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D)   ………………….12.07.2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: