Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Της ΟΛΣΑ «κατόρθωμα», αλλά και άλλων.. ΔΕΗ ΤΕΛΟΣ. !


Της ΟΛΣΑ «κατόρθωμα», αλλά και άλλων.
Η ΔΕΗ ανακαλεί τις στο νησί μας άδειες  ηλεκτροπαραγωγής της, ισχύος 140 MW.  

« Τέλος, επισημαίνεται ότι η ΔΕΗ Α.Ε. έχει αιτηθεί την ανάκληση αδειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Λέσβο συνολικής ισχύος 140 MW

Τούτο πολύ απλά σημαίνει ότι η ΔΕΗ δεν πρόκειται να κάνει κανένα εργοστάσιο στο νησί μας.
Αυτό το μαθαίνουμε από τον Πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.) Δρ. Ν.Μπουλαξή με το έγγραφο του προς εμάς (ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ), της 25ης  Νοεμβρίου 2019.   
Έτσι βλέπουμε ότι ατυχώς, τελικά, το νησί μας έχασε την ευκαιρία, να «κερδίσουμε» το εργοστάσιο των 120 MW, προϋπολογισμού 155.000.000 Ευρώ, κατά  το επιχειρησιακό σχέδιο της ΔΕΗ, όπως με είχε πληροφορήσει εγγράφως το 2008, ο τότε Πρόεδρος της Τάκης .Αθανασόπουλος.  
Τη δεκαετία    του ’90,  μετά και τη σχετική απόφαση του Νομαρχιακού μας Συμβουλίου,  η ΔΕΗ είχε πάρει την απόφαση να κατασκευάσει το καινούργιο εργοστάσιο της στην Καράβα. Όμως τότε  συμπατριώτες  με επικεφαλείς τους φίλους Μανταμαδιώτες εναντιώθηκαν σ’ αυτό   προσφεύγοντας στο ΣτΕ.
Προκειμένου να  μη  χαθεί η ευκαιρία  το νησί μας να λύσει το ηλεκτρενεργειακό του πρόβλημα μόνιμα και αφού κατάφερα να πείσω τέσσερις(4) τότε Δήμους μας (Καλλονής, Πέτρας, Πλωμαρίου κι Ερεσού-Αντίσσης) κάναμε  παρέμβαση στο ΣτΕ υπέρ του έργου και της ΔΕΗ.
Εν όψει της παρεμβάσεως μας αυτής στο ΣτΕ,  απευθύνθηκα επίσης και μάλιστα  εγγράφως στην ΟΛΣΑ. Η απάντησή  της απορριπτική, υπογραφόταν απ’ τους τότε, πρόεδρο Γ. Κατσικάτσο και γεν. γραμματέα Ν. Παπαϊωάννου, ως ακολουθεί: «Το ΔΣ της ΟΛΣΑ στην τελευταία συνεδρίαση του, της 12.1.2001 αφού έλαβε υπόψη σχετική επιστολή (12ου 2000) του κ. Ιορδάνη Τάκη ασχολήθηκε για μια ακόμη φορά με το σοβαρότατο πρόβλημα της Ηλεκτρικής Ενέργειας που αντιμετωπίζει το Νησί μας.
Μετά από έντονο προβληματισμό και μακρά συζήτηση πάρθηκε από το ΔΣ ομόφωνα η παρακάτω απόφαση. Ο κύριος Ιορδάνης, αν και ιδιώτης και διορισμένος Διευθύνων Σύμβουλος στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΠΛΩΝ (ΕΒΟ), έχει αναλάβει αυτόκλητα να επιλύσει το πρόβλημα ενέργειας για το Νησί μας, πράγμα το οποίο έχει υποχρέωση να φέρει εις πέρας η Πολιτεία και κατ’ επέκταση η Διοίκηση της ΔΕΗ. Πιο συγκεκριμένα ο κύριος Ιορδάνης, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του να καταλάβει εξ απήνης τους κκ. Συνέδρους στο 12ο συνέδριο της ΟΛΣΑ τον περασμένο Μάιο και να αποσπάσει απόφαση που να συνάδει με τις απόψεις του, επανέρχεται επιμένοντας στην μεταφορά του Εργοστασίου της ΔΕΗ στην περιοχή “Καράβα” Μανταμάδου μεταξύ Μανταμάδου και Νέων Κυδωνιών».

Μετά  από την πρώτη αυτή περιπέτεια του εργοστασίου της ΔΕΗ στην Καράβα, άρχισε η ατέλειωτη  περιπέτεια του ( Πλάκες, Μάγειρος, Άντισσα, Βαθράκια και  τελικά Σαρακήνα), με κατάληξη τελικά,  την ταφόπετρα του κατά πως μας πληροφόρησε ο ίδιος ο πρόεδρος  της Ρ.Α.Ε.
Βέβαια μας παρηγορεί ο κ. Πρόεδρος δίδοντας μας τη λύση του προβλήματος. Διασύνδεση του νησιού μας  με το  εθνικό ηπειρωτικό  δίκτυο ως το 2029 (Ζήσε Μαη να φας  τριφύλλι ! ! ) 
 . Το μόνο που δεν μας λέει, είναι το ποιος θα βάλλει το κεφάλαιο που ούτε λίγο ούτε πολύ είνι της τάξεως του ενός δισεκατομμυρίου Ευρώ.    
Έγραψα  τα πιο πάνω, απλά για την Ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: