Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ Η ΛΟΓΙΚΗ.

 ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ Η ΛΟΓΙΚΗ. 

Στις 30 Μαΐου έστειλα στην Κοινότητα Αντίσσης, στον Δήμο Δυτικής Λέσβου, και στα ΜΜΕ το κείμενό μου με τίτλο “ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ Ή ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ”, ως ακολουθεί: 

<<ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ Ή ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ 
Η κρήνη στην Κεντρική Πλατεία της Άντισσας,  μετά από ενέργειες ποίων;; φέρει σήμερα μια πινακίδα με χρυσίζον υπόβαθρο, στο οποίο αναγράφεται:
                               «              Δωρεά
                                        Ιωάννη Φωτιάδη
                                                   1918           ».
Τούτο αποτελεί Ιστορική Παραχάραξη αφού:

1)              Ο Γιάννης Φωτιάδης το 1918 ήταν στρατιώτης, μαχόμενος όπως όλοι οι άλλοι της ηλικίας του στις τότε πολεμικές δράσεις της πατρίδας.
2)              Η κρήνη αυτή κατασκευάστηκε  κατά την αποφράδα περίοδο της Γερμανοκατοχής και συγκεκριμένα επί προεδρίας Παύλου Χατζηγεωργίου  μεταξύ της περιόδου  29/7/1943 – 27/8/1944.
3)              Κατασκευάστηκε την ίδια περίοδο που πλακοστρώθηκε η Κεντρική πλατεία του χωριού, όταν για να εξασφαλίσουν την επιβίωση  όσοι δούλευαν εκεί πληρωνόντουσαν σε είδος (ψωμί κυρίως), από την συγκέντρωση σιτηρών που είχε εξασφαλίσει το σχετικό σχέδιο του Ιωάννη Φωτιάδη σε συνεννόηση με του γεωργούς και γενικά τους εισοδηματίες της Άντισσας. 
4)              Κατασκευαστής  της καλλιμάρμαρης αυτής βρύσης ήταν ο μαρμαρογλύπτης  Κώστας Φιλίππου, ο με το προσωνύμιο   Καρακώστας που σκοτώθηκε στη μάχη του «Αητού» το 1947. 
5)              Τα γραμμένα στην Πινακίδα αυτή αυτοδιαψεύδονται από το εγχάρακτο στην μαρμάρινη στήλη  της βρύσης αυτής, που επί λέξει γράφει:  
                             «                1943 
                                 ΚΟΙΝΟΤΗΣ ΑΝΤΙΣΣΗΣ
                                 ΥΔΩΡ ΜΕΝ ΑΡΙΣΤΟΝ..        »
Ύστερα από τα προαναφερόμενα αυτό το οποίο εύλογα προκύπτει, είναι το εάν η ενέργεια αυτή των ποίων;;;  αποσκοπεί στο ΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ή εξυπηρετεί την κάποια ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ;;!!
Αυτό που άμεσα απαιτείται είναι αυτοί οι ποίοι, να πάνε άμεσα να απομακρύνουν την παραχαράζουσα την Ιστορία των πραγμάτων της ιστορικής πλατείας της γενέτειράς μας.
Άλλως τούτο να κάνει εί δυνατό σήμερα η σημερινή Κοινοτική Αρχή.
Αν τούτο δεν γίνει δεν υπάρχει άλλη  λύση παρά η προσφυγή στους διατεταγμένους θεσμούς της Πολιτείας για να απαλείψει το απαράδεκτο αυτό Ιστορικό  ανοσιούργημα.>>

Πληροφορούμαι, ότι αυτοί οι ποίοι, ήδη απομάκρυναν τη Πινακίδα, το Ιστορικό αυτό ανοσιούργημα όπως έγραφα.
Δηλαδή ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ Η ΛΟΓΙΚΗ.
Εκείνο όμως που πρέπει να απαντηθεί είναι, αυτοί οι  ποίοι που τοποθέτησαν την εν λόγω πινακίδα,  το έπραξαν εν αγνοία της Κοινοτικής μας Αρχής και ειδικότερα εν αγνοία του Προέδρου της Κοινότητάς μας;

Δρ. Παναγιώτης (Τάκης) Ιορδάνης
Μεταλλειολόγος - Μεταλλουργός Μηχ. ΕΜΠ.
Ph.D. (Bath University, U.K.)
Αναπλ. Γραμματέας  Δ.Σ. ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ
Tel.: +30 69 77 50 34 61
e-mail (personaltakisiord@yahoo.gr
Facebook : Τάκης Ιορδάνης
LinkedIn : Takis Iordanis

Δεν υπάρχουν σχόλια: