Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

«Εις τας Ελληνικάς καλένδας» ο οδικός άξονας Καλλονής – Πέτρας;;!

 

«Εις τας Ελληνικάς καλένδας» ο οδικός άξονας Καλλονής – Πέτρας;;!

 Είναι αλήθεια ;;

 Μόλις προ ολίγου από εγκυροτάτη πηγή πληροφορήθηκα ότι ο δρόμος Καλλονής – Πέτρας μετατίθεται …  « εις τας Ελληνικάς καλένδας».

Ενώ η όλη διαδικασία βρισκόταν στη φάση της υπογραφής της σχετικής συμβάσεως κατασκευής του έργου, κάτοικοι της περιοχής Αγίας Παρασκευής απ’ ότι μου ελέχθη, έκαναν προσφυγή κατά της κατασκευής του, γιατί λέει τους κόβει κάποια χωράφια.

Τούτη η προσφυγή έλαβε χώρα την Τετάρτη 7 τ.μ.

Είναι αλήθεια τραγικό ένας αναπτυξιακός άξονας που είχε εξαγγελθεί το 1999 μαζί με τον Καλλονής – Σιγρίου (τούτος βρίσκεται στη φάση της κατασκευής, πιά προς ολοκλήρωσή του) να υποδαυλίζεται καταστροφικά η κατασκευή του κατ’ αυτό τον τρόπο !

Χρόνια 20 είχαν περάσει και ο άξονας αυτός είχε μείνει «κατεψυγμένος» στις μελέτες που είχαν ολοκληρωθεί, είναι αλήθεια, με μεγάλη καθυστέρηση, το 2014!  Από τότε κανείς ταγός της εξουσίας της Λέσβου δεν το είχε αγγίξει. Και ήρθε η σημερινή Περιφερειακή αρχή το Φθινόπωρο του 2019 να το βάλλει σε απόλυτη προτεραιότητα των στοχεύσεων της και μάλιστα χρηματοδοτώντας το ( όχι όπως έγινε για τον Καλλονής – Σιγρίου από το Υπουργείο) για το καλό του νησιού μας και των κατοίκων του. Και τα κατάφερε.  Κατάφερε να το «αποψύξει», να ολοκληρώσει όλα τα διαδικαστικά και γραφειοκρατικά και να το δημοπρατήσει προς κατασκευή του. Όταν με την προσφυγή και την μετάθεσή της κατάσκευής του σε μέλλον άγνωστο, «ευνουχίζεται» η τουριστική ανάπτυξη της ναυαρχίδας του Τουρισμού του νησιού μας (Μήθυμνα, Πέτρα, Εφταλού, Άναξος), σε ποια τουριστική ανάπτυξη μπορούμε να προσβλέπουμε για όλη τη Λέσβο;  Την Τουριστική ανάπτυξη που θα μπορούσε να σταματήσει τη μιζέρια, την υπανάπτυξη και την πληθυσμιακή συρρίκνωση του τόπου μας. Αυτού, που σε περίοδο μικρότερη του ενός αιώνος έχει χάσει το ~ 45% του πληθυσμού του. Απώλεια που την υφίστανται συνολικά τα χωριά μας. Απώλεια που έχει κάνει τούτα να μετατρέπονται σε απέραντα γηροκομεία και προοδευτικά σε ανατριχιαστικά νεκροταφεία.     

Άραγε αυτοί που έκαναν την εναντίον του έργου προσφυγή αντιστάθμισαν το όποιο προσωπικό όφελος με την μεγάλη αυτή απώλεια για το κοινό καλό και την πρόοδο όλης της Λέσβου;

Τελειώνοντας, αναρωτιέμαι, θα μπορέσουν να αντέξουν την κατακραυγή που θα δεχθούν απ’ όλους τους Λέσβιους και όχι μόνο;!  

11.09.2021

Δεν υπάρχουν σχόλια: