Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Όταν οι καμαρώνοντες για το μπόϊ τους κατά το ηλιοβασίλεμα, πράττουν και λένε κατά το μπόϊ τους

 

Κάποιοι καμαρώνουν για το μπόϊ τους όταν βλέπουν τη σκιά τους το ηλιοβασίλεμα. Τούτοι, συνηθίζουν  να κάνουν έργα, να  λένε λόγια ή ακόμη και να γράφουν κείμενα  κατά το μπόϊ τους.

Από την Αρχαιοελληνική γραμματεία στην οποία έχει αποθησαυριστεί η σοφία των αιώνων, αντλώ το "δεν έχουμε ανάγκη της γνώμης των πολλών, αλλά αυτή των ειδημόνων ".

Στην περίπτωσή μας, ειδήμων, μεγαλύτερος από τον π.Πρύτανη του Ε.Μ.Πολυτεχνείου και νυν Περιφερειάρχη Βορ. Αιγαίου κ. Κώστα Μουτζούρη, ασφαλώς και δεν θα μπορούσε να υπάρξει.
Κατά την Κυριακή 27 Αυγούστου 2023. η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ  για τον "Οδικό Άξονα Καλλονής - Σιγρίου", πραγματοποίησε στο Σκαλοχώρι Λέσβου την 4η Ολομέλειά της, προς το σκοπό του τερματισμού της δράσης της εν όψει της ολοκλήρωσης,   με επιτυχία του 20χρονου έργου της. Τούτο αφού επρόκειτο να δοθεί  στην  χρήση του Λεσβιακού κοινού  αλλά και των επισκεπτών του νησιού μας τελειωμένος, ο θεμελιώδους σημασίας για την ανάπτυξη της Δυτικής Λέσβου αλλά και όλου του νησιού,  ο 46.664 μέτρα,  οδικός αυτός άξονας.

 Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης είχε την ευγενική καλοσύνη να μας στείλει τον χαιρετισμό του, τoν οποίo παραθέτω ως ακολουθεί:

 << ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 
Ταχ. Δ/νση: Π. Κουντουριώτη 1\
Τ.Κ.: 81 132 Μυτιλήνη                                      

(: 22513 52101-103
6   : 22510 46652                                                      
Emailpv@pvaigaiou.gov.gr  

URLhttp://www.pvaigaiou.gov.gr                            

                                               Μυτιλήνη 26 Αυγούστου  2023

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ

«Χαιρετίζω την 4η Ολομέλεια  του Συλλόγου Αγώνα για τον οδικό Άξονα Καλλονής Σιγρίου  που σήμερα 27.8.2023  τερματίζει νικηφόρα τον αγώνα της  με την ολοκλήρωση του σκοπού για τον οποίο δημιουργήθηκε.   Λυπάμαι που ανειλημμένες υποχρεώσεις μου με εμποδίζουν να είμαι κοντά σας , στην σημερινή πανηγυρική συνάντηση.   Όμως αυτό δεν με εμποδίζει να συνεορτάζω μαζί σας για την ευόδωση μιας προσπάθειας που αναπτερώνει το ηθικό και γιγαντώνει τη πίστη ,κατά το     «Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο , για κάποιον που θα προσπαθήσει» (Μέγας Αλέξανδρος 356-323 π.Χ.).   Από το 2003 που δημιουργήθηκε η πρώτη Επιτροπή Αγώνα και μέχρι σήμερα,  έχει  «τρέξει πολύ νερό στο αυλάκι» και έχουν γίνει πολλές παρεμβάσεις, αγωνιστικές διαμαρτυρίες, επισημάνσεις , έγγραφα και επιστολές, συναντήσεις και αιτήσεις, όλες για τον ίδιο σκοπό που ένωσε τις δυνάμεις όλων.  Όλες υποκινούμενες από την αγάπη όλων σας , για το καλό του τόπου, το όραμα και ένα  μέλλον που να  αξίζει στο καθένα  και στην επόμενη γενιά. Θέλω να σας ευχαριστήσω  όλους και να σας συγχαρώ για την προσπάθεια. ...>>
Η επιτροπή στην οποία αναφέρεται ο κ. Περιφερειάρχης, είναι αυτή που  δημιούργησα το 2003 και ως Πρόεδρός της με συνέπεια, συνέχεια και πίστη στο σκοπούμενο υπηρέτησα και είχα εργαστεί, για να έχουμε τη χαρά σήμερα η γενέτειρά μας να διαθέτει ένα δρόμο συγχρόνων προδιαγραφών οδοποιίας που αντικατέστησε τον καράδρομο που μας κατελειπε ο Αβδουλ Χαμιτ ο αιμοσταγής και  που αναμφισβήτητα θα συμβάλει στην ανάπτυξη του τόπου μας αλλά κι όλου του νησιού μας.

2 Ιουλίου 2024


Δεν υπάρχουν σχόλια: